maanantai 3. lokakuuta 2011

Viikonloppua ja koirakoulua

 30.9.2011
 Jälleen pääsin koulusta aikaisten koeviikon vuoksi ja jälleen kävin juoksuttamassa tuota irti hyvillä lenkkipaikoilla. Lenkki ei kuitenkaan mennyt ihan niin mukavasti kuin odotin, välillä hajut oli kiinnostavampia kuin luoksetulo ja oli muutenkin välillä vähän perseilevällä tuulella. Kuitenkin kun lenkin jälkeen päätin ottaa vähä harjotuksia viereisessä kentässä, päätin viimeinkin huvikseni kokeilla, miten ne liikkestä maahan meno ja liikkestä seisomaan jääminen sujuisivat.
Menivät paremmin kuin odotin ja aletaan tässä varmaan pikkuhiljaa oikeasti harjoitella niitä. Liikkestä seisomaan jääminen meni suhteellisen hyvin, kokeilin vain sanoa paikka ja aluksi pysähtyi hetkeksi ja sitten tuli hitaasti pari askelta eteenpäin, kun jatkoin matkaa ja katsoi minua kysyvästi ilmeellä: "Pitääks mun jäähä tähän vai tulla?". Otettiin toisenkin kerran ja ihan ookoosti meni.
Liikkeestä maahanmeno sitten meni huonommin, kuten arvelinkin, mutta ihmehän se ei ole, koska ei olla ollenkaan harjoiteltu. Siihen nähden meni ihan hyvin. Yllätyin siitä, kun sanoin liikkeestä 'maahan' ja se kyllä meni hetkeksi sinne maahan, kuvittelin, ettei olisi reagoinut ollenkaan, kun joskus sillä on vähän hidas sytytys. Mutta maahan päästyään nousikin vähän ylös ja jäi taas tuijottamaan ilmeellä: "Niin pitikö jäähä tähän vai tulla mukaan?". Ehkä näitä ei olekaan niin haastavaa loppujenlopuksi opettaa tolle, kuin kuvittelin. Itseasiassa liikkestä seisominen tarvitsee vain hiomista, että se jää heti siihen paikalleen, mutta maahan menoa sitten enemmän. Nooh, eipähän meillä mikään kiire ole noita opetella, kun omaksi huviksemme tokoillaan :)


1.10.2011
Lauantaina päätin käydä tutkiskelemassa Felixin kanssa uusia lenkkireittejä, sääkin oli mitä mainioin! Suunnittelin aluksi vähän reittiä nettikartan avulla ja sitten vain menoksi katsomaan, millaista olisi käytännössä! Oli kyllä sikäli mukava reitti, että Felix sai juosta paljon vapaana, mutta oli siinä huonotkin puolensa. Tai no en nyt huonoiksikaan sanoisi. Ihan umpimetsässä kun oltiin, niin sai siellä risujen yli kyllä pomppiakin, mutta muuten mukava reitti! Voisi kyllä mennä joku toinenkin kerta sinne metsään räpiköimään. Kuvia tuli otettua vain ihan muutama kappale, Aurinko paistoi nääs siten, ettei nyt kummoisempia kuvia olisi saanutkaan. Alla olevan kuvan sain kuitenkin varjosta!2.10.2011
Sunnuntaina ei oikeastaan tehty mitään. Sää oli kamala, oli kylmä ja vettä satoi ja lisäksi minun piti lukea kokeeseen... Tylsä päivä oli, peruslenkeillä vain kävin, jotka nekin olivat valitettavan lyhyitä.

3.10.2011
Tänään sitten pääsin taas aikaisten koulusta lukion koeviikon ansiosta, joten pääsin taas Felixiä juoksuttamaan kunnolla irti hyvissä paikoissa, kun ei ole muita liikkeillä. Taas oli upea sää ja kamera pääsi taas mukaan, tulihan sitä tuosta taas ihan pari otosta otettua ja kuvailtua sitten vähän muutakin kuin vain tuota.
Illalla mentiin sitten koirakouluun ja pikkusiskoni oli myös mukana katsomassa. Neljä koiraa vain oli Felixin lisäksi. Alussa Felix vinkui vähän, muttei niin paljon, kuin joskus on vinkunut ja se on hyvä! Edistystä, edistystä...
Ihan kivasti toi kuuntelikin ja muutenkin meni siellä meillä aika mukavasti! Ainoa haittapuoli oli, kun eräs tolleri uros alkoi siellä Felixille rähisemään, niin haukahti tuokin vain ihan pari kertaa takaisin, mutta lopetti kun kielsin, eikä sitten välittänyt enää. Silti jäi vähän "harmittamaan", muttei voi mitään, lohduttava ajatus kuitenkin on, että tiedän, että Felix ei olisi haukahtanut (se nimenomaan haukahti, ei rähissyt) jos toinen ei olisi rähissyt sille.
Koska koiria oli niin vähän, kaikki olivat samassa ryhmässä. Otettiin perus kontaktia ja lisäksi ohitusharjoituksia, koiran takapään hallintaa, sivulletuloa, hyppyä ja lopuksi se perinteinen luoksetulo.  Luoksetulossa tuo jäi ensin vain paikalleen ja tuijotti kentältä poismenevää Jekkua paikallaan, mutta havahtui sitten ja tuli hyvällä vauhdilla luokse :) Ehkä me vielä joskus saadaan koirakoulussakin näytettyä se meidän "täydellinen" luoksetulo, kun joskus toi on jo niin väsynyt, että on hidas vauhti ja joskus on hajuja ja milloin mitäkin >x)
Koirakoulun jälkeen päätettiin sitten kävellä kotiin iltalenkiksi, matka sieltä meille jotain yli 6km. Ihan hyvä matka iltalenkiksi. Pari ohitusharjoitustakin saatiin samalla, ensimmäinen ei mennyt niin hyvin, kuin olisi voinut mennä, koska vastaantuleva koira oli tosi hermona ja rähisi, joten tuokin sitten vähän vinkui ja lisäksi myös pimeys tekee tuosta epävarmemman. Toinen ohitus menikin sitten ihan hyvin, pysyi kontaktissa ja päästiin äänittä ohi :) Loppujen lopuksi ihan mukava päivä.


Aamulla oli jo vähän kuuraakin!

3 kommenttia:

 1. Oo te ootte ottanu jo jäävät! Munki pitäis varmaa ottaa seisominenki, mutku plöööh, ei jaksa mitää tokooo :----D Felix on pätevä :>

  AAA talvi tulloooooooo <3

  VastaaPoista
 2. Juu, olihan sitä pakko kokeilla miten menis :,D Tänään kokeilin viel pari kertaa tota liikkestä seisomista, kun sujui silloin jo iha kivasti ja nyt se meni jo paremmin! :D
  Mitää! Toko on ihanaa, kyllä sitä jaksaa :D
  Ja onhan toi silloin ku ollaan kahestaan + silloin kun on oppivaisella tuulella (mitä on ollut viimeaikoina paljon O.O)

  Niinpä! Sitte pääsee taas jäälle seikkaileen :D Ja kahlaileen lumessa näyttäen hiihtäjille kuinka terveitä ollaan ;)

  VastaaPoista
 3. Mieki tosiaan voisin joskus tässä jos jaksais huvittais viittis nii kokeilla mites onnistuu :D Hmmm on se jooo mutku ollaa reenattu liikaa nii menee maku 8D

  Nii juuri! Me ollaan maaailman terveimpiä 8)

  VastaaPoista