keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Suolla temmeltämässä

Vihdoinkin on pahin kaamos aika ohi ja alkaa olla pikkuhiljaa jopa valoisaa! Muutaman päivän ajan on ollut pakkaspäiviä, joten taivas on ollut pilvetön ja auringon valo heijastuu taivaanrannasta, mutta näkyvissähän se ei vielä ole. Uskomattoman värisen taivaan on kuitenkin aikaansaanut.
Toissapäivänä (26.12.) kävin Felixin kanssa suolla lenkkeilemässä moottorikelkan jälkiä pitkin ja ai että kun nautin! Tosiaan, ne taivaan värit ja se pikku pakkanen. Juuri tuollaisia säitä ja hetkiä rakastan. Felixistäkin huomaa selvästi, että tykkää lenkkeillä kyseisellä suolla. On siellä aktiivisempi kuin esimerkiksi pelkässä metsässä. Kadutti kun ei kameraa tullut otettua tuolloin mukaan.
Tänään (28.12.) kuitenkin samaiselle suolle mennessäni raahasin sen kameran sekä myös Fantan mukaan. Sää oli yhtä uskomaton kuin eilenkin. Alussa kaikki meni hyvin ja aloin kuvia näpsiä koirista. Pian kuitenkin Felix lähti valppaana juoksemaan suon reunaa kohti, josta metsä alkaa ja arvasin, että sieltä olisi ihmisiä tulossa. Kutsuin siis Felixiä luokseni, en suoraan sanoen ollut varma mitä Felix tekisi, tulisiko se luokseni vai ei, mutta olin haljeta ylpeydestä kun se kuitenkin tuli luokseni. Sieltä tuli sitten kolme henkilöä, joilla kaikilla oli oma koira. Siinä sitten otin Fantan ja Felixin hihnoihin ja menin reunemmaksi. Felix alkoi hermostua, joten vinkui ja Fanta haukahteli. Alkoi siinä vaiheessa jo itsellä hermo kiretä. Nooh, ne menivät sitten ohi ja päästin koirat taas irti ja jatkoin kuvailua. Pian kuitenkin huomaan, että ne kääntyvät takaisin ja jouduin taas ottamaan nuo kiinni. Felix oli toisella ohituksella vielä hermostuneenpi kuin ensimmäisellä kerralla ja jopa haukahti erään miehen taluttamalle suomenpystykorvalle joka rähisi Felixille. Fanta haukahteli samalla tavalla kuin aijemminkin, eikä meinannut ottaa mitään kontaktia minuun. Ärsytti kyllä ihan suunnattomasti. Mutta nooh, tarvitaan vielä molempien kanssa lisää harjoitusta. Hetken siinä paikallani sitten rauhoituin ja aloin jatkaa lenkkiä. Loppujen lopuksi se olikin sitten ihan mukava lenkki, kun koirat temmelsivät. Kotiin päästyäni kuitenkin päätin mennä sinne vielä uudestaan Felixin kanssa rentoutuakseni.Eilen (27.12.) pääsi Fanta ensimmäistä kertaa kylälle (valitettavasti vasta) katsomaan ihmisten menoa. Seurana oli Sara Nellin kanssa. Meni reissu paljon paremmin mitä odotin. Täällä vähän syrjemmässä kylän hulinasta asuessa on tuo meinannut alkaa haukkumaan vastaan tulleille ihmisille, joten luulin että kylälläkin sitten haukkuisi. Ei kuitenkaan haukkunut. Alussa haukkui vain vähän Nelliä, mutta muuten meni oikeastaan ihan kivasti. Tietenkin hihnakäytös oli mitä oli, kun ei tuolla vielä tiennyt kunnolla missä pitäisi kävellä (kun olen tietenkin ojan reunassa opettanut kävelemään) ja jotkut ihmiset, kuten pyöräilevät ja potkuroivat, hämmästyttivät tuota niin saattoi pysähdellä ja välillä yrittää vetää. Nellin kanssa olisi halunnut leikkiä, mutta Nelli ei niin kiinnostunut tuosta kakarasta ollut.
Lisäksi samana päivänä Fanta sai ensimmäisen rokotuksensa. Hyvin käyttäytyi eläinlääkäriä odotellessa. Odotushuoneessa oli lisäksemme eräs nainen sekarotuisen pentunsa kanssa odottamassa koiransa toisia rokotuksia. Fanta vain katseli sitä hiljaa kiinnostuneena. Eläinlääkärin pöydällä ollessa vain haisteli eikä yllätyksekseni eläinlääkäriäkään ujostellut. Tosin säikähti kyllä silloin, kun eläinlääkäri tuli takaapäin pistämään piikin ja päästi pientä murinaa, mutta muuten oli tajuttoman nätisti.

Jouluaattona (24.12.) Fanta pääsi sitten mukanani mummolaamme. Siellä pääsi tutustumaan Felixin emään Nelliin ja siellä olleeseen toiseen koiraan Emmaan (molemmat seropeja), sekä kissoihin. Kissoihin ei sen kummemmin toi reagoinut, tosi rauhallisesti oikeastaan. Olisi kiinnostuneena halunnut vain haistella. Tosin, mulla oli välillä mennä järki Fantan kanssa siellä, kun yritti kokoajan etsiä lattialta ruokaa ja sitten keksi, että eräässä huoneessa oli kissanruokaa ja yritti niitä sitten mennä kokoajan syömään ja saikin syötyä jonkin verran... Huoh. Ja lisäksi pappani antoi Fantalle kielloistani huolimatta jotain joulukinkun läskipaloja. Ei tosin silloin kun itse söi, mutta laittoi erilliseen kuppiin ja antoi. Mutta noh... Loppujenlopuksi Fanta sai hyvää sosiaalistusta siellä kun pääsi tottumaan uuteen paikkaan, ihmisiin ja kissoihin.
Joulupäivänä (25.12.) Fanta sitten pääsikin mukanani äitini luo, kun menimme sinne jouluaterialle. Sielläkin pääsi taas tutustumaan uuteen paikkaan ja ihmisiin, sekä kolmeen uuteen koiraan (pohjanpystykorvia).

Muutoin meillä on ollut aikalailla normaaliarkea. Viikonloppuisin olen käynyt Felixiä ja Fantaa juoksuttamassa vapaana metsässä ja sitten muutoin käynyt harjoittelemassa hihnalenkkejä. Toisiin koiriin ollaan totuteltu, sekä myös ihmisiin. Harjausta, kynsien leikkuuta, pesua ym. normaali asioita ollaan treenailtu.
Ps. Fanta on huomenna jo 13vko ja perjantaina ollut meillä jo 4vko! Niin se aika kuluu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti