tiistai 17. huhtikuuta 2012

Reissutyttö

Päätinpäs matkustaa Ouluun 13.-15.4. siskoni luokse Fantan kanssa. Oli tarkoitus käydä katsomassa viimeinkin siskoni asuntoa, sekä samalla reissulla käydä Oulun match show'ssa. Reissun kulusta siis kerron tässä postauksessa, mutta ennen sitä saatte kuulla koirakaverikuulumisesta ennen reissua.

10.4.2012

Päästiinpäs jälleen tapaamaan Iidaa ja Akemia. Sandra ei tällä kertaa ollut mukana. Akemi oli jälleen kasvanut vähäsen!
Fanta ja Akemi saivat olla vapaana kun käveltiin paikkaan, jossa pystyin päästämään Felixinkin vapaaksi. Pennut innostuivatkin vielä enemmän, kun Felix pääsi mukaan menoon. Fanta ja Akemi leikkivät Felixin kanssa melkein kilpaa, molemmat halusivat sen huomiota. Felixillä tuntuikin välillä olevan vaikeuksia päättää kumman kanssa leikkisi. Jossain välissä pennut kuitenkin päättivät yhdistää voimansa ja pian tilanne olikin kaksi yhtä vastaan. Koirilla oli kyllä hurjan hauskaa! Mitään himo pitkää lenkkiä ei käyty, sillä Akemi on vielä niin pieni, mutta saivatpahan omat koirani purata enimmät energiansa.

13.4.2012

Aamulla herättiin aikaisten valmistautumaan Oulun reissua varten. Koirat saivat aamulenkillä käydä. Sitten vain piti laittaa laukut ja koira valmiiksi ja lähteä liikenteeseen. Ensin pääsin toisen isosiskoni kyydillä Rovaniemelle, josta menimme sitten junalla Ouluun. Tämä olikin ensimmäinen kerta sekä minulle että Fantalle junassa. Matka sujui kuitenkin todella hyvin, aluksi Fanta oli ihmeissään muista koirista vaunussa, mutta rauhoittui todella pian nukkumaan jalkojeni juureen. Ensimmäisenä päivänä ei Oulussa tehty mitään kummempia. Tutkittiin vähän siskoni asunnon lähialueita.
 14.4.2012

 Melkein aamusta käveltiin lähistölle tapaamaan Jenniä ja Dukea. Lenkki oli melkoisen lyhyt ja sää kamala, mutta ainakin minulla ja Fantalla oli mukavaa! Fanta ja Duke leikkivätkin lähestulkoon koko sen matkan ajan mikä käveltiin. Duke oli kyllä omiin silmiini upea ilmestys!


Tuon lenkin jälkeen pidettiinkin Fantan kanssa pieni tauko. Fanta oli reissun jälkeen yllättävän väsynyt, mutta kaipa se riehuminen sitten väsytti. Pian kuitenkin lähdettiin jo uudestaan liikkeelle, sillä olimme sopineet tapaamisen Even ja Aawan kanssa. Sää oli entistä kamalampi kuin aikaisemmin päivällä, joten kuvia tuli valitettavan vähän. Oli todella mukavaa tavata myös Aawa, Fanta ei tosin jaksanut Aawan kanssa paljoa leikkiä. Duke oli näemmä saanut sen todellakin väsytettyä!


15.4.2012

Sunnuntaina olikin sitten mätsäri päivä! Aluksi jännitti ja paljon. Porukkaakin oli paikalla paljon enemmän mihin olin tottunut ja aluksi se kauhistuttikin, mutta kun oli vähän aikaa ollut paikalla, ei se ollutkaan enää ihmeellistä. Fantakin oli aluksi paikalle tultaessa ihmeissään suuresta koira- ja ihmismäärästä, mutta rauhoittui nopeasti, kuten yleensä tekee. Paikan päällä pyörittiin aika paljon Eveliinan, Lauran (Even ystävä) ja Aawan seurassa.
Noin kaksi tuntia saimme odottaa omaa vuoroamme. Pentuja oli yhteensä 30 ja me olimme 22:nsia. Tuomari kävi jokaisen parin melko perusteellisesti läpi, kehässä piti juosta ympyrää, edestakaisin, kolmiota ja parijuoksua. Odotellessa minulla alkoi jo pelottaa, ettei kehässä menisi hyvin, sillä Fantassa alkoi näkyä jo tylsistymisen ja väsymyksen merkkejä. Onneksi kuitenkin kuunteli kehässä hyvin! Punainen nauha sitten saatiinkin. Parikehää olin jännittänyt paljon, mutta punaisten kehää en sitten oikeastaan enää jännittänyt. Lopullinen tuloksemme oli PUN-. Olin kuitenkin tyytyväinen reissuun, vaikkei sijoituttukaan, sillä Fanta jaksoi mukavasti käyttäytyä loppuun asti. (Kuvista kiitos Lauralle!)

Iltapäivällä sitten suunnattiin takaisin kohti Sodankylää ja yöllä saavuttiin kotiin. Fanta pääsi ensimmäistä kertaa matkustamaan bussillakin.

16.4.2012

Maanantaina päästiin tokoilemaan Fantan kanssa jälleen ohjattuihin. Tällä kertaa paikalla oli kolme kouluttajaa kahden sijaan ja meidät valittiin sitten tämän "uuden" kouluttajan ryhmään, joka siis ohjasi sen porukan edistyneimpiä. Kyseinen kouluttaja onkin paljon tiukempi kuin se, joka meillä yleensä on ollut. Ryhmässä oli vain kaksi koiraa meidän lisäksemme.
Otettiin seuruuta paljon. Harjoiteltiin niin sivulle pysähtymistä (jonka Fanta entuudestaan osaakin jo), täyskäännöksiä ja tavallisia käännöksiä. Oli oikeastaan tosi hyvä päästä noita kääntymisiä treenaamaan, sillä niitä me ei olla Fantan kanssa harjoiteltu vielä kotona paljoakaan. Ohjaaja myös testasi kaikilta erikseen joitakin asioita, kuten sivulle ja maahan menoa. Lisäksi harjoiteltiin vähän paikkaakin. Montaakaan eri asiaa ei tehty, mutta kutakin asiaa toistettiin aika paljon ja ohjaaja kävi neuvomassa jokaista erikseen jos oli jokin asia, jossa neuvoa. Etenkin seuruuseen panostettiin nyt  huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti