sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Vastauspostaus

Pistin kyselypostausta 6.3. käyntiin ja nyt olisi kyselyaika mennyt sitten umpeen, joten vastailenpas tulleisiin kysymyksiin. Kiitos kaikille kysyjille!

Mistä nimet Felix ja Fanta?
Felixin nimen keksin aikoinaan eräästä keksimästäni koirahahmosta, joka muistutti Felixiä. Myöhemmin kun suunnittelin toiselle koiralle nimeä, mietin kaikenlaista, kunnes yhtäkkiä tuli idea Fantasta, sillä molemmat ovat tuotemerkkejä, kaksitavuilia, F:llä alkavia ja viisi kirjaimisia. Pidin siitä, että ne olivat niin samankaltaisia, mutta kuitenkin erilaisia nimiä.


Mitkä ovat Fantan ja Felixin parhaat/huonoimmat puolet?
Felixin parhaisiin puoliin kuulu se, kuinka se on yleisesti ottaen aika rauhallinen, mutta osaa olla myös energinen. Lisäksi se suhtautuu ihmisiin kivasti ja tykkää ihmisistä, mutta ei ole esim. lenkillä menossa jokaisen ihmisen luo vaan osaa suhtautua myös välinpitämättömästi jos tarve vaatii. Nykyisin oppii myös mielellään uutta, vaikka ei olekaan kovin älykäs.
Huonoimpiin puoliin kuuluu välillä huono suhtautuminen toisiin koiriin. Yleisesti ottaen tulee nykyään lähes kaikkien kanssa toimeen, paitsi pystykorvatyyppisten urosten kanssa on vielä vaikeuksia. Jos toinen koira rähisee tuolle, on tuo melkoisen hermostunut ja rähjähtäisi myös, jos sille antaisi siihen mahdollisuuden. Lisäksi jos mennään paikkaan/tilaisuuksiin jossa on paljon koiria ympärillä, on tuo hermona (ainakin aluksi). Lisäksi yksi huono puoli on se kuinka Felix alkaa hermostua jos vain seisoskellaan jossakin eikä tehdä mitään.

Fantan parhaimpiin puoliin kuuluu se, kuinka hyvin se yleisesti ottaen osaa keskittyä minuun tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi olen erittäin tyytyväinen siihen kuinka hyvin se pysyy vapaana, toivon mukaan vapaana pysyminen pysyisi aina yhtä hyvänä, se ei lähde hurjan kauas vaeltamaan ja pitää minua silmällä kokoajan, mutta nauttii myös juoksemisesta samalla. Pidän myös siitä, kuinka innolla Fanta haluaa oppia uusia asioita ja olen iloinen siitä, että se tulee toimeen koiran kuin koiran kanssa, mikäli nekin tulevat Fantan kanssa toimeen.
Hunoimpiin puoliin kuulu ainakin tällä hetkellä oleva eroahdistus. Toinen yksi huono puoli on valtava ahneus, oikeastaan ahneus kuuluu niin hyviin ja huonoihin puoliin. Ahneuden huonot puolet kuitenkin ovat se, että jos silmä välttää ja on pöydälle tai lattialle jäänyt jotain ruokaa, yrittää tuo mennä varastamaan niitä. Myös valtava ennakointi on välillä ärsyttävää.

Onko sinulla mitään tavoitteita koirien suhteen?
Toki, Felixin kanssa tavoitteena on saada koirien ohittamiset täydellisiksi. Lähellä tavoitetta vaikutetaan jo olevan, mutta vielä on hiottavaa!
Fantan kanssa yhtenä tavoitteena on saada eroahdistus pois. Lisäksi toiveissa olisi toko-kisoissa menestyä, olisiko ehkä hieman liian suureellista haaveilla jopa TVA:sta? Lisäksi tavoitteena alkaa harrastaa myös agilityä ja jos laji tuntuu hyvältä, kenties siinäkin lähteä ihan kilpailemaan sitten.

Mikä kamera sinulla on?
Kamerana toimii Canon EOS 1000D ja sen seurana mulla on ytavallisesti Canon 85mm f/1.8

Jos jommasta kummasta ois pakko luopua, kummasta luopusit?
Todella vaikea kysymys, johon on vaikea vastata, mutta vastaukseni on kuitenkin, että Felixistä. Niin tärkeä ja rakas kuin Felix minulle onkin ja se on saanut minut tutustumaan koiramaailmaan, olen Fantan kuitenkin saanut itse valita ja se vastaa ominaisuuksiltaan enemmän sitä, mitä koiralta toivon. Enpä ole kuitenkaan luopumassa kummastakaan, joten ei huolta onneksi!

Mikä tulee olemaan seuraavan piskin rotu, tuli se sitten vaikka 10 vuoden päästä? Narttu vai uros?
Todennäköisesti australianpaimenkoira, ainakin tällä hetkellä tuntuu, että kyllä se tämä taitaa se mun rotu olla. Koskaanhan ei tiedä jos mielipide muuttuu vuosien saatossa, mutta nyt tuntuu tältä. Narttu luultavasti olisi sitten sekin.

5 kivointa rotua (auspaita ei lasketa), jotka voisit kuvitella itelläs?
Vaikea kysymys! Hmm... yksi on ainakin stabyhoun. Kroatianpaimenkoira tai mudi sekä lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira vaikuttavat kiinnostavilta roduilta, mutta toisaalta en ole tutsutunut niihin vielä paljoa, mutta mainitsenpas nyt nekin. Novascotiannoutaja olisi luultavasti myös yksi. Viidentenä tulee varmaan sitten se walesinspringerspanieli.

Kaikista hauskin koiraharrastus? Entä tylsin?
Vaikea sanoa vielä, kun ei ole pääsyt vielä ihan kaikkiin tutustumaan. Tällä hetkellä toko, mutta luulen että tulevaisuudessa kun agilityä päästään kokeilemaan, saattaa se osoittautua hauskaksi lajiksi.
Tylsin... hmm. En osaa kyllä sanoa.

Missä olis kivointa valioitua Fantan kanssa?
Toko!

Seuraavan mahdollisen koiran rotu?
Auspai ainakin tällä hetkellä ajateltuna.

Mitä olet tykännyt aussiesta rotuna?
Aivan mahtava! Juuri sellainen mitä toivoinkin, olenpas onnellinen siitä, että päädyinkin ottamaan aussien, enkä sitä walesia. Fanta on ainakin mukavan aktiivinen ja älykäs, tykkää oppia ja on innokas oppimaan uutta. Tällä hetkellä tuo ainakin vaikuttaa siltä, että saattais paljonkin tykätä agilitystä.

Onko Fanta sun mielestä tyypillinen aussie?
Ulkonäöllisesti ei taida olla. Riippuu tosin ajatteleeko minkä tyyppistä aussieta tyypillisenä, jotain hoikkelia työlinjaa vai raskasta näyttölinjaa. Joka tapauksessa, mun mielestä Fanta ei näytä täysin oikein kummaltakaan noista linjoista, tosin kyllähän siitä kuitenkin huomaa, että aussie se on.
Luonteeltaan taitanee olla melko tyypillinen tapaus, tosin joitain ihmisiä kohtaan tuo on aivan liian varautunut.

Tavoitteita tulevaisuudelle?
Vastaus aijemmin vastattuun samankaltaiseen kysymykseen sopii tähänkin:
"
Felixin kanssa tavoitteena on saada koirien ohittamiset täydellisiksi. Lähellä tavoitetta vaikutetaan jo olevan, mutta vielä on hiottavaa!
Fantan kanssa yhtenä tavoitteena on saada eroahdistus pois. Lisäksi toiveissa olisi toko-kisoissa menestyä, olisiko ehkä hieman liian suureellista haaveilla jopa TVA:sta? Lisäksi tavoitteena alkaa harrastaa myös agilityä ja jos laji tuntuu hyvältä, kenties siinäkin lähteä ihan kilpailemaan sitten."
Tähän voisi vielä lisätä vaikka Felixin kastroinnin, varsinainen tavoitehan se ei ole, mutta kuitenkin. Odotellaan ensin kesän tulemista, jotta se tiputtaisi karvansa, jotta ei tukehdu täällä sisällä tuon turkkinsa kanssa, kun pitää sisällä toipua leikkauksesta.

2 kommenttia:

  1. Hypin nyt aika puskasta tänne kommentoimaan, mutta oli niin sievä ulkoasu, että päätin uteliaisuuttani kysäistä, ootko tehnyt itse ja jos olet, ootkos värkänny muillekkin? :) Tosi näyttävä ja selkeä kokonaisuus!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon! :) Juu, itsehän minä olen väsäillyt ja olen muillekin suunnitellut noita blogin bannereita, tuolta pääsee näkemään niitä: http://loral.kuvat.fi/kuvat/Muuta/Blogikuvat/ Pikkuhiljaa kehityn noidenkin tekemisessä :,)

    VastaaPoista