sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevään voi jo haistaa

Niin se kunnon kevät alkaa tulla hiljalleen jo tänne Lappiinkin! Lumia on sulanut jo yllättävän paljon muutaman päivän aikana. Tai noh, ei silleen, mutta kuitenkin. Meidän vieressä olevassa kentässäkin näkyy jo vähän maata, kohta päästään siis aloittamaan kunnolla treenailut siellä!
Lisäksi piakkoin alkaa ohjatut tokotreenit taas. Tällä kertaa vähän eri systeemillä kuin aijemmin (kurssimuotoisina nykyään), mutta eipä tuo haittaa. Ja tuskin tulemme Fantan kanssa mitään uutta oppimaan tuolla kurssilla, mutta itselläni on lähinnä taka-ajatuksena se häiriötreeni taas. Toukokuun alussa alkaa myös agilityn muutaman kerran kestävä tottelevaisuusosio. Vasta elokuussa pääsemme varsinaisesti aloittamaan agilityn.
Odottelen tässä myös varmistusta siitä, päästäänkö Fantan kanssa kesällä sellaiseen parin päivän haku/jälki/etsintä koulutukseen. Kerrankin kun täälläkin järjestetään jotain erilaista, olisi mukava päästä mukaan! Etenkin kun jälki ja haku kiinnostavat.
Viralliset tokokokeetkin lähestyvät uhkaavasti. Tällä hetkellä ei vielä jännitä juuri lainkaan ajatus niistä, mutta saas nähdä kuinka lähempänä ajankohtaa sitten. Kyseessä kuitenkin ensimmäinen AVO kokeemme.

5.4.

Käytiin Hannan ja Late-samojedin kanssa lumikenkäilemässä Fantan kanssa. Pääsimme aikaisin koulusta koeviikon vuoksi, joten lähdimme melko aikaisten liikkeille.
Aluksi mukana oli myös Kaapo-seropi, mutta jo aika alussa päätimme sittenkin jättää sen pois matkasta, sillä se on niin vanha ja matkan aikana se olisi joutunut kahlaamaan aika paljonkin. Kahlaus olisi ollut sille rankempaa kuin Latelle ja Fantalle sekä iän että kokonsa puolesta, isoin kun on. Fantahan ei oikeastaan uponnut lumeen lähes lainkaan, melko kevyesti pääsi kulkemaan jälkiämme pitkin. Myöhemmin matkalla tuli myös paljon moottorikelkan jälkiä, joita pitkin koirat pääsivät kulkemaan.
Noin puolivälissä matkaamme etsimme sopivan paikan, johon jäimme evästelemään. Siinä pienen tovin oltuamme jatkettiin ahkerasti matkaamme meille asti.  Oli kyllä mukava reissu, johon saimme upotettua noin viisi tuntia. Oltaisiin kyllä pitempikin reissu tehty, ellei Hannalla olisi ollut menoa illalla.

 Odotettiin Hannan isää hakemaan Kaapoa, ja Late näytti hyvin innostuneelta.

Fanta tekee "puspus":in Hannalle.

 Lumikenkäretki onkin ollut koiramaisten touhujemme kohokohta Felixin synttäreiden jälkeen. Muutoin ollaan eleilty lähinnä normielämää. Tosin, kyllä me 10.4. tavattiin hurttien kanssa uusi koirakko: lähes 4kk ikäinen Tintti hovawart. Fanta ja Tintti innostuivat leikkimään aika paljon, ja Felix kulki lähinnä omia matkojaan. Felixille tuli myös ihana kakansyöntivimma lenkillä... hmmmh. Viimeksi se söi kakkaa silloin, kun siskoni rottweiler Luca oli meillä kylässä pentuna, joten liittyisiköhän tuo jotenkin pentuihin sitten.


Laitetaas loppuun pari muuta kuvaa kuluneelta ajalta:

2.4. Opetin tässä eräs aamu Fantalle sellaisen tempun, että repii käpyjä puista. Noh, siitähän tuli heti tuon suosikkitemppu ja usein kyttäilee nykyään pikkumäntyjä, jospa niissä olisi kivoja revittäviä käpyjä.
2.4. Kelkkakyltin edessä poseerausta. Kaanaanmaa on sitä seutua, jossa asuskelen.
8.4.
 Ps. Tekisi mieli kovasti tehdä uusi ulkoasu tänne blogiin, mutta tuntuu ettei aikaa meinaa löytyä. Pöhpöh, alkaa tympiä tämä sininen.

1 kommentti:

  1. http://onnentassunartturi.blogspot.fi/ tunnustus teille !

    VastaaPoista