sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Punaisia kamuja ja tokoilua

Otsikossa onkin meidän viikko koirien osalta lyhyesti sanottuna. Ollaan viikon aikana käyty kolmisen kertaa lenkillä Tiinan ja punaisten kanssa. Maanantaina 15. päivä käytiin vähän pitempi lenkki ja keskiviikkona 17. päivä vähän lyhyempi, sillä lenkkimaastot olivat huonossa kunnossa + oli karmea sää. Mutta satoipahan keskiviikko lenkin aikana ensimmäistä kertaa vettä täällä tälle vuodelle. Eilen lauantaina mentiin sitten Tiinan ja koirien kanssa Moskuvaaraan ja käytiin siellä lenkkeilemässä Erikan ja Kielan kanssa. Lenkin päätteeksi otimme pienet paikkikset Jekun, Fantan ja Kielan kanssa. Itse otin tietysti piilopaikkiksena. Otin aluksi pari kertaa ihan lyhyitä. Sitten kun olin aloittamassa pitempää, tuli Erika minulle sanomaan hetken kuluttua, että Fanta nousi istumaan. Voihan pöhpöh, noo, ei siinä, uudestaan vaan ja pysyihän se sitten siellä.

15.4.
 20.4.
20.4.

 Fantan kanssa ollaan sitten viikon aikana treenattu aika aktiivisesti tokoa. Kolme kertaa ollaan käyty kentillä treenailemassa ja sitten kotona otettu monesti jotain pikkujuttuja. Avoimen liikkeitä on tullut kaikista aktiivisemmin treenattua, yllättäen.
Paikkiksessa Fanta on noussut kerran yksin treenattaessa istumaan, kun minä niiskutin piilossa. Nyt ollaan otettu treenin alle se, että minä ääntelen, niiskuttelen, puhelen ym. piilossa. Nuo istumaan nousemiset ovat saaneet vähän jännittämään ajatusta kokeista. Lisäksi olen alkanut jännittää koetta senkin takia, että toivottavasti heitän noutokapulan oikein kokeessa. Treeneissä käynyt pari kömmähdystä kapulan heiton suhteen. Ei se varmaan auta ku mennä yksikseen pihalle heittelemään tuota kapulaan niin kauan, että varmasti lentää hyvin. Minulla on käytössä tällä hetkellä siis ohjatun noudon kapula, niin sitä on jokseenkin hankala heittää, kun on niin kevyt. Olen saanut sen pari kertaa lentämään sitenkin, että kapula jää pystyasentoon, eh... Tai sitten yritän saada hankittua pian jostain jonkun hyvän sorvatun kapulan.
Luoksarin pysäytys on jo mukavan näpsäkkä. Kaikki muutkin avoimen liikkeet menevät jo hienosti. Hyppyä tosin pitäisi päästä vielä treenailemaan/kokeilemaan oikealla hyppyesteellä, nyt ollaan treenattu vaan minun viritykselläni. Toukokuun alkupuolella onneksi onnistuu esteelläkin treenaaminen.

Tänään päästiin vihdoinkin treenailemaan vieressämme olevaan kenttään, kun se oli jo sen verran sulanut. Tällä kertaa päätin keskittyä vähän enemmän voittajan ja erikoisvoittajaluokan liikkeisiin.
Ruutuun lähetys meni ihan ok. Meni ruutuun kaukaa hyvällä vauhdilla silloin, kun siellä oli lelu, mutta ilman lelua ei meinannut oikein irrota. Harjoitusta ja harjoitusta vain siis. Lisäksi se on nyt alkanut taas vähän arpomaan paikkaa ruudussa, oikeaa paikkaa vahvistelin myös siis. Fanta ei oikein meinaa ottaa ruudussa huomoon niitä kaikkia neljää kartiota, vaan keskittyy vain lähinnä yhteen, jolloin sekoittaa sen ilmeisesti merkkin. Pitää siis saada se jotenkin huomaamaan kaikki neljä kartiota. Pitänee luultavasti vähän pienentää ruutua, jospa sitten hoksaisi kaikki tötsät. Merkkiin lähettäminen puolestaan sujui kivemmin kuin ruutuun. Tosin nyt päätin treenien jälkeen, ettei enää merkkiä oteta, ennen kuin saadaan tuo ruutu kuntoon.
Tunnari meni toosi hyvin! Otin tällä kertaa vain viisi kapulaa ja tosi hienosti löysi aina oikean! Lisäksi laitoin kapulat tänään ensimmäistä kertaa riviin ja hienosti käytti nenäänsä.
Metskuunki alkaa tulla lupaavasti vauhtia. Tätä harjoiteltiin myös aijemmin viikolla. Metallikapulan luo mentäessä on tosi hyvä vauhti, mutta meinaa palauttaa ravilla. Tänään kuitenkin saatiin hieno palautusvauhtikin, kun innostin oikein kunnolla.
Ohjatun noudon alkeita otettiin taas. Pikkuhiljaa alkaa tuokin erottaa oikean ja vasemman.  Seuraamisen taakse- ja sivullepäin menemisetkin sujuvat oikein hienosti. Kuten myös paikallaan kääntymiset. Näitä ollaan nyt muutenkin treenattu sisällä aika usein, joten oletinkin niiden sujuvan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti