torstai 24. heinäkuuta 2014

Luosto-Pyhä vaellus

Käytiin Ingan ja mun hurttien kanssa 14.-16.7. Luosto-Pyhä vaellusreitti läpi. Aloituspaikastamme Luostolla oli matkaa Pyhälle 33km, joten se siis oli tarkoitus talsia läpi.

Maanantai 14.7.

Matka aloitettiin noin viiden aikaan iltapäivästä, sillä olin ollut aiemmin päivällä töissä. Kuvittelin, että kävelisimme ekana päivänä suhteellisen vähän, mutta loppujen lopuksi etenimme ensimmäisen illan aikana jo 15km! Alkuosa tosin olikin hyvin helppokulkuista.
Saavuimme Kapustan autiotuvalle noin yhdeksän ja kymmenen välillä ja siellä siis yövyimme. Voin sanoa, että oli kyllä lämmin yö, kun oli ollut päivälläkin hellettä.


 Tiistai 15.7.

Heräiltiin joskus kahdentoista aikaan siihen, kun joku mies tuli käymään nopeasti tuvalla mönkijällä (taisi tarkistaa tuvan kunnon tmv.). Syötiin aamupalat ja noin kahden aikaan päästiin jatkamaan matkaamme. Pelkäsin kovasti veden loppumista, koska Kapustassa oli huonon oloista vettä, jota kehtasi juoda vain keitettynä, eikä sitä ollut meillä älyttömän paljoa (ja oli jälleen lämmin päivä, joten vettä kului). Oltiin kovin onnellisia, kun saavuttiin Huttujärvelle. Siellä oli hyvä vesipaikka ja kaiken lisäksi oltiin kovin innoissamme siellä olevasta laiturista. Pitihän se käydä uimassakin. Siellä tuli vietettyä aikaa luultavasti lähemmäs kaksi tuntia, kun levättiin ja nautittiin elämästä.


Sitten matka jatkui hetken aikaa taas helppokulkuisella tiellä, kunnes alkoikin tulla sellaista oikein mukavaa pusikkoa... Sääskiä oli mukavasti ympärillä. Tätä jatkui seuraavalle päivätuvalle asti, missä vietettiin pieni hetki, kunnes taas matkan jatkuessa saman kaltainen pusikko jatkui. Sen pusikon jälkeen tulikin sitten sellaista soista aluetta vastaan. Voin sanoa, että nuo pusikot ja suot olivat reitin kamalimpia kohtia, ne olisin voinut jättää väliin. Ehkä ne olisivat olleet siedettävimpiä jonakin muuna vuodenaikana, sillä nyt ne olivat vain sääskien täyttämiä.

Vihdoin soiden jälkeen alkoi tulla vastaan kivan oloista metsää ja kun oltiin saatu päivä kulumaan tehokkaasti ja oltiin väsyneitä, jäätiin yöksi Karhunjuomalammelle. Kello taisi olla jotain kymmenen. Pystytettiin sinne siis teltta pystyyn ja tehtiin kodalla iltapala. Ja tuolta Karhunjuomalammeltahan oli Pyhälle matkaa joku noin 3km, joten toisenakin päivänä tuli kuljettua sellainen 15km.

Keskiviikko 16.7. 

Matka jatkui kohti Pyhää noin yhden aikoihin, ja alkoi tulla mukavasti vettä jossain vaiheessa. Kolme kilometriä taittui nopeasti helppokulkuisilla poluilla ja pitkospuilla. Ennen kolmea oltiin saavuttu jo Pyhän PyhäTunturi hotellin eteen odottamaan kyytiä. Oltiin kyllä hieman märkiä.


Oli kyllä mukava käydä taas vaeltamassa! Reitti tosin ei vetänyt lainkaan vertoja Hetta-Pallas reitille, jonka kävin vuonna 2012 (klik), mutta pitihän se tuokin reitti käydä läpi talsimassa, kun kerta niin lähellä on meitä. Ensi vuonna ajateltiin mennä uudestaan vaeltamaan, mutta toivottavasti silloin onnistuisi syksyllä, olisi vähemmän niitä pieniä iniseviä, verta imeviä, kavereita.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaelluksen lisäksi ollaan käyty viime aikoina mm. yökyläilemässä suhteellisen paljon ja 6.7. sunnuntaina käytiin Fantan kanssa mätsäreissä. Felix oli turistina mukana.
Eipä olla noitakaan hommia tehty aikoihin kunnolla, joten Fantan ravaaminen meni vähän huonosti, eikä seisominenkaan tuntunut niin varmalta kuin ennen. Kuitenkin Fanta sijoittui edes SIN3:ksi. Fanta testasi nopeuttaan myös kiihdytyskisassa, mutta ei sijoittunut tällä kertaa.
Kuva © Jenna S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti