tiistai 21. huhtikuuta 2015

Tapaturma

Nyt illan päälle pääsi käymään pieni ikävä tapaturma Fantan kanssa. Olin lähdössä iltalenkille lähimetsään tavalliseen tapaani ja minulla on ollut tapana pitää Fanta vapaana kokoajan, sillä pihaltamme on vain noin sadan metrin matka sinne metsään. Tuon sadan metrin aikana kuitenkin naapurit sattuivat tulemaan juuri ulos koiransa kanssa, ja Fantahan ampaisi menemään provosoivasti mölisten sitä kohti näiden naapureiden pihalle (niin kuin sillä on ikävästi tapana, juuri tätä olen koittanut treenata ahkerasti pois viime päivinä ja saa nähdä kuinka tilanne nollautui tämän jälkeen). Hammastahan Fanta sitten sai. En tarkkaan nähnyt tapahtumaa pusikoiden läpi, mutta kuulin rähinää ,ulinaa ja taas rähinää. Felix ja Fazer olivat aivan levottomia hihnojen päässä. Fanta tuli luokseni, mutta oli lähdössä sen jälkeen vielä uudestaan ampaisemaan toista koiraa kohti. Lopulta sain sen kuitenkin kiinni ja toinenkin koira saatiin vietyä pois. Lopputuloksena oli tämä:

Eli leuan pienistä etuhampaista kaksi vääntyi ikävästi, ilmeisesti ien repesi vähän. Soitin eläinlääkärille ja huomenna aamulla olisi luvassa hampaiden poisto. Ikävä sattuma, mutta oma vikanihan tämä oli. Tästä opin sen, että tuon sadan metrin aikana Fanta saa luvan pysyä kiinni. Aiemmin en kokenut sitä tarpeelliseksi, sillä sen lyhyen matkan aikana ei yleensä tapahdu mitään, tavallisesti siitä on rauhallista kulkea.

Ennen tätä tapaturmaa meillä oli kuitenkin oivallinen päivä takana! Löysin pienen palan paljasta maata ja sain kuvia, joissa täälläkin vaikuttaisi olevan jopa kunnollinen kevät. Olen myös laittanut Fantan kepit tehotreeniin ja ne alkavat oikeasti sujua pikkuhiljaa. Kevään myötä olen muutenkin herännyt jälleen "eloon" ja kokoajan tekisi mieli puuhata jotain mukavaa koirien kanssa. Samalla pitäisi jaksaa päntätä myös tulevia pääsykokeita varten, mutta se kiinnostaa vähemmän kuin ulkona lymyily. Eilen kävin myös tarkastamassa erään melko lähellä olevan kentän kunnon ja se oli puoliksi jo sula! Nyt alkaa siis taas tokon kenttätreenit!


 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja kuinka masentavaa onkaan laittaa tähän loppuun pari talvikuvaa helmikuulta, mutta muistin, että minun piti kirjoittaa muutama sananen Ruttu Nutun tilaustöinä tehdyistä heijastinliiveistä. Tilasin siis vuoden alussa Fantalle ja Fazerille heijastinliivit, tilasin liivit Ruttu Nutun ranskiskoossa vähän mukautetulla vatsaremmillä ja hinta oli 25€ kappaleelta.
Ensimmäiset versiot eivät olleet ihan odotusteni mukaiset, Fantan liivi oli väärän värinen ja ompeleet eivät olleet niin huolellisesti tehtyjä kuin toivoin, mutta sain tilalle uudet liivit, joista pidän! Pidin jo alussa siitä, että Ruttu Nutulla on niin iso värivalikoima. Minulla oli hakusessa Fazerille sininen heijastinliivi ja nyt sen sitten sain. Samalla tuli tilattua Fantalle samanlainen, kun sen aiemman Best Friendin huomioliivin vatsaremmi katkesi. Pidän siitä kuinka paljon heijastinnauhaa tässä mallissa on, näiden liivien heijastimet erottuvat paljon paremmin kuin esimerkiksi juurikin noiden Best Friendin liivien. Hintaan sisältyi myös yksi yksinkertainen kuvio heijastinkankaasta ja minä valitsin kuvioksi huutomerkin näille tytöille. Montaa kertaa en ehtinyt näitä käyttää, kun alkoi jo illat valaistua, mutta pidin näistä kyllä paljon. Nyt ne saavat odottaa kaapissa syksyä!

6 kommenttia:

 1. Harmi juttu, että tällä kertaa sattui ja tapahtui normaalisti rauhallisella pätkällä. :/ Onneksi ilmeisesti pienten etuhampaiden poisto on suht helppo toimenpide. Meillä toisella pikkukoirista poistettiin niitä useampi.

  Hienot nuo heijastinliivit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :/ Harmi vain, että luotin tien rauhallisuuteen liikaa ja sitten kävikin näin. Fantan luonnetesti nyt peruuntui, kun kipulääkkeissä on kuukauden varoaika. Tänään siis poistettiin nuo hampaat, oli onneksi nopea toimenpide. Nyt toinen on ihan tokkurassa rauhoituksen jäljiltä.

   Poista
 2. Harmillinen tuo rähinäjuttu.:( Onneksi ei mitään isompaa tapahtunut! Pari legoa vähemmän ei varmaan menoa hidasta.:)

  Tosi hienot noi heijastinliivit! Aika monessa mallissa on ihan surkeet heijastimet, mul on Elsalle Hurtan heijastinliivi ja siinä on suht hyvät heijastimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Ja pahemminkin olisi voinut käydä, joten onneksi selvittiin edes vain tällä. :)

   Ja joo, samaa olen katsellut! Katselinkin, että Hurtan liiveissä on hyvänoloiset heijastimet. Sellaiset olisinkin varmaan hommannut, jos olisi ollut joku turkoosi värivalikoimassa, mutta olen oikein tyytyväinen näihin Ruttu Nutun. Nyt ainakin nämä koirat näkyvät hyvin, vaikka liivit itsessään eivät edes mitenkään huomioväriset ole!

   Poista
 3. Voi itku :( Onneksi ei kuitenkaan pahemmin käynyt kellekkään. Pisti silmään että koirilla on aivan ihanat nimilaatat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!
   Ja kiitoksia! Tietty piti nuo nimilaatatkin saada noille niiden omissa väreissä, heh. :D Minä ja mun väriteemapakkomielle.

   Poista