sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Agilityvalmennuksessa

Eilen ja tänään olimme siis Fantan kanssa Tuiskun Arton ja Niinan agilityvalmennuksessa. Pääaiheina ryhmällämme oli kontaktit ja kepit.
Fantan kanssa kepit takkuilivat pitkään, mutta pari viikkoa sitten otin ne tehotreeniin (teho ja teho, pieniä treenituokioita melkein joka päivä kerran pihalla) ja nyt ne sujuvat jo hyvin! Kontakteissa olen vielä itse epävarma siitä pysyykö Fanta, joten niihin tarvitaan varmuutta lisää, muutenhan ne ovat ihan hyvällä mallilla. Saatin nyt näistä valmennuksista lisää hyviä vinkkejä niihin.

Lauantain treeneissä käytiin aluksi läpi kontaktit puomilla ja kepit. Sen jälkeen kokeiltiin niitä myös vähän vauhdista. Oheisessa kuvassa näkyy kaksi yksinkertaista rataa, joita tehtiin (mittasuhteen ovat tietysti miten sattuu).
Mustalla numeroidulla radalla siis keskityttiin kontaktiin. Lisäksi lopussa otettiin vielä suoralla pätkällä irtoamista (tuo 6-este esittää okseria). Harmaalla numeroidulla radalla keskityttiin sitten keppeihin menemiseen vauhdista. Fantalla meni oikein näppärästi nämä. Enimmäkseen koko päivässä keskityttiinkin lähinnä siihen, että miten palkkaan sen kepeistä ja kontaktista.

Sunnuntain treenit aloitettiin käymällä läpi keinu, A-este ja kepit. Fantahan oli aikamoinen ja aloitti mukavasti lentokeinulla. Noh, sen jälkeen sain vinkkiä korostaa puomin ja keinun eroa, mikä on vain hyvä. Saatiin onnistuneita kontakteja ja kepit sujuivat ihan hyvin nytkin!
Oheisessa radassa ainoa hankaluus tuli kepeissä, minun piti muistaa antaa Fantalle enemmän tilaa mennä niihin ja lopulta se alkoi sekoilemaan väleissä. Mutta erikseen otettuna saatiin ne vielä onnistumaan. Ihan loppuun tehtiin vielä sellainen harjoitus, että aloitettiin 4-esteestä, seuraavaksi tuli putki ja 6-esteeltä tehtiin tiukka käännös takaisin putkeen.

Kerhon jäsenet kannustivat minua menemään kokeilemaan ensimmäisiä agilitykisojamme Saariselälle kesäkuun alussa. Mietittyäni asiaa hetken, olen päätynyt siihen, että luultavasti menemme. Minua kyllä jännittää ja hermostuttaa hirveästi ajatus agilitykisoista, mutta jossain vaiheessa se kynnys on ylitettävä. Nyt voisi olla hyvä mahdollisuus siihen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti