keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Oudot koirammeLuultavasti meidän kaikkien koirilla on ainakin jokin outo, hauska tai kummallinen tapa, taito tai ominaisuus. Ehkä jopa useampi. Eräänä päivänä sain idean tehdä koosteen omien koirieni kummallisuuksista ja hassuista tavoista. Toiset tavat ovat vähemmän kummallisempia kuin toiset, mutta listaan kaiken mitä mieleen juolahtaa juuri tällä hetkellä.

Felix

- Felix osaa pyytää ulos, kun sitä oksettaa. Oikein hyödyllinen taito, mutta en kyllä muista missä vaiheessa ja miten se on oppinut kyseisen taidon. Taitoa ei ole kuitenkaan tietoisesti opetettu Felixille. Kun Felix haluaa oksentamaan, se tulee luokseni, ja sillä on tietynlainen oksettaa-ilme, jossa sen ylähuulet näyttävät ikään kuin pullottavan kummallisesti.

- Felix on yleisesti ottaen hyvin hiljainen koira, mutta kun se alkaa leikkimään, alkaa se mölisemään kummallisesti. Monet koirat ovat lopettaneet leikin Felixin kanssa mölinän alkaessa ja alkaneet ihmetellä Felixin leikkimölinää. 

- Jäiset koirankikkareet ovat Felixistä herkkua. Namnam. Mutta onneksi sentään vain jäiset, vaikka ällöttävää sekin on.

Fanta

- Fantalla on pennusta asti ollut tapana pitää melko usein jompaa kumpaa etutassuaan ylhäällä istuessaan. Ylhäällä oleva tassu tosiaan vaihtelee satunnaisesti.

- Fantalla on tapana nuolla jalkani joka päivä iltaruoan jälkeen. Jos minulla on sukat jalassa tai peitto jalkojeni suojana, tökkii Fanta jalkojani niin kauan, että se pääsee nuolemaan niitä. En muista miten ihmeessä tai milloin tämä tapa oikein syntyi. 

- Fanta pissaa usein veteen. Esimerkiksi mikäli lenkillä tulee vastaan iso lätäkkö, saattaa Fanta pissata siihen. Samaten jos menemme rannalle, Fanta käy usein pissalla vedessä.

- Joskus Fanta löytää lenkillä ihanan kepin, jolla se ensin leikkii, mutta lopulta se yrittääkin vain tuhota kepin järsimällä sitä. Siinä vaiheessa pistän pelin poikki, ja käsken sitä jättämään kepin. Fanta kyllä tottelee, mutta kun jatkamme lenkkiä, yrittää se olla ovela ja jättäytyä taakseni huomaamatta, jotta se voi rynnätä hakemaan kepin uudelleen.

- Joskus Fanta saattaa käydä itsenäisesti tutkimassa vessaa, josko sieltä löytyisi vessapaperinhylsyjä. Se rakastaa niitä ja on ihan innoissaan, jos löytää moisen aarteen.

- Talvisin Fanta tykkää noukkia käpyjä soiden pienistä männyistä. Alunperin opetin tämän temppuna, mutta Fanta piti siitä niin paljon, että se tekee sitä välillä ihan itsenäisesti. Se on niin sympaattinen, kun se kävelee männyn viereen ja tuijottaa ylös keskittyneesti etsien käpyä. Napattuaan kävyn se on kovin ylpeä saaliistaan. Se järsii yleensä kävyn palasiksi, sylkee palat suustaan ja saattaa lähteä etsimään uutta käpyä.
Fazer

- Fazer tykkää kynsien syömisestä. Kun leikkaan joko omia kynsiäni tai muiden koirieni kynsiä, on Fazer vieressä kyttäämässä ja odottamassa milloin uusi kynnenpalanen putoaa, jotta se voi popsia sen. Fazeria voisi ihan hyvin vaikka palkata kynnenpaloilla!

- Kun olen heittämässä koirille jotain esinettä, kuten esimerkiksi palloa, ei Fazer osaa mennä valmiiksi kauas odottamaan esineen lentämistä vaan se jää eteeni tekemään jotain ihme kierrehyppyjä. Se saa harvoin heittämiäni esineitä kiinni tämän vuoksi, mikä turhauttaa sitä välillä aika paljon. Fanta saa esineet yleensä aina kiinni, koska se osaa mennä odottamaan kauemmas. Fantan esimerkikstä huolimatta Fazer tekee edelleen samaa, eikä todellakaan ymmärrä mennä kauemmas.

- Fazer on sellainen pikkuinen poliisi, mistä on sekä hyötyä että haittaa. Haittana on, että jos torun toisia koiriani, etenkin Felixiä, niin Fazer saattaa yrittää tulla näykkimään sitä. Lisäksi jos Felix pyytää ulos, niin Fazer menee jostain syystä ihan sekaisin. Se alkaa mölistä ja yrittää näykkiä Felixiä.
Tavan hyötypuolena on, että jos Noita tekee jotain kiellettyä, esimerkiksi hyppää keittiön tiskille ruoan perässä, on Fazer salamana paikalla ennen kuin ihmiset ehtivät edes reagoida, ja Noita usein lopettaa tuhmailun siinä samalla.

- Kun meillä oli entinen sohvamme, jossa oli paksu selkänoja, tykkäsi Fazer mennä usein nukkumaan selkänojaan. Kun istuin sohvalle, tuli Fazer usein niskani taakse makaamaan ja kietoi häntänsä kaulani eteen.

- Fazerille on tullut jokin ihme fiksaatio lumpeiden repimiseen uidessa. Fazer keksi itse tämän tavan. Aluksi se oli vain harmitonta lumpeiden rantaan kantamista, mutta nykyisin se yrittää välillä syödä niitä, joten tapaa pitää yrittää kitkeä nyt pois, koska lumpeet ovat myrkyllisiä.

- Fazer on koiristani ainoa, jolla on joskus yksinollessaan tai pelätessään tapana hyppiä pöydille. Useaan otteeseen pöydälläni olleissa papereissa on ollut kuraisia tassunjälkiä kotiin tullessani. Muutaman kerran kotiin tullessani se on ollut pöydällä nukkumassa. Minusta vaikuttaa siltä, että tämä tapa syntyi oikeastaan sen jälkeen, kun Noita tuli meille. Mokoma luulee kai olevansa kissa.
Tosiaan pelätessään Fazer harrastaa myös pöydälle hyppimistä. Joskus alan ihmettelmään, kun Fazer haluaa hyppiä pöydälle todella jääräpäisen oloisesti, eikä kuuntele oikeastaan mitään. Hetken päästä tajuan, että esimerkiksi sähkövatkain, jota Fazer pelkää syystä en todellakaan tiedä, on päällä, ja koira on siksi levoton.

- Tämä pieni sikaeläin etsii joskus käytettyjä alushousuja ja lutkuttaa ne ihan märiksi. Tälle pervolle kelpaa niin naisten kuin miestenkin alkkarit. Oli hieman noloa, kun se kävi joskus varastamassa siskoni poikaystävän alushousut, jotka löysin märäksi lutkutettuna olohuoneen lattialta.


Koosteen perusteella Felix on kaikkein normaalein koirani. Eipä tullut kyllä yllätyksenä. 

Mitä hassuja tai outoja tapoja teidän koirillanne on? Onko joitain samoja, mitä minun koirillani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti