torstai 21. toukokuuta 2015

Menossa jo!Noniin, nyt ollaan oltu aktiivisia! Parina viikkona arki on ollut usein sitä, että päivällä olen lukenut pääsykokeisiin ja illalla olen ollut koiraharrastusten parissa. Fantalla ja Fazerilla siis alkoivat tokon ohjatut treenit, molemmilla on ehtinyt olla kolme treenikertaa. Myös seuramme agilityesteet talkoiltiin ulkokentälle, joten muutama ilta on vierähtänyt agilitynkin parissa omatoimisesti.

Toko
Fazerin ryhmätreeneissä aloitettiin aika perusjutuista, kuten katsekontaktista, paikallaolosta, eteentulosta, luoksetulosta ja sivulletulon harjoittelusta. Tähän mennessä ollaan edistytty harjoittelemaan seuraamista, seuraamisen käännöksiä ja hyppyä. Fazerin seuraaminen alkaa hahmottua vauhdilla! Välillä se saattaa vielä vinottaa, mutta katsekontakti on ollut tiivis ja paikka hyvä. Kotioloissa olen aloittanut jo ruudun opettamisenkin pienimuotoisesti. Fazer on alkanut jo hahmottamaan sitä! Fantalla kesti ties kuinka kauan ennen kuin tajusi edes koko kartiot ympärillään.

Fantan treeneissä onkin harjoiteltu monipuolisemmin eri tokojuttuja. Ollaan käyty läpi jokaiseen eri liikkeeseen liittyviö harjoitteita. Seuraamisessa Fanta edistää nykyään aika mukavasti! Olen koittanut treenata sitä pois, mutta vielä ei ole hurjia tuloksia tullut. Ruutua ollaan koitettu kerrata ahkerasti kotioloissa, sillä talven aikana se unohtui aika tehokkaasti. Nyt se alkaa palautua jopa mieleen. Kaukojen maahan-istu -vaihtokin on sujunut treeneissä, mutta katsotaan vaan niin kokeessa jää taas paikalleen.

Agility
Fazerin kanssa ollaan aloitettu keppien treenaaminen. Kontakteja ja esteiden kiertämisten harjoittelua ollaan jatkettu. Kontaktin tarjoaminen tuolla alkaa olla vahvempi kuin Fantalla! Eräänä iltana päästiin kertaamaan putkea sitten syksyn. Hyvin sujui ja alkoi jo tarjotakin putkeen menoa. Lisäksi harjoiteltiin pari kertaa parin hyppyesteen aidoilla suoralla irtoamista.

Fantan kanssa ollaan käyty ohjatuissa jälleen muutamat kerrat. Ratatreenitkin pidettiin, ne menivät loppujen lopuksi ihan hyvin ja Fantalla oli vauhtia! Minun ohjaukseeni tarvitaan vain lisää tarkkuutta, rata oli suurinpiirtein oheisen kuvan mukainen. Mittasuhteet ovat ihan pielessä, mutta jonkinlaisen kuvan tuosta kuitenkin saa. Varsinkin alussa minun piti muistaa ohjata tarkasti 1-4 väli ja toinen tarkkuutta vaativa kohta oli A:n jälkeen 10- ja 11-esteillä. Meinasin kokoajan mennä liian pitkälle 11-estettä kohti, jolloin Fanta kiersi sen. Minun pitäisi oppia luottamaan enemmän siihen, että kyllä Fanta irtoaa tarvittaessa. Varsinkin, kun sillä on sen verran vauhtiakin, etten vain voi juosta jokaiseen esteeseen kiinni.
Itsenäisissä treeneissä olen Fantan kanssa keskittynyt kertailemaan lähinnä kontakteja. Kepit alkavat olla mukavassa kuosissa, mutta tarkkuutta tarvitaan menoon varsinkin vauhdilla kepeille tultaessa. Lisäksi Fantankin kanssa ollaan kerrattu suoralla irtoamista.

Jälki
Jälkikausikin päästiin aloittamaan Suvannon pelloilla! Inga teki Fazerille noin 20 metrin pituisen namijäljen ja Fantalle noin 60 metrin pituisen jäljen satunnaisemmilla nameillä näin alkuun. Fazerillehan tämä oli ensimmäinen jälki ikinä. Vähän huolimatonta menoa oli vielä, mutta ideasta se alkoi saada jo kiinni pikkuhiljaa. Kertauksen myötä se varmasti oivaltaa tämän nopeasti.
Fanta tiesikin heti, mistä on kyse, kun hain liinan ja valjaat. Fanta jäljesti yllättävän rauhallisesti ja huolellisesti vuoden ensimmäiseksi jäljeksi. Seuraavalla kerralla sille voikin lisätä jo hitusen lisää haastetta. Jälkikuvat © Inga K.


Viesti
Fazerin kanssa olen siis suunnitellut aloittavani viestin treenaamisen pk-lajeista. Aloitimme vasta  pohjien treenaamisen. Inga on siis viestiparini ja aloitettiin vain juoksuttamalla Fazeria edestakaisin välillämme pellolla leikittäen sitä palkaksi. Vielä ei sen kummoisempaa tehty, mutta tarkoitus olisi treenata näin vielä muutama kerta ja lisätä sitten välimatkaa pikkuhiljaa ja siirtyä erilaisiin maastoihin. Viesti on minulle lajina aika uusi ja vieras tuttavuus, joten vinkkejä voi toki antaa!

Ja mitäs muuta! Frisbeetäkin ovat päässeet aussiet jo noutamaan. Fazerilla ei ihan vielä suju, mutta yritykset ovat sentään ihan hyviä! Fazerin kanssa olisi mielenkiintoista päästä johonkin frisbeekoirakoulutukseen tai muuhun vastaavaan joskus hamaassa tulevaisuudessa. Miksei Fantankin kanssa, siltäkin taittuu frisbeen nouto mukavasti! Fazerilla tulee vain luontaisemmin se frisbeen noutaminen hypäten.Lisäksi kävimme helatorstaina 14.5. oman seuramme match show'ssa Fantan ja Fazerin kanssa. Molempien vuorot sattuivat vähän päällekkäin, joten Inga esitti Fazerin. Noh, Fazerin ensimmäinen kehä meni ihan hyvin, mutta se sai sinisen nauhan. Sinisten kehässä käytös ei ollutkaan enää ihan niin hienoa sitten. Fazerin kanssa vaikeinta on ollut lähinnä siis ravaaminen, sellaista poukkoilua. Sinisten kehässä se ei kuitenkaan olisi jaksanut enää seisoakaan, vaikka se on siltä sujunut tavallisesti hyvin. Niin ja lisäksi näyttelytreeneissä uudeksi ongelmaksi osoittautui tuomarin väistäminen, tätä en olisi osannut Fazerilta odottaa. Pitääkin treenata sitä nyt todella paljon ennen kesän näyttelyä!
Minä esitin siis Fantan isojen aikuisten kehässä. Fanta esiintyi hienosti, tuomari oli selvästi vähän epämiellyttävä Fantan mielestä, mutta antoi hänen koskea itseensä mukisematta. Tähän ehkä vaikutti sekin, että tuomari oli mies ja emme ole käyneet mätsäreissä/näyttelytreeneissä pitkään aikaan. Tuomari kuitenkin arvosti enemmän metsästyspystykorvia, joten molemmat olivat SIN-.

Ollaan ehditty koirakaveriakin tapaamaan välissä. Kävimme Fantan ja Fazerin kanssa lenkillä Late-samojedin ja Hannan kanssa. Oli mukava päästä juttelemaan kunnolla pitkästä aikaa hienossa kevätsäässä, koiratkin olivat väsyneitä lenkin jälkeen.

Ja vaikka aussietytöistä onkin nyt paljon juttua, niin ei Felixiäkään ole unohdettu. Se on kulkenut reippaasti mukana lenkeillä ja sen kanssa ollaan temppuja kertailtu. Mukavina kevätpäivinä Felix ja Fazer ovat saaneet olla jonkin aikaa päivässä Felixin vanhassa tarhassakin ulkona. Miksi ei Fanta? No siksi, kun se ei osaa ottaa siellä rennosti toisin kuin Felix ja Fazer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti