tiistai 22. toukokuuta 2012

Tokotokotoko

Hupsista, eipäs ole tullut kolmeen viikkoon päiviteltyä! Pahoitteluni, ei ole vain oikein innostanut kirjoitella jostain syystä ja toisaalta on ollut vähän kaikenlaista menoakin viimeaikoina (selittelyä...). Otsikosta ei sitten sanota mitään, en keksinyt mitään ja noh, toko on kyllä nyt vienyt minut muutenkin ihan mennessään.

5.5.2012

Tuona lauantaina alkoi kyllä toden teolla turhauttaa jo heti herätessään, kun katsoi ulos ja huomasi kuinka sinne oli satanut yli 10cm lisää lunta. Alkoi jo tuntua, ettei se kevät koskaan tule. Lunta kun täällä oli muutenkin ihan tarpeeksi. Tie, joka oli ollut edellisenä päivänä lumeton, märkä ja mutainen, olikin nyt lumen peitossa.
Muuta ihmeellistä aktiviteettia ei tuona päivänä tehty kuin vain lenkkeilty. Ei oikein innostanut sään vuoksi mikään. Tosin, oli lumessa jotakin positiivistakin: ei ollut kahta rapaista koiraa! Mutta kyllä se kevät talven voittaa omasta mielestäni.
Päätinhän minä kylläkin vihdoin ja viimein siistiä Fantan töpöä. Oli kyllä päässyt kasvamaan sellaiseksi ankan pyrstöksi, että oli viimeinkin pakko ottaa sakset käteen. Paljon parempi siitä tulikin ja se näytti siistinnän jälkeen jopa töpöltä!

7.5.2012

Maanantaina oli jälleen ohjatut tokotreenit. Tarkkaan en enää muista mitä otettiin, mutta luultavasti aika paljolti niitä perusjuttuja taas: seuraamista, käännöksiä, paikalla oloa eri asennoissa, sivulletuloa ja hyppyä.  Ihan kivasti treenit sujuivat, mutta seuraamiseen en ollut tyytyväinen. Tuon kontakti ei meinannut ollenkaan pysyä, tosin olin kyllä sitä mieltä, että kouluttaja otti muutenkin ihan kohtuuttoman pitkän seuraamispätkän.

-------------------------------------

Torstai (10.5.) illasta minä meninkin sitten ystäväni luokse yöksi illasta yksin, sillä meillä oli tarkoituksena kaveriporukalla suunnata kohti Helsinkiä. Koirat siis jäivät kotiin siksi aikaa perheenjäsenten hoidettaviksi. Vasta maanantai (14.5.) iltana tulin takaisin kotiin ja Fanta oli kyllä mahdottoman innoissaan minut nähdessään! Hyvä ettei pissit tulleet alle ja se hääräsi ympärilläni ties kuinka kauan. Ainakin oli ilmeisesti ikävä ollut. Felix sen sijaan oli hillitympi, kun vasta heräsi ja näytti tyytyväiseltä rapsuttaessani sitä. Koska tulin vasta maanantai iltana kotiin, jäi meiltä tietenkin tuon viikon ohjatut tokotreenit väliin.
Oli kyllä ihmeellistä olla Helsingissä, jossa ei ollut ollut pitkään aikaan lunta ja lehdetkin jo kasvoivat puissa ja joka paikassa vihersi! Oli hieman masentavaa tulla takaisin kotiin kinosten keskelle, mutta kuitenkin olin yllättynyt kuinka paljon lumet olivat sulaneet poissaollessani. Sen jälkeen kun tulin takaisin, ovatkin lumet sulaneet huimaa vauhtia ja tällä hetkellä on vain muutama lumikinos siellä täällä, pääosin on kuitenkin jo sulaa! Alkaa jo keväältäkin tuntua ja ollaan päästy Fantan kanssa meidän talomme viereiseen kenttään treenailemaankin.

--------------------------------------

15.5.2012

Tiistaina mentiinkin sitten seikkailemaan koirien kanssa metsään! Sää oli niin mainio ja olin todella iloinen, että vihdoin ja viimein sinne metsään pääsikin kunnolla kulkemaan, kun ei ollut suuria kinoksia tiellä, joihin olisi joka askeleella uponnut. Koiristakin huomasi, etteivät olleet päässeet purkamaan energiaansa ihan kunnolla minun ollessani matkoilla. Fanta ainakin juoksi onnellisena sinne tänne ja kutsui Felixiä koko ajan vain leikkimään.
Fanta ja Felix leikkivätkin paljon jahtausleikkiä. Yhdesti Felixin jahdatessa Fantaa katsoi se taakseen Felixiä ja kaarsi ja yhtäkkiä thumps! Ja tuo oli törmännyt puuhun. Ihan pössi kakara ja jatkoi vain saman tien leikkiä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Huomasin kuitenkin pian, että Fanta oli onnistunut naarmuttamaan silmän ympärystään törmättyään.
19.5.2012

Lumet ovat vain sulaneet ja sulaneet ja täällä on ollut kyllä melkoinen tulva. Päätin käydä läheisellä niityllä pitkästä aikaa lenkillä ja yllätyin kun huomasin kuinka tulvassa se sitten oli. Viereinen joki oli hieman päässyt tulvimaan sinne. Alla syksyltä ollut kuva ja tuona lauantaina otettu kuva. Tulva oli tuonut tuonne niin paljon vettä, että siellä olisi voinut kirjaimellisesti uida.


Fanta lähti innoissaan jahtaamaan vesilintuja tuolla jos niitä näki, Felix ei välitä ollenkaan linnuista ja oli suurimman osan ajasta tuolla omissa hajumaailmoissaan. Fanta myös kahlasi vedessä mielellään. Aluksi vähän jännitti sitä, mutta kun huomasi, ettei tarvinnut pelätä kahlasi se paljonkin. Uimaan ei kuitenkaan uskaltanut vielä, mutta eiköhän se vielä joskus uimaankin uskaltaudu! Felixhän ei sen sijaan vedestä pidä yhtään, kahlailemaan pystyy vähän, mutta ei puhettakaan, että se menisi uimaan. Yllätyin kuitenkin, kun tuolla se kahlasi syvemmälekin, mitä tavallisesti.
20.5.2012

Päätettiin mennä Erikan ja Kielan kanssa tuohon meidän viereiseen kenttään ottamaan kunnon tokotreenit, kun hän sai kyydin tänne kylälle noin tunniksi.  Aluksi otettiin melko lyhyet paikkikset, luultavasti noin puolen minuutin ja sitten treenailtiin vähän aikaa omiamme. Me Fantan kanssa treenasimme mm. ruutua ja noutoa sekä hiottiin seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, hyppyä ja luoksetuloa. Myöhemmin kuvattiin sitten toistemme liikkeitä ja kokeiltiin uudestaan paikkiksia. Myös siten, että toinen kutsuu oman koiransa luokse ja toisen pitää pysyä paikoillaan.
Varsin onnistuneet treenit olivat, tosin ainakin yhdessä vaiheessa Fanta alkoi hypyssä jotakin ihmeellistä säätämään, vaikka osaa sen tosi hyvin, mutta noh! Hiomista, hiomista! Jospa kesällä uskaltautuis vaikka joihinki mölleihin kokeilemaan miten sujuis.
Tokokuvat © Erika O.

Hyppyä.
Seuraamista ja perusasento.
Seuraamista juostessa, luoksetuloa, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista.

 21.5.2012

Jälleen maanantai eli ohjatut tokotreenit siis. Aluksi otettiin seuraamista, Fanta seurasi tosi kivasti, mutta mielestäni jälleen otettiin hieman kohtuuttoman pitkä seuraamispätkä. Hyvin jaksoi Fanta kuitenkin kontaktia pitää, joissakin väleissä se kuitenkin saattoi hetkeksi tipahtaa. Seuraamisten jälkeen otettiin paikkaa ensin istualteen, sitten maaten. Vieressä kulki joitakin kakaroita kentän laidalla, niin Fanta kiinnitti niihin todella paljon huomiota paikallaollessa ja meinasi kerran nousta ylös, mutta muutoin meni ihan jees. Uutena juttuna treeneissä tuli liikkeestä maahanmenon harjoittelu. Siinä Fanta oli kyllä ihan superi! Mahtavasti teki, otettiin välillä Fantan kanssa myös pelkkiä seuruupätkiä, jottei alkaisi ennakoimaan maahanmenoa liikaa. 
Sitten siirryttiin jälleen hyppyyn ja mentiin estettä läpi pari kertraa vain siten, että omistajat kävelivät esteen ohi ja koirat hyppäävät samalla sen yli. Sitten kun piti ottaa siten, että mentiin perusasentoon esteen yli ja annetaan käsky, meinasi Fanta esteen eteen mennessä heti hypätä esteen yli ja kun minulla oli hihna kireällä, lensi tuo esteeseen siten, että jäi väliin mahastaan. Pöljä koira, alkoi ennakoimaan hyppyä, kun mentiin aijemmin sen yli suoraan kävelystä. Hyppäsi kuitenkin hyvin esteen yli paikaltaankin. Tosi onnistuneet treenit olivat!
Treenien jälkeen kentän ulkopuolella päätin kyytiä odottaessa ottaa vielä luoksetulon ja liikkestä seisomisen ja hyvin sujuivat!

Ps. Jihuu, pian on kesäloma!

------------------------------------------------------

Näin illalla vielä lisään yhdet kuvat molemmista tämän päivän (siis 22.5.) lenkiltä. Ja täytyy tässä mainita, että oli muuten mukava lenkki, mutta sitten Felix löysi jostakin ihmeestä vähän kuivahtaneen hauen pään (siis mitä ihmettä oikeasti) ja alkoi sitä jyystää. Irti käskyähän Fexu ei valitettavasti osaa, sillä se ei ota mitään usein suuhunsa, jotta pystyisi opettamaan. Joteeen, yritin sitten sitä kieltää, mutta just joo, hauki oli herkullisempaa. Lopulta jouduin sit jahtaamaan sitä hetken, että tipauttaisi sen ja onneksi irrottikin sitten sen jossain vaiheessa. Pöljä koira...


2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Vähän varomista pentu pieni sinne leikkeihin - ois kyllä ihan hyvä huomata puut edessään, ettei satu pahemmin!
    Tosin tapahtuu sitä aikuisemmillekin - paavosanomat kertoo miten itse palastuin pinteestä ja onnistuin heittään talviturkin ensimmäisenä meidän laumasta!!! rakkain terveisin Loona

    VastaaPoista