sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Jippikayjei-hei-hei, sä tsiigaat voittajaa!

Paikanpäällä hengailua, © Jani L.
Tänäänhän (27.5.) me käytiin siis Fantan kanssa mätsäreissä täällä (eli Sodankylässä) pidetyissä mätsäreissä. Felix oli mukana myös, mutta vain turistina.
Sopivasti ajoissa tulimme paikalle koirien, isosiskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa. Ehdin jo kovasti varautua siihen, että Felix piippailisi kokoajan ja olisi hermona. Ei olla oltu nääs monien koirien keskuudessa pitkään aikaan + se on aijemmin käyttäytynyt hermostuneesti monien koirien läsnäollessa, mutta tuo koirapa kyllä yllätti todenteolla! Ei vinkunut lainkaan ja olikin rennoilla mielin mukana! Loppua kohden kyllä vinkui pari kertaa, mutta en usko senkään johtuneen muista koirista, sillä aika kauanhan toi joutui kököttämään paikallaan odottaen. Oli muutenkin niin kuuma päivä. Mutta ehdottoman ylpeä sain Fexusta olla. Olisi halunnut jopa päästä haistelemaan paria koiraa.
© Heidi O.
 Sitten Fantan osuus. Fantahan oli heti nätisti paikan päällä. Siinä sitten ilmottautumisen jälkeen odoteltiin, että kehät alkaisivat, kunnes viimein tuli meidän vuoromme. Pentuja oli yhteensä seitsemän ja me olimme Fantan kanssa niistä viidennet ilmottautuneet eli kehään tuli kolme koiraa yhtäaikaa. Fanta oli kehässä kyllä ihan superi! Saimmekin sitten sitten sinisen nauhan, joka näissä mätsäreissä oli siis niille paremmille. Ne vähän huonommat saivat keltaisen nauhan. Siitä alkoikin sitten heti sinisten (eli periaatteessa punaisten) pentujen kehä, jossa oli yhteensä neljä koiraa. Fanta loisti jälleen ja yllätyksekseni pääsimme BIS kehään! Olin kyllä ihan äimän käkenä. Tuomari kehui Fantan liikkeitä paljon. Palkinnoksi kaikki saivat tästä kehästä näytepussukan Jeppe-koiranruokaa.
Sitten alkoikin jälleen odottelu. Oodoteltaessa kävimme kokeilemassa Fantan kanssa paikanpäällä ollutta pientä kiihdytyskisaakin, mutta se meni ihan penkin alle. Ajanlaskun alkaessa Fanta ei tajunnut heti lähteä juoksemaan mun luo vaan löysi ihan pariksi sekunniksi jonkun mielenkiintoisen hajun, ennenkuin havahtui kutsuuni. Mutta eipä tuo paljoa kuitenkaan haitannut!
Kaiken odottelun jälkeen BIS kehä viimeinkin alkoi. Kehässä oli vain kuusi koirakkoa, sillä veteraaneja ei ollut ilmottautunut mätsäreihin lainkaan. Kuulin tuomarien puhuvan toisilleen ja sanovan, että kaikki siis sijoittuvat. Se jo piristi mieltä. Tuomarit katselivat kaikkien koirien liikkeet ja miettivät sitten sijoitusjärjestystä. Fanta oli BIS kehässä jo hieman väsynyt, enkä ihmetellyt ollenkaan. Tuntui, ettei se kohta enää jaksaisi seisoa siinä paikallaan, mutta kyllä se vaan loppuun asti jaksoi! Hieno tyttö. 

                                                                     BIS kehässä, © Heidi O.

Pian tuomarit kuitenkin mainitsivat kuudennen sijan saaneen tuntui hyvältä tietää, ettei ihan viimeisiä BIS kehässä oltu. Sitten he mainitsivat viidennen ja neljännen. Olin kyllä innoissani, kun tiesin, että pääsisin ainakin kolmen parhaan joukkoon. Pian mainittiin kolmanneksi sijoittunutkin. Enään kaksi sijoitusta oli jäljellä ja minä ja Fanta pääsisimme jommallekummalle sijalle! Toiset sijoitusta odottavat olivat Tiina ja Jekku. Sydän pomppasi varmaan kurkkuun asti, kun tuomarit sanoivat Tiinan ja Jekun päätyneen toisiksi. Me olimme siis Fantan kanssa ykkösiä! Tuomarit tulivat siinä sitten onnittelemaan ja kehuivat jälleen Fantan liikkeitä. Antoivat samalla muutamia vinkkejä jatkoa varten. Mätsäreiden lopputuloksena siis PUN1 BIS1! (Eli siis periaatteessa siis SIN1, mutta koska siniset olivat tässä parempia niin siksi laitoin tuon PUN1:ksi, kaikki taisivat tajuta pointin). Olin kyllä niin ihmeissäni ja fiilis oli tosi hyvä! Palkinnoksi sain ison pokaalin (joka oli samalla ensimmäinen pokaalini ikinä), ruusukkeen ja herkkupussukan. Lisäksi sain valita jonkin palkinnon itse palkintopöydältä, jossa oli vähän kaikenlaista tavaraa. Mukaan kuitenkin tarttui 15kg säkki Jahti & Vahti Energiaa, jota oli yksi säkki saatavilla.

Ekoina BIS kehässä, takana näkyvät tuomarit, © Heidi O.
Palkintopossu posetus
Oli kyllä loistava reissu ja hyvä mieli jäi. Itse koin saaneeni tuolta reissulta kaksinkertaisen voiton, toinen voitto Fantan ensimmäiseksi sijoittuminen ja toinen voitto Felixin aivan upea käyttäytyminen. Olen kyllä mahdottoman ylpeä molemmista kakaroista!

-------------------------------------------------

Melko lämmin viikko on ollut kyllä takana. Perjantaina (25.5.) Fanta kävi ensimmäistä kertaa uimassa. Aluksi ei meinannut uskaltaa uimaan mennä, mutta kun heittelin sille keppejä ja herkkupaloja veteen, uskaltautui se lopulta uimaan asti. Kameraa ei kuitenkaan silloin ollut mukana niin pitihän se tänäänkin käydä uimareissu tekemässä ja yrittää ihan kuvaakin saada. Taaskin Fanta vähän epäröi uimaan menoa, mutta kun herkkupaloja heitteli, niin kyllä se sitten uskalsi jälleen uimaankin. Kahlasi kuitenkin tälläkin kertaa vedessä ihan mielellään.


Eilen (26.5.) ulkoiltiin koirien kanssa paljon! Oli mainio sää ja päätin tehdä Fexun tarhassa suursiivouksen ja samalla haravoida pihaakin, niin koirat saivat temuta pihalla.
Ja kohta se kesäloma, en malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti