sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Mätsäröintiä ja tylsyyttä

Eilen käytiin siis jälleen mätsäreissä molempien hurttien kanssa Rovaniemellä. Paikalle tullessamme noin siihen aikaan, kun ilmoittautumisten oli määrä alkaa, olin hämilläni, kun missään ei näkynyt mitään merkkejä mätsäreistä. Vähän tulivat järjestäjät myöhässä, mutta noh, kunhan tulivat! Tosin, mätsäreiden alkukin venyi noin tunnin myöhempään alkuperäisestä alkamisajasta, jonon eteneminen oli nääs hidasta. Luvassa oli siis paaljon odottelua, koska sekarotuisten kehä toisessa kehässä oli vasta pienten aikuisten jälkeen ja isot aikuiset olivat kolmannessa kehässä vasta pentujen jälkeen. Lopulta päästiin kuitenkin kehään ensin Felixin kanssa. Felix ravasi tosi nätisti, mutta ei malttanut oikein seisoa kunnolla. Punainen nauha kuitenkin saatiin. Sekarotuisia kun oli vain viisi ja neljä sijoitettiin, niin punaisten seropien kehässä oli mukana myös yksi sininen, joka sijoittui neljänneksi. Me Felixin kanssa sijoituttiin sitten kolmansiksi ja saatiin pikku palkintojakin siis.
Melkein heti Felixin jälkeen oli Fantan vuoro käydä kehässä. Punainen nauhahan se sieltä tuli. Sitten olikin jälleen pitkä odottaminen, koska isoja aikuisia oli lähemmäs 40. Aikamme odoteltua päästiin vihdoinkin punaisten kehään, minä jo kuvittelin, että ei sijoituttaisi, koska koiria oli niin paljon. Suureksi yllätyksekseni meidät valittiin kuitenkin ensimmäisiksi! BIS kehässä Fanta ei jaksanut oikein enää keskittyä, olimme lisäksi molemmat todella väsyneitä ja kylmissämme. Fanta jopa vaikutti toisen kehän tuomaria kohtaan aralta, kun hän kävi katsomassa niitä koiria, joita ei ollut itse arvostellut. Olin vähän ihmeissäni Fantan käytöksestä, mutta olen aika varma, että väsymyksestä johtui, kun ei se tavallisesti ihmisille sellainen ole. Tuomarit seisottivat koiria BIS-kehässä pitkään miettien valintaa. Fanta valittiin lopulta BIS kehän viimeiseksi eli kahdeksanneksi.
Felixin lopullinen sijoitus oli siis PUN3 ja Fantan PUN1 BIS8! Olin kyllä joka tapauksessa ylpeä molempiin hurttiin, etenkin Fantaan, joka jaksoi kuitenkin edes niin hyvin pitkän odottelun jälkeen. Nuo olivat kyllä pisimmät mätsärit, joissa olin ollut! Jos automatkan luetaan mukaan, niin tuli tuosta meille reilu 9h reissu. Lisäksi olivat epämukavimmatkin mätsärit, joissa olin ollut, koska kun ne olivat keskustassa, ihmisiä vilisi ihan kokoajan ohi, oli melko ahdasta, satoi kokoajan räntää/vettä ja oli kylmä. Kuitenkin oli myös hauskaakin ja ei onneksi tarvinnut taaskaan tyhjin käsin kotiin palata! Tähän onkin sitten hyvä päättää tämän vuoden mätsärit, mikäli ei päästä vielä noihin tämän kuun loppupuolella oleviin Rovaniemelle.
Vielä pakolliset palkintopossukuvat: (Huom! Tuunasin vähän Fantan ruusukkeiden keskiosia, sillä alkuperäiset eivät miellyttäneet, sillä niissä oli jotain nalle- ja koiratarroja. Felixin ruusukkeesta revin vain tarran pois, kun keskiosa säilyi niin hyvin ehjänä.)


 ------------------------------------------------------------------

Ennen mätsäreitä ei oikeastaan tapahtunut yhtään mitään erikoista. Ollaan vaan iloittu lumesta ja käyty muutamisen kerran jo potkurilenkeilläkin. Vielä en ole Fantan kanssa vetoharjoituksia aloittanut ja tuskin aloitankaan vielä ennen kuin saa vielä vähän lisää ikää, sekä kunhan saisin joskus tilattua asianmukaiset välineet siihen hommaan.

29.10. Fanta täyttikin sitten jo 1v 1kk!


Lisäksi käytiin pitkästä aikaa ohjatuissa tokotreeneissä. Pitihän siellä kentällä vähän kahlata, kun ei ollut aurattu, eikä tulla auraamaankaan ennen kuin vasta keväällä. Meidän ryhmässä oli paikalla vain kaksi koirakkoa ja se ohjaaja, joka minulla tavallisesti on, ei ollut paikalla. En muista kunnolla enään mitä kaikkea tehtiin, mutta ainakin tehtiin kontakti- ja ohitusharjoituksia. Uutena juttuna tuli kaukojen maassaolo ja seisomisasentojen vaihtojen harjoittelu. Fanta oli kyllä tuossa vähän malttamaton, mutta ihan hyvinhän se lähti käyntiin. Lisäksi otettiin liikkeestä seisomista ja hyppyä. Eipä meinannut Fanta ensiksi jäädä seisomaan, mutta muistutuksen jälkeen sujui onneksi taas hyvin. Ja voi herranjestas sitä hyppyä, ei meinannut siinäkään aluksi hypätä. Katsoi minua kuin tyhmää, toisella ksäkyllä meni askeleen eteen päin ja katsoi estettä. Kolmannella kerralla yritti kiertää esteen, eh. No joo, kyllä se lopulta sitten hyppäsi hienosti.
Voisinpas laittaa tähän yhteyteen noudosta videon, joka on kuvattu 11.10. Ja kyllä, sanon videossa Fantalle käskyt hae ja irti, mutta ne eivät kuulu kunnolla.


Tähän loppuun voisikin tunkaista sitten pienen kuvapläjäyksen:

24.10.
24.10.
24.10.
24.10.
25.10.
25.10.
25.10.
25.10.

3 kommenttia:

 1. Onnea mätsärimenestyksestä!:)

  Ihania kuvia sulla taas.:)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!<3
  Meiltäkun tuli teille haaste;D
  http://lifewithfemma.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jenni!
  maria, voi ei haasteita! Ja sama Janetelle, mutta katsotaan jospa joskus innostuisi vastaamaan noihin. Mutta kiitos Janette kehusta! :)

  VastaaPoista