perjantai 8. elokuuta 2014

Pentuarkea

Pari viime päivää ovat kuluneet nopeasti pennun kanssa touhutessa! Ollaan oltu pennun kanssa nyt joka toinen yö omakotitalossa isäni luona ja joka toinen sitten kerrostalossa Ingan luona kolmannessa kerroksessa, portaita on siis saatu juosta edestakaisin. Tällä hetkellä ollaan nyt jonkin aikaa täällä omakotitalossa (sisäsiisteyttäkin on niin paljon helpompi opettaa täällä!).

Ollaan käyty mm. ihmettelemässä ihmisiä kaupan edessä pari kertaa (tai siis nukuttu jalkojen vieressä tai etsitty maasta jotain jänniä juttuja, joita vois syödä), totuteltu harjaamiseen ja kynsien leikkaamiseen, kutsuttu vieraita kylään paijailemaan ja käyty vierailemassa paikallisessa museo-galleriassakin. Siellä muuten nähtiin täytetty susi, jolle piti haukahtaa kerran ja muuten vain ihmetellä. Lisäksi tavattiin paria isoa koiraakin, Kaapoa ja Latea, aluksi niiden näkeminen jännitti hieman, mutta eivät ne sitten niin ihmeellisiä olleetkaan.
 Ollaan käyty myös rannalla vähän kastautumassa ja märkänä hiekassa kierimisen jälkeen oli pakko virauttaa pentua suihkun alla. Hampaita ollaan myös tarkisteltu. Ja näitä hoitotoimenpiteitä tullaankin vielä jatkamaan useasti, kaikki ne ovat sujuneet tähän asti hienosti, ainoastaan suihku oli aluksi vähän epämiellyttävä.

Näiden lisäksi ollaan käyty myös pienillä hihnalenkeillä. Välillä kuljetaan hihnassa todella nätisti vierellä, välillä yritetään mennä keskelle tietä, välillä saadaan hepuleitaa eteenpäin ja välillä pitäisi jäädä hetkeksi perään ihmettelemään maailmaa. Eiköhän tämä hihnakäytös tule kuitenkin sujumaan ihan kivasti vielä treenin ja iän myötä!

Fazer on päässyt myös kokeilemaan yksinoloa melko lyhyissä pätkissä muutaman kerran ja tosi hyvin on mennyt tähän asti! Hyvin erilaista tuon suhteen kuin Fantan kanssa. Pentu jää tavallisesti rauhassa nukkumaan jonnekin. Välillä ollaan jätetty myös kaikki koirat keskenään samaan huoneeseen ja silloinkin on sujunut yhtä mallikkaasti.

Luoksetuloa ollaan myös harjoiteltu omalla kotipihalla. Lisäksi Fazer osaa jo istua ja ottaa kontaktia. Seisomista ollaan myöskin harjoiteltu jonkin verran ja nyt Fazer osaa odottaa jo meko hyvin lupaakin ennen ruokakupille menoa.

Tähän mennessä Fazer on ollut kyllä mainio pentu! Vähän riiviöhän se on välillä, kaikkea pitäisi päästä maistamaan. Se on myös itsenäisempi kuin Fanta pentuna. Jännä huomata siinä jo nyt ylipäätään paljon eroja Fantaan! Fantasta tulikin mieleen, että Fazerilla ja sillä on jo nyt ihan omat leikit, joita Felix katselee vähän ihmetellenkin etäämmältä.

8vko / n. 26,5cm / 3,5kg / © Inga K.
Ps. Tajusin, että Fantan tokokokeisiin on enää pari viikkoa, hui! Nyt alkaa tehotreeni!

4 kommenttia:

 1. Onnea uudesta pentusesta! :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea uudesta pennusta, todella sievä neiti ja mahtava nimi! :)

  Haha, aussieiden omalaatuisia leikkejä voi selvästi ymmärtää vain toinen aussie. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! :)
  Ja kyllä se niin vain taitaa olla. ;D

  VastaaPoista