sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Paluu tokokokeisiin

Eilen lauantaina kävimme Fantan kanssa Rovaniemellä jo viidensissä voittajaluokan tokokokeissamme. Ei minua enää edes jaksanut jännittää kuin vähän juuri ennen kisapaikalle saapumista. Tiesin ykköstuloksen olevan saavuttamaton tavoite tälle päivälle, sillä oli aikamoinen sadepäivä ja tiesin sen verottavan Fantan tekemistä. Toinen juttu oli se, että koe oli nurmikentällä, joten arvelin jo etukäteen, että esimerkiksi hajut saattaavat alkaa kiinnostaa jonkin verran ja niinhän siinä kävikin. Liikkeiden välillä oli siis vähän haahuilua, kuten esimerkiksi seuraamisessakin
Mentiin siis sellaisella hyvän mielen kokeella liikenteeseen ja otettiin tämä harjoituksena ennen kesäkuun alun koetta. Jos silloinkaan ei vielä ykkönen tule, niin sitten aletaan treenaamaan uusien sääntöjen mukaisia liikkeitä ja palataan asiaan syksyllä. Tuomarina näissä kokeissa oli siis Heli Kelhälä.

Paikalla makaaminen 7
Vähän levoton kuulemma asentonsa kanssa, muuten meni hyvin, mutta lopussa jouduin antamaan kaksoiskäskyn istumiseen.

Seuraaminen taluttimetta 6½
Oi voi, tämä oli kyllä melkoinen. Treeneissä Fanta on edistänyt, mutta nyt Fanta ei edes edistänyt ihan niin pahasti. Sen sijaan se oli muuten vaan pihalla ja epävireessä, suurin syy on sade, sateella Fanta ei koskaan seuraa mitenkään hyvin. Kuitenkin, ei istunut perusasentoon ensimmäisellä pysähdyksellä, pyörähti suoralla seuraamisosuudella minun ympäri ja kaikkea muuta hassua. Yleinen vire oli vähän lahnamainen.

Liikkeestä istuminen 10
Tämä sentään meni putkeen.

Luoksetulo 6
Ei pysähtynyt ollenkaan seisomaan, mutta loppuosa meni hyvin.

Ruutu 0
Hitsi, taas nolla tästä! Meni muuten hyvin lopun höpsöilyä seuraamisessa lukuunottamatta, mutta taas ne etutassut jäivät ruudun ulkopuolelle!

Hyppynouto 9
Muuten hieno suoritus, mutta lopussa piti antaa uudelleen käsky sivulle. Fanta jäi vain tuijottamaan ihmeissään ilmeellä "Mikä sivu?".

Metallinouto 9½
Muuten hyvä, mutta sivulletulossa oli vähän sama juttu kuin hyppynoudossa, nyt ei vain tarvinnut antaa siihen toista käskyä, hassu Fanta. Kerrankin Fantalla oli muuten vauhtia myös kapulan palautuksessakin!

Tunnistusnouto 5
Toi oman, vähän kosketteli suulla muihinkin, mutta isoin ongelma oli se, että Fanta pudotti kapulan eteeni vahingossa ja nosti uudelleen ja sitten se taas tippui ja jouduin nostamaan sen lopulta maasta.

Kauko-ohjaus 7
Jee, ei mennyt nollaksi! Fanta siis kerrankin nousi maasta istumaan, mutta vasta toisella käskyllä. Seisomisissa liikkui vähän eteenpäin.

Kokonaisvaikutus 9
Mukavan oloista tekemistä, itse vähän varmistelin joissakin liikkeissä turhaan eleilläni (vaikka treeneissä en sitä tee). Etenkin Fantan sivulletuloja tuomari kehui, selkeä liike ja suora asento.

Lopputuloksena siis VOI3 202/320p. ja sijoitus 1/2. Ei pöllömmin näillä olosuhteilla! Minua vain nauratti Fantan hassuilut kehässä, jospa seuraavassa kokeessa olisi paremmat olosuhteet ja saataisiin vihdoin se kaivattu ykkönenkin! Jäi kuitenkin hyvä mieli tästä kokeesta, vaikka oli kylmää ja märkää ja sitä rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti