lauantai 12. syyskuuta 2015

Sodankyläläisestä joensuulaiseksi

Suuria muutoksia on tapahtunut! Ei tosin koirarintamalla, mutta minun elämässäni. Minusta tuli tosiaan syyskuun alussa joensuulainen muutettuani opiskelemaan. Yliopistolla on riittänyt tohinaa, joten en ole ehtinyt, saatika jaksanut, päivittää blogia aiemmin. Elokuun loppu meni lähinnä pakatessa enkä muistanut silloinkaan tehdä postausta.

Matkasin Joensuuhun siis 31. päivä elokuuta, kun koulu alkoi 1. päivä syyskuuta. Isäni ja siskoni mies toivat Fantan ja Fazerin tänne viikko sitten perjantaina 4. päivä. Ensimmäinen viikko koirien kanssa on mennyt lähinnä tutustuessa lenkkimaastoihin. Satuimme saamaan asunnon kyllä hyvältä paikalta koirien suhteen! Lähellä on monipuolisesti erilaisia lenkkipolkuja. Ympäristö poikkeaa paljon Sodankylän lenkkipoluista, täällä on paljon rehevämpää. Tähän on kyllä pienoinen tottuminen! Sen lisäksi on tottuminen myös punkkeihin, hrrr.
Koirat eivät ole vielä täysin tottuneet uuteen asuntoon (lähinnä siis Fanta), mutta se on ymmärrettävää, kun olemme asuneet tässä vasta hetken. Kotona Fanta oli siis okei, kun sen jätti huoneeseeni yksin, mutta täällä se vielä stressaa sitä. Uskon sen menevän ohi, kunhan se ottaa paikan oikeasti omakseen. Kotiutumattomuus näkyy myös välillä ylimääräisenä hösläyksenä kummallakin koiralla.


Jo lauantaina 5. päivä kävimme treffaamassa lähistöllä asuvaa Nooraa ja auspai Kiraa. Onpa mukavaa, että lähistöllä asuu joku muukin aussie! Oli oikein mukava tavata heidät! Fanta ja Fazer eivät vielä innostuneet leikkimään Kiran kanssa, mutta kenties vielä joku päivä, kun Kira tulee tutummaksi. Tarkoitus olisi jatkossakin käydä lenkillä ja alkaa treenaamaan yhdessä.


Ryhmäpaikatkin meillä on agilityssä jo, mutta yliopistomenojen vuoksi en ole ehtinyt vielä käymään treeneissä, ensi viikolla sitten. Varasin myös Fazerille luustokuvausajan ensi viikolle, samalla tulee rokotettua kummatkin koirat. Fazer aloitti muuten ensimmäiset juoksunsa 8. päivä! Iso tyttö jo, ikäähän sillä on siis 1v 3kk.

Loppuun vielä muutama kuva Sodankylästä elokuun lopulta:

2 kommenttia:

  1. Hei, heiti sulle blogihaasteen! Löydät sen täältä http://valkkaritulitaloon.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Olis kiva lukea pidempääkin postausta koirien kanssa opiskelemaan muutosta. :) (miten koirat sopeutuneet yms)

    VastaaPoista