perjantai 4. tammikuuta 2019

Tavoitteita vuodelle 2019Vaikka blogi on muuten ollut kuollut jo pitkään, niin tämä postaus on pysynyt vuodesta toiseen. On mielenkiintoista verrata vuoden tavoitteiden toteutumista käytännössä suunnitelmaan verrattuna sekä laatia tulevan vuoden tavoitteet selkeästi esille itselleni.

VUODEN 2018 TAVOITTEET:

Fanta

- RTK2 --- Ei toteutunut. Päästiin käymään Fantan kanssa vuoden aikana yksissä kisoissa saaden AVOHYV pisteillä 94. RTK2:sta puuttuu siis vielä yksi AVOHYV. Emme oikein päässeet kisaaman yhdessä, koska vietän Fantan kanssa nykyään lähinnä vain loma-ajat, jolloin olen Lapissa, jossa ei ikinä ole kisoja sopivaan aikaan.

- rally-tokon voittajaluokan liikkeiden harjoittelua --- No ei kovin tavoitteellisesti harjoiteltu, mutta jotain kuitenkin. Lähinnä panostettiin vain seuraamiseen oikealla puolella.

- aktiivisempaa tokon treenaamista --- Tämä ei kyllä oikein toteutunut. Treenattiin lähinnä rallyjuttuja, joihin panostan enemmän jatkossa, koska treeniaika Fantan kanssa on niin rajallista.

Fazer

- agilityssa nousu 2-luokkaan --- Kyllä! Me tehtiin se! Helmikuussa saatiin kaksi ekaa LUVA:aa. Keväällä Fazer loukkasi kyntensä, minkä seurauksena olimme pitkällä treenitauolla. Kesällä kisasimme taas, mutta viimeisen nollan saimme syksyllä. Emme ole vielä startanneet kisoja kakkosissa, vaan OIVA:n jälkeen olen pitänyt kisataukoa.

- luonnetestissä käyminen --- Kyllä! Fazer sai 157 pistettä ja oli laukausvarma. Fazer oli testissä suloinen, vähän reppana oma itsensä, mutta näytti myös, että siltä löytyy paukkuja, jos minua uhataan.

- jospa nyt ne ekat tokokisat? --- Kyllä! Lokakuussa korkattiin ekat kisat, ja saatiin ekasta kokeesta ALO3 138,5 pisteellä. Valitettavasti paikkamakuu nollautui, kun Fazer lähti kävelemään perääni jätettäessä koirat. Muuten koe meni ihan hyvin! Yritimme uudelleen kuukauden päästä, ja saimme ALO2 158 pisteellä. Koe meni kokonaisuudessaa ihan hyvin, mutta luoksetulo meni mönkään, mikä näkyi pisteissä tuntuvasti. Ensi vuonna uusi yritys!
Ykköstulosta toki lähdettiin hakemaan, mutta en ole erityisen pettynyt tuloksiin ottaen huomioon, kuinka haastavaa toko on ollut aina Fazerin kanssa. Fazerin maltti ei ole todellakaan priimaa, ja keskittymiskyky on parantunut hiljalleen iän ja työstämisen myötä. Ensimmäisen kokeen paikkamakuun epäonnistuminen oli suurin pettymys, koska siihen olin panostanut kaikkein eniten.

- jospa nyt rallyn avoimen luokan korkkaaminen? --- Kyllä! Käytiin lokakuussa kaksissa kisoissa peräkkäisinä päivinä, ja saimme molemmilta radoilta hyväksytyn tuloksen pisteillä 70 ja 87. Ensimmäisenä päivänä Fazerin tekeminen oli ihan kamalaa (ainakin omasta mielestäni, koska tiedän mihin koira pystyy). Koira tuntui olevan ihan pihalla maailman menosta, mutta onnistuimme kuitenkin saamaan kasaan juuri ja juuri 70 pistettä. Toisena päivänä meininki oli ihan toisenlaista. Fazer teki töitä upeasti, mutta paljon pisteitä lähti hypyn mokaamisesta (koira kääntyi minuun päin hypyn jälkeen).


VUODEN 2019 TAVOITTEET:

Fanta
- RTK2

Fazer
- Agilityssa ainakin yksi LUVA kakkosista, mutta mahdollisesti jopa nousu kolmosiin?
- RTK2
- Rallyn voittajaliikkeiden treenaamista. Jos hurjaksi heittäydymme, niin ehkä jopa kisoihin?
- ALO1, mutta mahdollisesti jopa TK1?
- Jospa pyörähtäisimme kerran näyttelykehässäkin vielä


Kokonaisuudessaan siis Fantan tavoitteet eivät ihan täyttyneet kuluneen vuoden aikana, mutta Fazerin tavoitteista täyttyivät kaikki! Fantan tilanteeseen vaikuttaa se, ettemme asu enää samassa taloudessa. Fanta on asunut vuoden aikana pääasiassa kotonani Sodankylässä pikkusiskoni hoivissa (ja loma-aikoina minun hoidossani). Vuoden 2019 tavoitteissa panostan siis luonnollisesti enemmän Fazeriin. Toivoin vain, että Fantalla olisivat asiat hyvin, ja että se pääsisi asumaan viimein vakituisesti isosiskoni luokse.

Felix-pappa porskuttaa vielä menemään tomerana, ja toivotaan, että tilanne pysyy samana vielä vuoden 2019 aikanakin. Papparainen pysyi kuluneen vuoden aikana oikein terveenä. Mieleeni ei ainakaan tule yhtäkään eläinlääkärikäyntiä.


Katsotaan mitä muuta tuleva vuosi tuo tullessaan. Olen alkanut ehkä salaa (tai vähemmän salaa) haaveilla uudesta laumanjäsenestä. Ongelma on lähinnä rahan kerääminen, mutta eipä minulla ole oikeasti mitään kiirettä asian kanssa. Olisi hyvä saada Fantan tilanteellekin täysi varmuus ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti