maanantai 13. elokuuta 2012

Kaikki hyvä loppuu aikanaan...

... kuten myös tämä kesälomakin. Jokseenkin haikea huomata, kuinka kesä oli ja meni ja syksy tekee urakalla tuloaan! Huomenna sitä ollaan taas koulun penkillä. Kesä meni niin nopeaa... mutta ainakin tämä oli oikein mukava kesä. Tuli touhuttua koirien kanssa kivasti kaikenlaista. Näinä parina viimeisenäkin päivänä (12-13.8.) kävin mustikassa koirien kanssa! Molempina päivinä keräilin vähän yli kaksi tuntia saaliina noin 4 lirtaa. Yhteensä sain siis lähemmäs 8 litraa ja myyn ne kaverin äidille. Ja nyt muistan taas kuinka tylsää puuha mustikoiden puhdistus on... Mutta Fanta tajusi viimein, että puskista voi syödä mustikoita. Odottelinkin jo vähän, että milloin se sen keksii. Vaikka ei sen kyllä olisi sitä tarvinnut keksiä ollenkaan, sillä sain melkein kilpailla sen kanssa hyvistä mustikkapensaista! Felixikin naposteli paljon mustikoita ja sitten kun se oli kylläinen, se meni jonnekin sivummalle makoilemaan ja seuraili keräilyäni. Fanta ei missään vaiheessa antanut periksi mustikoiden syömistä, niin kauan kun minä keräsin niitä, jaksoi se syödä niitä... kumma hurtta.

Felix lepotauolla
 Ensimmäisessä kuvassa molempien päivien saalis. Kaksi alimmaista rasiaa puhdistetut eilisen päivän mustikat ja sanko ja ylin raisa tämän päivän vielä puhdistamattomat mustikat.

Tänään illalla käytiin sitten Fantan kanssa pyörähtämässä vielä koirakoulussa. Tarkoitus oli mennä aluksi Felixin kanssa, mutta se oli niin väsynyt mustikkareissun jälkeen, etten kehdannut sen kanssa sitten mennä. Jospa sitten ensiviikolla!
Fanta oli kyllä alussa ihan ihmeellinen. Aluksi se oli oikein innoissaan kun tulimme paikalle ja katseli vain muita koiria. Sitten se alkoi haukahdella pyörällä saapuneelle kouluttajalle ennen kentälle menoa ja sen jälkeen alkoi toisillekin koirille puhahtelu... Sitten kun otin sitä korvasta tavallisesti kiinni kiinnittääkseni sen huomion, jotta lopettaisi turhan puhinan, alkoi tuo kiljumaan. Olin kyllä kummissani, oikea draamateini. Treenailut itsessään sujuivat kuitenkin ihan hyvin. Oli kuitenkin yllättävän kuuma päivä, joten tuo meinasi esim. luoksetulossa olla aluksi vähän lahna. Luoksarin lisäksi otettiin kontaktiharjoituksia, käännöksiä vasemmalle ja oikealle paikallaan, seuraamista, paikkista ja hyppyä. Kuumuudesta huolimatta Fanta jaksoi tosi kivasti!

Perjantaina (10.8.) tai lauantaina (11.8.) (en muista enää kumpana päivänä) me käytiin taas treenaamassa Fantan kanssa vähän lähikentällä. Otettiin ruutua, merkkiä, noutoa ja kaukoja sekä tehtiin taas näyttelytreenejä. Tällä kertaa tein Fantalle ihan pienen ruudun. Nyt se alkoi tosissaan tajuamaankin ne tötsät ympärillään. Kuljettiin ruudusta/ruudun ohi hitaasti ja naksuttelin aina Fantalle kun se sattui menemään oikeaan kohtaan ja sanoin käskyn. Tuolla menetelmällä se alkoi oikeasti tajutakin jotain. Jatkan varmaan tuollaista harjoitusta hetken ennen kuin kokeilen yhtään kauempaa lähettää ruutuun.
Merkki sujui taas kivasti. Tosi nopeasti tajusi kyllä idean. Nyt pitää vain vahvistaa sitä ja saada sitten lopulta yhdistettyä vauhti siihen.
Noutoa otettiin ihan pari kertaa vain. Vauhti hakemisessa on niin kiva! Tuomisessa se on sitten vähän hitaampi. Nyt se ei tuonut kapulaa eteen ihan niiin vinoon, ehkä on toivoa!
Kaukoja otettiin vain ihan pienesti ja ihan parin askeleen päästä. Hyvin sujui, vielä pitää kuitenkin vahvistaa varmuuden vuoksi sitä, että perä pysyy paikallaan ja etuosa liikkuu.
Ja yllätyksekseni näyttelytreenit sujuivat tosi mallikkaasti! Fanta ravasi toooosi hyvin! Ei pitänyt katsekontaktia, mutta kulki kauniisti vierellä ja pysyi perässä kääntymisissä. Ravaisipa mätsäreissä ja näyttelyissäkin noin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti