lauantai 25. elokuuta 2012

Tää on elämää ei sen enempää

Hoah, mitään kovin ihmeellisyyksiä ei ole tapahtunut, joten kerron suoraan taas lähinnä treeneistä ja parista koirakamusta, joita ollaan tavattu.

16.8.2012

Illalla oli Fantan tokotreenit. Käytiin läpi jälleen taas alon kaikkia liikkeitä ja tehtiin erilaisia harjoituksia niihin liittyen. Tyttö oli taas aivan loistava, mutta sitten... paikkis. Se yllätyksekseni nousi kesken paikkiksen seisomaan ja oli tulossa luokseni. Ennen lähtöään se oli vähän epäluuloisen oloinen vierustovereitaan kohtaan, jotka heiluttelivat korviaan polttiaisten takia. Ei hajuakaan, mikä sille tuli... Niin ja luoksetulossakin se oli kyllä melkoisen hidas, mutta muutoin meni hyvin.

17.8.2012

Nähtiin hurttien kanssa Iiidaa, Felixin siskopuolta Sandraa ja Akemia. Siinähän se lenkki meni koirien leikkiessä, tai siis lähinnä Fantan ja Akemin leikkiessä ja Sandran juostessa niiden perässä. Felix oli lähinnä omissa maailmoissaan, mutta suureksi yllätyksekseni sekin innostui leikkimään Akemin kanssa yhdessä vaiheessa! Kastrointi on varmaan tosiaan vaikuttanut tohon jotenkin, kun pystyy nykyään joidenkin urostenkin kanssa leikkimään. Tosi mahtava juttu!


19.8.2012

Sunnuntaina oli tarkoitus suunnata mätsäreihin Rovaniemelle, mutta kuskini sattui kivasti sairastumaan juuri silloin. Nooh, onneksi kyseessä olivat vain mätsärit, joten eipä se maailmaa kaatanut. Aina ei elämä mene kuten suunnittelee, niinhän se on. Mutta päätinkin käydä hurttien kanssa sitten jälleen keräilemässä vähän mustikoita, kun niitä löytyi yhdestä paikasta ihan hurjasti. Semmoiset viisi litraa tuli mukaan lyhyessä ajassa.

20.8.2012

Maanantaina kävin Felixin kanssa koirakoulussa. Jo paikalle tultaessa Felix käyttäytyi tosi upeasti! Oli kuin muita koiria ei olisi ollutkaan, vaikka tällä kertaa treeneissä oli yllättävän paljon koiria. Mahtava piski. Tosin, sen lahnaus oli jälleen ongelma!
Otettiin pujottelua tötsien lävitse, ohitusharjoituksia, kontaktia, paikkista, luoksetuloa jajaja... mitäköhän muuta. No kuitenkin, Felix suoritti kaiken mitä siltä vaadittiin, mutta tosiaan lahnasti. Ja aina jos jäi johonkin väliin jotain ns. tyhjää odotus aikaa, käytin tilaisuuden hyväkseni ja harjoiteltiin Felixin kanssa seisomista. Hitsi että tekisi mieli mennä käyttämään Felixiäkin taas mätsäreissä, sopivia mätsäreitä odotellessa siis.

23.8.2012

Torstaina oli sitten taas Fantan tokotreenit. Jälleen tyttö oli oikein mainio. Seuraamisessa meinasi vain edistää välillä, taisi olla sen verta innoissaan. Mutta taas jouduin hämmästymään, koska paikkis. Se nousi... jälleen. En voi oikeasti uskoa, että tuosta tuli meille käden käänteessä joku ongelma. En olisi koskaan uskonut, että meille tulee Fantan kanssa ongelma paikkiksessa. Yksin ollessaan paikkiksessa se kyllä pysyy vaikka kokopäivän, mutta en sitten tiedä mikä siinä on nyt, kun on toisia koiria vieressä. Ennen se ei välittänyt niistä, paitsi nyt. Voisikohan se tosiaan johtua siitä yhden sakemannin syöksymisestäö kohti pari viikkoa aikaisemmin... En tiedä yhtään.
Masensihan se nousu mieltä kyllä vähän ja pelko koetta kohtaan nousi. Huh, nojaa... Paikkis tulee menemään todennäköisesti nollille, mutta noh. Meidän paikkis oli aijemmin aika varma, mutta nyt se on vissiin juuri ennen kokeita alkanut kivasti hajoamaan. Tyypillistä.

25.8.2012

Nyt lauantaina tavattiin  hurttien kanssa Tiinaa, Jekkua ja Kuuppista. Otettiin aluksi meidän lähikentällämme paikkistreenejä Fantan ja Jekun kanssa. Aijemmin olin varma, että Fantan nousu paikkiksessa johtui treeneissä olleen bortsun paineistavasta tuijotuksesta, mutta nämä treenit osoittivat väitteeni vääräksi. Se nousi Jekunkin kanssa paikkiksesta samalla tavoin kuin treeneissä. Nyt pystyin tosin rankaisemaan Fantaa selkeämmin nousemisesta toisin kuin ohjatuissa treeneissä. Ja oli kiva että päästiin treenaamaan tuota paikkista, koska sain Fantalle nyt paljon onnistumisia. Aika lyhyin aikavälein kävin palkkailemassa sitä ja loppujen lopuksi pysyihän se tyttö siellä.
Sitten käytiin vähän lenkkeilemässä välissä. Kaikki muut riehuivat oikein innoissaan, paitsi Felix, joka oli nyt taas vähän omissa maailmoissaan. Siinähän se lenkki meni ja noin matkan puolivälissä siellä metikössä tuli vastaan lenkkeilijäkin koiransa kanssa. Eipä usein tule siellä ketään vastaan... Kuitenkin, kukaan koira ei onneksi mennyt toisen luo, vaikka olivat vapaina. Otettiin hurtat kiinni siksi aikaa, että toinen pääsi ohi ja matka jatkui. Fanta muuten käyttäytyi tosi kivasti tuohon tilanteeseen nöhden, aijemmin se olisi saattanut alkaa haukkumaan toiselle koiralle, koska otin sen kiinni yllättävässä tilanteessa. Nyt se haukahti vain kerran pari alussa ennenkuin sain sen kiinni ja siinä se! Felixikin käyttäytyi oikein nätisti, olisin kuvitellut sen aloittavan vinkumis konsertin, mutta kiltisti se vain istui.


Lenkin lopussa mentiin taas kentälle. Otettiin vielä pari kertaa paikkistreenit. Tällä kertaa Fanta ei onneksi edes ollut aikeissa nousta! Mahtava juttu, jospa sillä nyt hautuis asia taas vähän päässä ja se muistelis, että siinä maassa pitää pysyä vaikka olis se toinen siinä vieressä. Toivottavasti päästäisiin vielä seuraavalla viikolla ennen kokeita treenaileen vähän tota paikkista taas jonkun kaverin kanssa.


-----------------------------------------------------------------

Fantan kanssa ollaan tokossa muutoin treenailtu lähinnä sitä ruutua, merkkiä, noutoa ja kaukoja. Tokopakettini saapui tässä eräänä päivänä, niin treeneihin on liittynyt myös metalli. ja tunnistusnouto. Hyvin Fanta osaa jo toimia niiden kanssa, vielä kun tunnarissa tajuaisi, ettei niitä kapuloita tarvitse tassulla söhiä löytääkseen oikean, vaan se pelkkä nenän käyttö riittää. Sitten kun saadaan noita juttuja ees johonki vaiheeseen, niin kokeillaan myös jossakin vaiheessa ohjattua noutoa. Mutta mutta, hitaasti hyvä tulee! Eipä tässä mikään kiire ole noita oppia.

Huomenna onkin sitten luvassa postausta meidän ekoista näyttelyistä, joihin osallistutaan! Saas nähdä miten tulee menemään. Tähän loppuun voisin vielä törkkästä pari satunnaista kuvaa:

Katupiskit 18.8.2012
Aamulenkiltä 20.8.2012
Aamulenkiltä 20.8.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti