perjantai 28. syyskuuta 2012

Liian kauan...

... edellisestä postauksesta. Voi mikä häpeä, kun ei ole tullut kirjoitettua lähes neljään viikkoon! Yksinkertaisesti on vain tuntunut siltä, ettei ole ollut intoa kirjoittaa, koska mitään erikoista ei ole tuntunut tapahtuneen.

 Tässä välissä meillä on ehtinyt kuitenkin olla 3 x ohjatut tokotreenit Fantan kanssa:
Maanantaina 3.9. oli treenit, päivää tokokokeiden jälkeen siis. Ja kylläpä sitä intoa tokoiluun tuolta neitiseltä päätti sitten nyt löytyä! Ei sitten kokeissa voinut olla intoa, mutta noh. Ainakin treenit menivät hyvin. Tuosta on jo sen verta aikaa, että en meinaa edes muistaa mitä tehtiin, mutta niitä samoja perusasioita kuin aijemminkin.
Sitä seuraavan viikon maanantaina 10.9. saatiinkiin personal ohjausta Fantan kanssa, kun ei muita ryhmäläisiä tullut paikalle! Käytiin läpi seuruuta (jossa Fanta kyllä meinasi alkaa edistämään), paikkista näyttelyharjoituksessa olevien koirien "juoksukehän" vieressä, hyppyä (jossa Fanta ennakoi istumista...), kaukoja, noutoa, luoksaria, jääviä... Noita aika tavallisia juttuja, mutta nyt sai kouluttajalta mukavasti vinkkejä kun olimme vain me paikalla. Kouluttaja sitten lopulta päästi minut aijemmin pois, kun osasimme kaiken mukamas niin hyvin, heh.
Maanantaina 17.9. ei käytykään sitten ollenkaan ohjatuissa treeneissä, sillä minä olin vähän kipeähkö + ulkona satoi vettä. Sen sijaan sitä seuraavan viikon maanantaina 24.9. käytiin taas treeneissä pyörähtämässä. Väkeä oli taas paljon paikalla, syksy tekee ihmeitä ihmisille. Meidän "edistyneimpien" treeniporukkaan tuli pari uutta tulokasta. Aluksi otettiin seuruuta ringissä  ja siinä sitten täyskäännäksiä ja pysähdyksiä. Sen jälkeen kouluttaja keskittyi enemmän tulokkaisiin ja kaikki ne, jotka olivat ennenkin olleet ryhmässä, tekivät sivummalla itsenäisesti kouluttajan käskemät jutut läpi. Niihin kuului muun muassa jäävät, luoksariharjoituksia ja sivulletuloa. Me Fantan kanssa teimme nuo kaikki nopeasti läpi, joten siinä lisäksi otettiin sitten seuraamisen vauhdinmuutoksia ja käännöksiä, paikkista sekä kokeiltiin keppejä, kun ne kerta siinä meidän vieressämme olivat. Fantan ensimmäinen "kosketus" agilityesteisiin siis, kepit olivat harjoituskepit, jotka oli verkotettu siten, että koiralle tulee se oikea reitti siinä. Muutama kerta ehdittiin toistaa sitä ja Fanta tajusi ihan kivasti jo jujun!

23.9.
Siinä sit pääasiassa kaikki erityinen (tai no erityinen ja erityinen), mitä ollaan kuukauden aikana tehty. Ollaan me toki tosin pari kertaa koirakamuja päästy tapaamaan, mutta tosiaan, vain PARI kertaa! Hullun vähäiseksi jäänyt lenkkikaveritkin! Kuinka kauheaa...
Kovin paljon perus arkea on ollut viime aikoina. Ei ole minullakaan hirveästi tokoinnostusta ollut, joten kotona treenaaminen on jäänyt suhteellisen vähäiseksi. Ja siitä puheen ollen, meillä on jälleen tokokokeet kolmen viikon päästä ja saas nähdä miten ne tulevat menemään! Hallissa kun ovat vielä lisäksi. Toivottavasti saataisiin toi paikkis parempaan kuosiin ennen niitä. Onpas kyllä turhauttavaa, kun ei ole ollut paljoa treenikavereita viime aikoina ja yksin meidän ei ole sinänsä kovin hyödyllistä paikkista treenata, sillä ilman vieressä olevia koiria tuo pysyisi vaikka kuinka kauan. Olen jopa semmoistakin kokeillut, että olen Fantan paikkikseen laittanut ja mennyt sitten treenaamaan Felixin kanssa esiintymistä ja ravaamista mätsäreitä varten (Kyllä, Fexukin pääsee mätsäreihin lokakuun puolella, jee! Katsotaan miten tulee menemään, odotukset eivät ole mitenkään korkealla tuon pärjäämisen suhteen, mutta innoissani olen!)  ja Fanta on pysynyt ihan ilman ongelmia paikallaan.

23.9.
Nähtiin Hannaa ja Latea Fantan kanssa. Käytiin aluksi ympäri tuollainen pieni luontopolku (the pappilanniemi) läpi keskustan lähellä. Fanta sai juosta vapaana, mutta Late oli vielä tuolloin kiinni, sillä tuolla luontopolulla kulkee aika paljon ihmisiä. Päätin samalla käyttää tilaisuuden hyväkseni ja harjoiteltiin paikkista. Late istui emäntänsä kanssa sen noin kolmen metrin päässä Fantasta. Saatiin oikein mukavaa häiriötä, kun minun takaani kulkevasta polusta ajoi ensin kaksi nuorta poikaa pyörineen ohi, sitten tulee kaksi höpöttävää naista kävellen, sitten mies, joka myös käveli ja lopulta nainen vauvankärryjen kanssa. Saattoi siitä joku juoksijakin mennä ohi, en muista. Mainiosti Fanta kuitenkin pysyi ilman mitään aikomusta lähteä.
Kun oltiin tuo polku läpi käyty, mentiin paikkaan, jossa päästettiin nuo molemmat vapaiksi. Kyyllähän nuo riehuivatkin ja hyvä niin! Late ei meinannut pysyä oikein Fantan perässä! Felix pääsi illalla pitkälle pyörälenkille, kun Fantakin kerta oli saanut pitkän lenkin päivällä.

28.9.
Tänään perjantaina nähtiin sitten Iidaa ja Akemia molempien hurttien kanssa. Fanta aluksi haukkui Akemille... se oli outoa, mutta en oikeastaan ihmetellyt, koska Fantasta on tullut oikeasti melkoinen teini. Okei, ei mikään pahin teini minkälainen voisi olla, mutta paha teini Fantaksi. Naapurimme labradorinnoutajallekin tuo alkaa haukahtelemaan, kun tulevat vastaan, vaikka on ihan tuttu ja kiltti koira, phöh. Lisäksi myös silloin saattaa puhahdus tulla, kun lenkillä tulee vastaan koira ja jos Felix on mukana. Yksin ollessaan tuo ohittaa toiset koirat ihan kauniisti. Hihnakäytös normihihnassa on ollut myös viimeaikoina levotonta tuolla, ärh... menisipä teini-ikä äkkiä ohi. Saas nähdä milloin tuolla juoksutkin alkaa, tiedän ainakin, että yhdellä siskolla ne on olleet jo.
Mutta siis niin, eksyinpäs aiheesta, hupsista, mentiin vaan suoraan tuonne metikköön ja päästettiin koirat irti. Akemi oli kyllä ihan hurjan energinen! Akemi ja Fanta lähinnä leikkivät keskenään ja Felix kulki jossakin ihan omissa maailmoissaan ihan kuin Akemia ja Fantaa ei olisi ollut olemassakaan. Näytti olevan Fantalla ja Akemilla ainakin oikein hauskaa.
Tämän enempää asiaa minulla ei sitten nyt olekaan. Huomenna on kuitenkin luvassa taas postausta, koska on erityinen päivä! Tai oikeastaan on kaksi syytä sille, miksi huomenna täytyy tehdä postaus. Papukaijamerkki sille joka arvaa!

                                                                                       18.9.
Felixistäkin löytyy vauhtia, kunhan se vain haluaa käyttää sitä! 18.9.


18.9.

2 kommenttia: