tiistai 23. heinäkuuta 2013

Tätä on odotettu

Nonniin, vihdoin pääsin kirjoittamaan tätä tekstiä! Parin viikon aikana on ehtinyt sattua sitä sun tätä. Mutta ennen kuin menen yksityiskohtiin, ilmoitan näin päällimmäisenä, että viime viikon puolivälissä Fanta aloitti vihdoin ja viimein ensimmäiset juoksunsa! Johan niitä oli odotettukin. Harmi vain sinänsä, että joudutaan elokuun alussa oleva tokokoe perumaan + ehkä loppukuun vaelluskin. Suuri plussa kuitenkin on, että juoksut ovat ohi ennen kuin agility treenit jatkuu.

VKO 28
Arkipäivät menivät lähinnä töitä tehdessä, treenatessa, maastopyöräillessä ja varsinkin hillassa! Metsässä tuli kökittyä yömyöhään hillojen takia. Kolme litraa keräsinkin, mutta lopulta kävi niillekin hilloille huonosti ja menivät huonoiksi, kun isä oli unohtanut pakastaa minun mennessäni reissuun.


HAKU/ETSINTÄ JA JÄLKI KOULUTUS 13.-14.7.
Viikonloppuna oli luvassa siis perehtyminen hakuun ja jälkeen. Enemmänkin siis pelastuskoiratoimintaan kuin palveluskoiratoimintaan.

Ensimmäisenä päivänä otettiin hakua. Aluksi koiralle tehtiin haku helpossa paikassa, jotta se saisi juonesta kiinni. Sen jälkeen tehtiin niin, että omistaja sai suunnitella seuraavat vuoronsa, kouluttaja tietysti avusti koko ajan/tarvittaessa. Fanta oli kyllä hyvin hauska, kun se sai ihmisen hajusta kiinni, lähti välillä melkein loikkien sitä kohti. Kuitenkin löytäessään ihmisen piilosta se jännitti niitä jonkin verran. Välillä se teki niin, että löytäessään ihmisen se tuli heti käymään mutkan luonani. On siis ilmiselvää, että jos aletaan aktiivisemmin hakuilemaan, tulee ilmaisuksemme rulla. Päivä oli todella opettavainen.

Seuraavana päivänä keskityttiin enemmän jälkeen. Tehtiin päivän aikana kaksi makkarajälkeä. Ensimmäinen jälki oli suht. lyhyt ja helpossa maastossa. Toisesta jäljestä sai tehdä sitten jo pidemmän koiran osaamisen mukaan. Fanta meni jäljet mainiosti, mutta tuolla tahtoo olla välillä vähän liian kova vauhti. Jälkien jälkeen tehtiin vielä yksi haku, ihan kivasti Fanta muisti homman.  Jälkikuva © Katariina O.

OULUN REISSU VKO 29
Heti maanantaina suunnattiin Fantan kanssa Ouluun siskoni luokse. Siellä Fanta pääsi heti riehumaan Luca rottweilerin kanssa.
Tiistaina käytiin treenailemassa tokoa Päivin ja Orionin sekä Roosan ja Riesun + Taran kanssa. Fantalla oli aikas kiva vire päällä ja mielestäni kaikki meni oikein kivasti, paitsi seuruu loppusuorilla. Kontakti rakoili vaan, muutoin ei ongelmaa. Paikkikset meni älyhyvin! Treenattiin siis luoksaria, sen pysäytystä, noutoa, metskua, kaukoja ja jääviä (muistaakseni) edellä mainittujen lisäksi. Treenien lopuksi annettiin koirien touhuta keskenään ja Fanta oli kyllä välillä kummallisen kärtyinen akka!


Paria päivää myöhemmin selvisi todennäköisin syy Fantan kärtyämiseen: ne juoksut. Fanta oli sisällä myös Lucalle ollut nääs vähän äksy, vaikkei normaalisti ole ollut. Lisäksi olen huomannut, että juoksujen alkamisen jälkeen Fanta on yrittänyt muka puolustaa minua muilta koirilta.
Loppuviikko meni sitten aikalailla hengaillessa. Käytiin tosin sunnuntaina retkeilemässä ja kalastelemassa seitsemän tuntia mahtavissa maisemissa! Harmi etteivät upeat maisemat välity seuraavista kuvista kunnolla. Keskimmäinen kuva © Salla O.


Eilettäin maanantaina ehdittiin käydä vielä Eveliinan ja Aawankin kanssa lenkillä. Tänään reissasin siis takaisin kotiin. Oli kyllä mukava reissu Oulussa ja oli haikea lähteä. Oli kuitenkin aivan mahtavaa nähdä taas Felix. Yllätyksekseni se ei ole reagoinut mitenkään kummemmin Fantan juoksuihin.


2 kommenttia:

  1. Fantasta ei siis kruunata superhyperpihtaria! :D

    VastaaPoista
  2. Se kruunaus jäi nyt kyllä väliin! Tietenki heti piti juoksujen alkaa, ku ois ollu uus titteli nii lähellä. Tyypillistä... :,D

    VastaaPoista