maanantai 8. heinäkuuta 2013

Tehotoimintaa!

Keksinpäs tässä yksi päivä uuden liikuntamuodon hurttien kanssa: maastopyöräilyn! Paljon monipuolisempaa, hauskempaa ja tehokkaampaa liikuntaa sekä minulle että koirille toisin kuin yksitoikkoinen ja tylsä tiepyöräily. Jännä kun en ole aiemmin lajia sattunut keksimään, kun kerta tuo siskon maastopyöräkin on varastossa tovin ollut odottelemassa käyttöä.
Jäin kyllä heti koukkuun kokeiltuani. Päivittäiset lenkkeilymaastopolkuni sopivat lajiin täydellisesti, välillä on vaikeampia osuuksia ja välillä helpompia (kuten alla olevissa kuvissa). Jospa nyt saataisiin Felixin ylimääräiset grammatkin karistettua pois ja (toivottavasti) lisää lihaksia tilalle!


Toisekseen keksin viime viikon aikana hyvän keinon alkaa työstää tokossa Fantan ruutua. Nyt minusta oikeasti tuntuu, että saatamme saada tästä vihdoin ja viimein oikeastikin aikaan jotain! Tosin, muutama treenikerta vasta takana tällä uudella (ja yksinkertaisella) taktiikalla, joten saa nähdä ilmeneekö pidemmän päälle edetessämme jotain ongelmia.
Tunnarit Fanta teki eilen hienosti! Nätisti haisteli kapulat läpi ja osasi tuoda oikean. Metskuunkiin aletaan pikkuhiljaa saada vauhtia kapulan takaisin tuonnissa. Avoimen liikkeitä ollaan myös kertailtu ja hyvin näyttävät olevan muistissa.

--------------------------------------------------------------------------

Eilen (7.7.) tuli käytyä hurttien kanssa Kittilässä mätsärissä sillä välin, kun isä kaverineen poikkesi Ruotsin puolella. Aurinko paistoi aluksi niin kuumasti, eikä varjopaikkoja ollut kunnolla oikein missään lähellä, joten lauloin mielessäni hallelujaah pilvien lopulta peittäessä auringon.
Fanta pääsi isojen aikuisten kehään ensin, eikä tuo taaskaan ravannut niin nätisti kuin ennen. Höh, pitää vissiin ihan oikeasti alkaa treenaamaan taas jotakin ravaamistakin, kun ei näytä enää sujuvan yhtä nätisti kuin ennen, hah! Fanta sai sinisen nauhan ja sinisten kehässä sijoittui lopulta SIN2.
Isojen jälkeen alkoi veteraanien kehä. Tuntui muuten todella hassulta mennä Felixin kanssa vetsku kehään... Mutta siis niin, Felix oli ihan hassu, ravaaminen meni hienosti, mutta välillä ei malttanut seisoa kunnolla ja alkoi tassuakin tarjota. Se sai kuitenkin punaisen nauhan ja punaisten kehässä se lopulta sijoittui PUN2.
Ihan hyvin siis kummaltakin koiralta! Niin ja Fantahan sijoittui kiihdytyskilpailussa ensimmäiseksi! Vauhtia tuolla kyllä olikin. Fantan pääkuva © Salla O.

Harmi ettei tässä kuvassa näy Felixin repussa olevaa kuvaa, jossa komeilee iloinen piirretty Leevi Ahma!
--------------------------------------------------------------------------

Ja ah, kohta pääsee myös poimimaan hilloja. Vielä kun hetken malttaisin odottaa niiden kypsymistä (minun tuurillani joku kuitenkin ehtii poimia ne ennen minua)!

6 kommenttia:

 1. Sun kuvat, koirat ja kaikki on aina niin kaunista :3 Me on Tuikun kanssa kans pyöräilty, tosin se vetää pyörää. Maisan kanssa voisi koettaa vapaana menemistä, se ei uskalla vetää :)

  VastaaPoista
 2. Kiitän! Aaa, noni! :) Mulla koirat on ollu teillä pyöräillessä hihnoissa kiinni siten, ettei kumpikaan vedä, vieressä ovat saaneet kulkea. Maastopyöräillessä on kivempi, ku saavat olla vapaina.

  VastaaPoista
 3. Siis Fexuha iha JUOKSEE! ohhoh :oo
  No okei ei saa olla ilkeä, oikein reipas VETERAANI hän on :33

  VastaaPoista
 4. No niinpä! Normisti noi lenkit mennee silleen, että Fanta kulkee jossaki vieressä tai ihan takana ja Fexu on sit jossaki kaukana takana yrittäen pysyä perässä. Ja sit se siellä takana ollessaan oikeesti välillä juokseeki, jotta sais meijät kiinni. Wuhuu!
  Ja ääää, ei se oikeesti oo viel veteraani! :( Yhyy. Kuulostaa liian vanhalta.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania koiria, upeita kuvia, rakastuin ulkoasuun ja kirjoitatkin mukavasti! Ehdottomasti heti lukijaksi :)

  VastaaPoista