lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tokokoe, Oulu

Noniin, tänään meillä oli siis alokasluokan kolmas yritys. Aluksi paikalle tultaessa Fantalla oli hieno vire ja keskittymiskyky päällä. Oli kyllä ihan mahtava fiilis ja varma olo siitä, että kyllä se ykkönen tulee nyt! Mutta sittenpäs kävikin toteen sellainen painajainen, jota en ollut osannut edes pahimmissa painajaisissani arvata; hallin katolta tippui lumia maahan ja siitä kuului iso ääni. Sen seurauksena Fanta alkoi pelkäämään. Se alkoi täristä ja läähättää ihan kuten uutena vuonna. Se siitä vireestä ja keskittymiskyvystä. Ei ollut edes pitkä aika ennenkuin ALO-luokan oli määrä alkaa.
Tiedättekö sellaisen tunteen, kun turhauttaa niin kovasti, mutta myös jollakin tasolla huvittaakin vähän samaan aikaan? Juuri sellainen "Ei voi olla totta..." -tunne. Minulla oli sillä hetkellä juuri sellainen tunne. Yritin viritellä Fantaa uudestaan ulkona ja hallissakin, mutta ei sitä saanut palautettua enää sellaiseksi millainen se oli aluksi. Kuitenkin se pystyi edes vähän keskittymään jo eikä vain tuijottanut hermostuneena ympärilleen, joten päätin osallistua kokeeseen. Mielessäni siis todellakin kävi ajatus kokeen keskeyttämisestä, mutta päätin kuitenkin kokeilla, kun tuo sai edes vähän toimintakykyään takaisin. Mennääs sitten pisteisiin, tuomarina toimi Allan Aula.

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 10
Olin niin, niin, niiiiin ylpeä tytöstä! Vaikka se olikin vielä vähän hermostunut, pysyi se silti niin hienosti! Kun kuulin sanat "Aika, palaa koiran luo" ja pääsin Fantan viereen, olisin voinut vaikka itkeä onnesta. Olin niin tyytyväinen.

Seuraaminen kytkettynä 9
Tässäpä näkyikin hyvin Fantan keskittymiskyvyn ja vireen hupeneminen. Ei meinannut pysyä tyttö täyskäännöksissä perässä ja kontakti oli välillä ihan hukassa.

Seuraaminen taluttimetta 9
Sama kuin seuraamisessa kytekttynä.

Liikkeestä maahanmeneminen 0
Taas se tyttö keksi laittaa istumaan! Melkein oli menossa maahan, mutta jäi kuitenkin istumaan. Ihme tyyppi.

Luoksetulo 10

Liikkeestä seisominen 8
Vinoon asentoon jäi seisomaan.

Hyppy 10

Kokonaisvaikutus 10

Lopputuloksenamme oli ALO1 170/200p. sija 7/9! Me saatiin kuitenkin vihdoinkin se ykkönen! Kolmas kerta se toden sanoi! Harmitti kuitenkin vähän tapahtunut, Fanta olisi tehnyt niin paljon paremmin ilman hyvää tuuriani, mutta tärkeintä oli, että se ykkönen tuli sieltä viimein. Ja että Fanta jaksoi noinkin hyvin tehdä tapahtuneesta huolimatta! Olin kyllä oikein ylpeä tytöstä.
Fanta onneksi myös rauhoittui vähän hallissa, kun odottelimme muiden suorituksia. Videota ei tällä kertaa ole, kun en halunnut ketään tuttuja halliin. Aijemmissa kokeissa Fanta on ollut niin läheisteni perään, että nyt käskin heidän pysyä ulkona. Luoksepäästävyysrivissä siskoni poikaystävä kävikin tarkistamassa ovella, että oliko vuoroni jo alkanut ja Fantahan huomasi hänet heti. Sain pudistella hänelle päätäni ja hän tajusi onneksi lähteä. Toisen kerran hän tuli tarkistamaan tilanteen, kun odottelimme yksilösuoritus vuoroamme ja Fanta oli ihan innoissaan hänet nähdessään. Piti mennä käymään ihan ulkona asti, ettei Fanta olisi jäänyt haikailemaan hallissa hänen peräänsä. Hassu pikkulapsi. Mutta oikein tyytyväinen olen joka tapauksessa!
Seuraavaksi suuntana onkin sitten AVO, emme siis jää enää ALO:a jankuttamaan. Treenaamme nyt AVO:n kuntoon ja katsotaan jospa päästäisiin sitä kisoihin asti kokeilemaan vielä tämän vuoden puolella. Toiveissa olisi viimeistään syksyllä päästä kokeilemaan, mutta katsotaan nyt, miten lähtee menemään!

13 kommenttia:

 1. Fantu on jo voittajassa menossa ku istumaan vaa tahtoo! 8--)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea ykkösestä! :)
  Ja joo! Tiedän sen harmistuneen huvittuneen tunteen: mulla oli se, kun möllitokokokeessa HELSINGISSÄ fasaani rääkäisi juuri paikkamakuun aikana ja tottakai Aksu pelkäsi sitä kamalaa ääntä :D

  VastaaPoista
 3. Onnea! :-) Hyvä, että Fanta palautui ja pystyi tekemään töitä kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Erika, niin se vissiin on :-D Koira muutaman askeleen edellä vissiin... Tai sit sillä on vaan joku ihmeen intressi tuohon istumiseen.

  Sarianne, kiitos! Voi ei, ei oikeasti voi olla totta! :,D "Mukavia" tämmöset sattumat.

  Jenny, kiitos! Ja jep! Harmi ettei ehtinyt ihan täysin palautua kuitenkaan ennen omaa vuoroaan, mutta yllättävän hyvin tyttö jaksoi siitä huolimatta. :)

  VastaaPoista
 5. Onnea tosi paljon! Tosi hyvä että Fanta pystyi palautumaan tuosta tilasta ja pystyi tekemään liikkeet hyvin.:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :) Ja niinpä, ehdin tosissaan säikähtää, että peli olisi menetetty, mutta ei onneksi!

  VastaaPoista
 7. Moikka, teetkö siä bannereita vielä? Miä nimittäin tarvitsisin :)

  VastaaPoista
 8. Roosa Rosu, hei vain, teenhän minä, mutta en vielä lupaile tehdä kellekään uudelle, kun on vielä pari luvattua tekemättä. :)

  VastaaPoista
 9. Okei, no voin jokatapauksessa laittaa kuvat ja toiveohjeet sulle sähköpostiin niin teet jos teet ja millo kerkeet :)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut teillekin! :) Hyvä kuitenkin, että jäit kokeeseen lumien pudottua. Kaikkihan ei edes pystyneet jatkamaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Ja jep, onneksi jäin! :)

  VastaaPoista
 12. Ihana blogi! Vitsi on kiva löytää näitä tokoakin käsitteleviä ja te olette vielä aika saman tasoisia kuin me niin jutut on huippu kiinnostavia. :) Onnea ykkösestä!

  VastaaPoista