sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ulkoilupäivä Levillä

Matkalla (kännykällä otettu)
Tiedossa oli siis mätsärit, möllitokot ja kiihdytyskisat Levillä. Olin arvioinut väärin sen, kuinka kauan kestää meiltä ajaa Leville, joten minulle jäi sellaiset puoli tuntia aikaa aamutoimiini, upsista. Käytin hurtat 15min lenkillä ja söin äkkiä ja lähdettiin. Oltiin ihan viime tipassa ilmoittautumispaikalla, mutta kerettiinpä kuitenkin!

 Kun kerta oltiin niin viimetipassa, niin ei tarvinnut kauaa odottaa, kun päästiit möllitokoissa jo aloittelemaan. Olin kyllä vähän pettynyt siihen, että mölleissä käytiin läpi vain neljä eri liikettä. Luoksepäästävyys oli pakollinen kaikille, loput sai valita itse. Itse valitsin sellaiset liikkeet, joihin halusin varmuutta ennen lauantain virallista koetta eli seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja ehdottomasti paikkamakuu.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
JES, JES JA JES! Paikkis oli mulle tärkein juttu koko mölleissä ja olin kyllä super onnellinen tästä! Vielä ylpeämpi olen, että Fanta pysyi loistavasti aloillaan, vaikka molemmilla sen vieressä olevilla koirilla oli jotakin säätämistä. Molemmat nousivat heti alussa seisomaan ja kulkivat vähän ohjaajiaan kohti. Toisen omistaja käski koiransa istumaan ja toinen käski maahan. Tuon jälkeenkin toinen koirista vielä nousi pari kertaa seisomaan ja sen omistaja käski sen aina vaan maahan uudelleen. Loistavaa häiriötreeniä, sitä juuri tarvitsimmekin. Paikkamakuuaika taisi kylläkin olla vain minuutin, mutta olin silti niin onnellinen! Ei merkkiäkään siitä, että Fanta olisi edes yrittänyt nousta vierustovereista huolimatta.
Seuraaminen taluttimetta 10
Tosi hienoa työskentelyä, mahtava meininki oli tytöllä. Tämän liikkeen valitsin siksi, kun Fanta on viimeaikoina saattanut vähän edistää tai vinottaa seuruussa, nyt teki kuitenkin niin hyvin, että aijaijai!
Liikkeestä maahanmeneminen 10
Halusin ottaa tämän liikkeen, koska Fanta on viimeaikoina saattanut istua maahanmenemisen sijasta, vaikka ei olla koskaan edes liikkeestä istumista treenattu. Kuitenkin teki tyttö nyt liikkeen aivan loistavasti. Häiriötäkin oli, kun maahankäskemisen jälkeen joku vingutti vinkulelua jossain lähistöllä. Fanta piti silti päänsä hyvin, vaikka sitä kiinnostikin ääni.

Täydet pointsit siis vedettiin kaikesta. Ja niinhän siinä kävikin sitten, että sijoituksemme oli lopulta  1/9 ja pisteitä siis 40/40! Hyvä maku jäi kyllä suuhun mölleistä, niin hienoa työskentelyä. Hyvillä mielin odotellaan nyt lauantain virallisia kokeita.

Möllien jälkeen mentiin tarkistamaan tilanne mätsärikehillä. Vielä ei ollut onneksi meidän vuoromme lähettyvillä (olimme 27:nsiä isoissa aikuisissa), joten käytiin kokeilemassa kiihdytyskisaa sillä välin. Kaksi yritystä saatiin ja Fanta ei kyllä oikein tykännyt siitä naisesta, joka piti siitä kiinni sillä välin,  kun minun piti juosta radan toiselle puolelle. Fanta yritti vältellä sitä naista, hassu koira. Mutta nopeasti se Fanta kyllä kiihdytti, kuului ympäriltä ihmisten lausahduksia: "Onpa nopea koira!". Lopulta tultiin neljänniksi isojen aikuisten kiihdytyskisassa!

© Salla O.
 Kiihdytyskisan jälkeen ei tarvinnut sitten kauaa odottaa, että päästin mätsärikehään. Fanta oli vähän levottomalla tuulella, mutta hyvin se silti meni! Punainen nauha saatiin. Punaisten kehässä Fantalla alkoi kummasti kutittaa toista takajalkaa ja se olisi halunnut ties miten vänkkyröidä, mutta kunnialla selvittiin! Meidät valittiin neljän parhaan joukkoon ja lopullinen sijoituksemme oli PUN2! Tuomari mietti hetken ykköspaikkaa Fantan ja erään toisen väliltä, mutta näillä mennään ja tyytyväisiä ollaan! Fantan liikkeitä tuomari kehui.


Tämmöinen oikein mukava päivä meillä siis takana. Loppuun vielä pakollinen palkintopossukuva:

Möllitokosta punainen ruusuke, 15kg ruokasäkki, lyhyt hihna ja ruskea panta.
Mätsäreistä sininen ruusuke, Biofarm-kassi, punamusta kaulapanta ja ravintolisäpaketti.
Kiihdytyskisasta vihreä ruusuke, kampa ja pieni Orijen ruokapussukka.
Kaikissa tuli mukana Zooplus-tarjouskuponkeja.

4 kommenttia:

 1. Mikäs siinä :D Miksei täällä järjestetä tommosia?

  VastaaPoista
 2. Fanta tienasi painonsa verran ruokaa? :D Onneksi olkoon tuloksista ja palkintosaaliista! Toivottavasti tuo pantakin oli sopiva (jos se nyt edes on panta, joka on tuossa lumihangella).

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon!:) Niin ja onnea kokeisiin!:)

  VastaaPoista
 4. maria, haha :D Ja jaa-a, siinäpä vasta kysymys :/

  Sarianne, joo, niin se tais tehä :,D Olin ehkä hieman yllättynyt kun näin, että möllitokon ensimmäinen saa tuollaisen säkin. Mutta kiitän! Saimme kaksi pantaa, tuo punamusta on vähän liian iso molemmille ja tuo ruskea onkin sitten jo tosi iso :,D Täytyy tyyliin siskolle ehdottaa, jospa haluaisi rotikalleen sovittaa.

  Jenni, kiitos paljon! :)

  VastaaPoista