tiistai 21. toukokuuta 2013

Kyllä se kesä tännekin tulee!

Alkaa se täälläkin pikkuhiljaa jo vihertää! Tai noh... ainakin kohtuullisen kokoisia hiirenkorvia on jo näkyvissä. Todisteeksi piti tietenkin ihan kuvaa räpsiä tänään:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pelkkää treenipölinää:
Toissaviikon sunnuntaina (12.5.) käytiin agilityn tottelevaisuustreeneissä. Siellä harjoiteltiin namikupin ja kosketusalustan opettelua. Opetettiin koirille myös esteen kiertämistä (mikä muuten sujui Fantalta ihan super hyvin, ollaan etukäteen harjoiteltu). Lisäksi leikitettiin koiria leluilla ja tehtiin lelujen kanssa luoksetulo ja palkkausharjoituksia. Ehdittiin vielä harjoitella kontaktiakin ja lopuksi rauhoittumista. Rauhoittuminen ei ollut kyllä Fantan vahvinta alaa tuona päivänä, oli ihan täpinöissään koko koira.

Viimeviikon maanantaina (13.5.) minulle tuli joku palava innostus mennä tekemään koirille vuoden ensimmäinen makkarajälki! Tein nyt aluksi ihan lyhyet. Eka jälki oli ehkä n. 50m pitkä ja toinen sitten jotain 10m. Fanta näytti heti muistavan mistä oli kyse, sillä heti, kun laitoin sen jälkiliinaan ja päästin normihihnasta irti, lähti se kuin höyryjuna kiihdyttämään! Ja nopeasti se pitemmän jäljen selvittikin. Toiveena olisi joskus päästä kokeilemaan etenkin Fantan kanssa ihan oikeaa verijälkeä, kun se on noin syttynyt jäljestämiseen.
Felix olikin sitten paljon maltillisempi jäljellä kuin Fanta. Alussa se meni hyvin, mutta lopussa se alkoi haahuilemaan ja oli vähän pihalla (tämä oli oikeastaan syy sille, miksi tein vielä sen lyhyen pätkän). Lyhyen pätkän, jonka painoin makkaralla vähän vahvemmin kuin pitkän jäljen, meni Fanta ihan hujauksessa tulisieluna. Felix meni jälleen paljon hitaammin, mutta nyt se ei sentään enää haahuillut.

Tiistaina (14.5.) olikin ohjatut tokotreenit, poikkeuksellisesti eri kentällä kuin normaalisti. Peruskauraa: luoksepäästävyyttä, seuruuta, liikkeestä seisomista, luoksetuloa, paikkista ja tällä kurssilla uutena kaukoja. Nooh, peruskauraahan nuo jutut kyllä ovat, mutta seuruu ja liikkeestä seisominen meni meillä ihan päin honkia, kun Fanta alkoi keskittyä liikaa viereisestä rakennustyömaasta kuuluviin isoihin ääniin. Noo, lopulta se keskittyi ja otettiin onnistunut luoksari. Sen jälkeen asettuessamme paikkisriviin, kuuluu tätä kenttää suhteellisen lähellä olevasta varuskunnasta kunnon pamauksia. Fantahan meinasi sitten niihin pamauksiin alkaa reagoimaan ja ei tehty Fantan kanssa paikkista vaan lähdin sen kanssa kävelemään ja herättelin sitä vähän. Onneksi ei ehtinyt mennä koira lukkoon ja hoidettiin treenit hyvillä mielin loppuun.

Torstain (17.5.) ja sunnuntain (19.5.) tokotreenit meiltä jäi valitettavasti väliin. Kuten myös samaisen sunnuntain agilityn tottelevaisuustreenit. Ai niin ja tämänkin päivän treenit jäivät mukavasti väliin kyytiongelmien vuoksi... siellä ne treenaavat nyt ilman minua!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muutoin ollaan sit lähinnä otettu rennosti hurttien kanssa ja nautittu lämpimistä säistä, kun niitä täälläkin kerta on ollut (välillä ehkä vähän liiankin lämpimät säät minun makuuni, tai no, vain lenkkeilyn kannalta)! Ja Fanta pääsi toteuttamaan taas yhtä mielipuuhistaan: frisbeen nouto!
Niin ja vasta nyt lähiaikoina olen  tajunnut, että Fexuhan on päässyt  lihomaan. Hupsista, missäköhän ihmeen välissä sekin ehti tapahtua? Ja herra on muutenkin vähän laiskistunut. Kunhan kesäloma alkaa, niin Fexu pääsee kunnolla laihdutuskuurille! Ja ruokamääräkin meni nyt vähennykseen.

Ps. kun ei kerta ole aikaa uutta ulkoasua väsätä, niin piti vähintäänkin vaihtaa jo sävyä! En vaan kestänyt enää sitä synkeän sinistä tähän vuodenaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti