sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

K-E-S-Ä-!

Niin sitä päästiin aloittelemaan kesäloma! On jokseenkin epätodellinen olo, mutta erittäin hyvällä tavalla!
Helteet ovat senkun vain jatkuneet, joten hurttien kanssa on tullut aika paljon vain löhöiltyä pihalla. Fanta on päässyt tietty taas uimassakin käymään ja frisbeellä ollaan myös leikitty ja värkätty. Jonkin verran ollaan päästy myös treenailemaan. Ah... niin täydellistä. Ainoa suuri miinus on mukavasti heränneet sääsket, joiden pistoilta on vaikea välttyä täällä pihalla ollessaan. Onneksi käytössäni on myöhäisiä metsäiltalenkkejä varten supertyylikäs sääskiverkkohattu, joka pelastaa (mutta on kuuma kuin mikä)!


TREENIPÖLINÄ:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Agility:
26.5. oli agilityn tottelevaisuusosion neljäs kerta. Uusina asioina Fantalle ja minulle tulivat valssi ja sylikäännös. Niitä harjoiteltiin jonkin aikaa ja hyvin sujui! Lisäksi otettiin kosketusalustan kertausta. Yksitellen otettiin myös sitä, että koira tulee takaapäin sivulla esillä olevan käden luo. Muuta en muistakaan mitä otettiin, paitsi leikkimistä ja luoksetulot vielä.
2.6. eli tänään oli viides ja viimeinen kerta tätä tottelevaisuusosiota. Kato oli kyllä käynyt, paikalla oli vain neljä koirakkoa (kurssilla normaalisti 11). Kerrattiin valssi ja sylikäännös, sekä kosketusalusta ja namikuppi. Uutena asiana tuli takaaleikkaus, joka sujui myös meiltä heti jo aika mallikkaasti. Lisäksi otettiin leikkimistä, kontaktia ja paikallaoloa. Myös persjättö tuli esille ohjaajan esittämässä ratademossa oman koiransa kanssa, mutta sitä ei siis mitenkään itse treenailtu. Syksyllä on luvassa sitten estetreenit!

Toko:
26.5. illalla oli ohjatut tokotreenit. En muista enää kunnolla mitä kaikkea otettiin, mutta ainakin luoksepäästävyys, liikkeestä seisomista, hyppyä, seuraamista, sivulletulot ja paikkikset. Ensimmäistä kertaa tehtiin ohjatuissa piilopaikkis erään toisen henkilön kanssa, ja loput tekivät alokas tyyliin. Oltiin piilossa ehkä vain 1min, mutta tiesin että Fanta pysyy siellä hyvin, joten olin huoletta kokoajan. Hyppyjä tehtiin myös tietysti avoimen luokan tyyliin. Lisäksi taidettiin ottaa vielä kaukojakin.
28.5. oli ohjattujen tokojen viimeinen kerta. Tällä kertaa otettiin jokainen koirakko yksitellen kentälle ja suoritettiin liikkeet täysin kokeenomaisesti. Ainoastaan piilopaikkis oli vain 2 minuutin pituinen ja alokasluokkalaisilla 1 minuutin. Ja noh... ei tästä voi muuta sanoa kuin että varmistui vain vielä lisää syy sille, miksei kisata kesällä. Oli siis kuuma sää, ja se näkyi Fantassa selkeästi, teki kaiken vähän lahnasti. Jos olisi ollut oikea koe, ei olisi ykköstulosta luultavasti herunut. Mutta niin, paikkiksessa meni maahan vasta toisella käskyllä. Seuruussa oli vähän lahna ja kontakti putoili pari kertaa. Liikkeestä maahan taisi mennä hyvin, saattoi olla, että nousi perusasentoon vasta toisella käskyllä. Luoksetulo meni muuten hyvin, mutta lähti tulemaan luokse ensimmäisellä käskyllä hitaalla vauhdilla. Liikkeestä seisominen meni hyvin. Noudossa haki laukaten ja toi ravaten. Kaukoissa nousi molemmissa istumaan nousuissa vasta toisella käskyllä ja hitaasti. Hypyssä ensimmäisellä kerralla esteen toisella puolella oli tulossa luokse kiertäen esteen (oli hypännyt niin sivuun). Toisella kerralla meni hyvin.

Kotona ollaan otettu vähän voittajan liikkeitä. Irtoamista pitää vielä treenata paljon, mutta Fanta alkaa vihdoinkin hahmottaa vähän ruutua! Tunnari menee hyvin silloin, kun Fanta muistaa mitä ollaan tekemässä, ihan alussa saattaa yrittää tuoda sokkona väärän tai sitten hipelöi suussa jotakin toista kapulaa, kunnes tajuaakin sen oikean kapulan. Hmmhhh, ehkä se vielä tästä, ehkä ollaan menty jopa vähän takapakkia tunnarissa, sillä jokuaika sitten se sujui oikein kivasti. Metskussa on vielä vähän hidas tuomaan kapulan.
Ps. miten näistä treenipölinöistä tulee aina tällaisia kilometritekstejä, vaikka yritän aika paljon tiivistää!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tulipa muuten myös pestyä hurtat ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Mutta niin, eipä minulla kai mitään kummempaa ollut. Hyvää kesää kaikille!

3 kommenttia:

  1. Omituiset Otukset on alati kasvava listaus aktiivisille eläinblogeille. Liittyminen on nopeaa ja vaivatonta eikä velvoita mihinkään. Kävijät voivat antaa palautetta helposti sivuillesi. Siis katso OO ja liity ihmeessä mukaan!

    VastaaPoista
  2. Todella taidokkaita, kauniita ja tunnelmallisia kuvia näteistä koiruuksista! Meilläkin on sellainen hyttysverkkopuku, näyttää varmasti tosi hyvältä, köhköh. ;) Blogiasi on mukava lueskella.

    VastaaPoista
  3. Kiitän! Hehe, käteviä nuo hyttysverkkoasusteet. :D Vaikkakin tosiaan aika supertyylikkäitä... :,D

    VastaaPoista