lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vain elämää, ei sen enempää

Pöhhöh, ei ole ehtinyt blogiakaan päivitellä hetkeen, kun on ollut vähän kaikenlaista. Töitä on pitänyt tehdä ja sitten oli pikkusiskoni rippijuhlajärjestelyitäkin tässä välissä. Jouduinkin menemään 20.-24. isosiskoni luokse yöksi, sillä toinen isosiskoni majoittautui isäni luokse rotikkoineen (ja toinen niistä ei siis tule toimeen omieni kanssa). Siskoni luona ei tullut tehtyä mitään erikoista koirien kanssa, tutkittiin vain uusia lenkkipaikkoja.

AGILITY
Maanantaina 24. päivänä aamulla tosin lähdettiin Erikan ja Kielan kanssa koirakentälle treenaamaan. Tarkoitus oli pitää tokopainotteiset treenit, mutta koska kaikki tokovehkeeni olivat isäni luona, niin pidettiin sitten jälleen agipainotteiset. Aloitettiin siis agilityllä. Fantan kanssa kerrattiin putki (muisti mainiosti) ja kontakteja puomilla. Alkukontaktit menivät jälleen mainiosti, mutta loppukontakteissa on vieläkin harjoittelun varaa. Tällä kertaa tehtiin puomin läpimenojakin vähän enempi.
Uutena juttuna otettiin hyppyesteen läpimeno, rima tietenkin matalalla korkeudella. Fanta oppi kyllä sen nopsaan, mutta meinasin menettää toivoni välillä koko treenailun suhteen, koska aina kun Fantan jätti paikalleen, alkoi välittömästi paarmojen metsästys ja huomiohan sillä oli sitten niissä... hassu koira. Mutta sitten kun se pääsi liikkeille, niin teki kyllä kunnolla. Fanta myös alkoi olla Erikan perään kovasti jossain vaiheessa treenejä, kun harjoiteltiin irtoamista, sillä Erikalla oli paremmat herkut kuin minulla. Minullahan oli valitettavasti mukana vain sellaisia herkkuja, joita arkisin käytän lenkkien yhteydessä. Se haittasi treenejä, sillä Fanta sitten myöhemmin kuvitteli, että piti mennä aina Erikan luo. Pidettiin Fantalle siis välillä taukoja ja yritettiin myöhemmin uudelleen.
Ihan pientä radantynkääkin päästiin kokeilemaan ensimmäisen kerran. Tarkoitus oli harjoitella siis persjättöä.


Ihan ookoostihan tuo meni. Saatiin muutaman kerran tehtyä jopa onnistunut rata. Suurin ongelma oli 2 ja 3 esteen välillä, Fanta ei välillä meinannut tajuta mennä kolmos esteestä läpi, mutta vika oli kyllä minun. Voin jo nyt todeta, että minulla tulee olemaan niiiin paljon opittavaa ohjauksen suhteen.
Lopuksi kerrattiin Fantan kanssa pussia ja sekin meni hyvin. Ihan lopussa saatiin laitettua jo pussi umpeen ja hyvin Fanta siitä meni. Otettiin kerran vain siis siten, että pussi oli ummessa ja lopetettiin siihen.

Fantan ja Kielan taukojen aikana pääsi myös Felix agilityradalle huvin vuoksi. Kokeiltiin sen kanssa putkea ja tuo oli ehkä joku hassuin otus ikinä. Yritti tarjota pussin päälle hyppäämistä sisäänmenon sijaan. Kyllä me se lopulta saatiin Erikan kanssa menemään muutaman kerran putkesta läpi. Tosin putki oli kaarella, joten tosi hyvin meni Felixin ensiputkeksi.
Hyppyjä otettiin Felixin kanssa myös. Yritin samaa rataa Felixin kanssa kuin Fantan, mutta jätin putken pois. Ainakin oli helppoa pysyä Felixin perässä, sillä tuo oli hidas ja lahna kuin mikä. Heh, ei ole agility kyllä Felixin laji, mutta tuon kanssa oli ainakin helppoa vähän treenata itse sitä persjättöä.

TOKO
Kun oltiin agista saatu tarpeeksemme, siirryttiin kentän toiselle puolelle tokoilemaan. Paikkikset otettiin Fantan ja Kielan kanssa. Minä otin tietysti piilopaikkiksena, hyvin pysyi neiti paikallaan. Lainasimme varastosta löytynyttä noutokapulaa ja otimme siis noutoa pari kertaa. Fantalle on tullut joku kumma juttu, että se hakee laukaten, mutta yrittää tuoda ravaten... hmmh. Ja tuolle asialle yritin nytkin tehdä jotain ja lopetin noutotreenit siihen, kun sain tuohon vähän enempi vauhtia kapulan tuonnissa.
Erika ehdotti meille sitten hyppynoutoa ja kylmiltämme siis sitä kokeiltiin. Ei olla koskaan aiemmin sitä kokeiltu ja nyt kun kokeiltiin, niin meni heti täysin nappiin! Toisto meni myös tosi hyvin. Ainoa säännöistä poikkeava seikka oli se, että olin itse vielä aika lähellä estettä (kuten näkyy).
Luoksetuloa otettiin ihan pari kertaa vain. Yksi pysäytyksellä ja sen jälkeen yksi normaali luoksetulo. Hyvin menivät nekin.
Jotain ihan pientä seuruupätkääkin taidettiin ottaa, muttei mitään kummoista.

Felixin kanssa otettiin sitten lähinnä vain hyppyä ja noutokapulan pitoa. Kyllä se vielä jsokus oppii pitämään kapulaa kunnolla suussa! Nykyisin se osaa ottaa jo kapulan hyvin suuhunsa, mutta se meinaa pudottaa sen ihan liian piian.
Jotain pientä seuraamispätkääkin varmaan otettiin. Tokokuvat © Erika.


------------------------------------------------

Treenien jälkeen piti kävellä meille päin. Oli kyllä hikinen matka niin kuumalla säällä. Välillä eläinlääkärin vastaanotolla (Erikan äidin työpaikka) pidettiin taukoa, syötiin evästä ja juotettiin hurtat.
Jonkin ajan kuluttua jatkettiin matkaa meille ja sieltä otettiin lenkille mukaan siskoni rottweiler Luca (lähes 9kk). Suunnattiin lähellä olevalle ruohoaukiolle ja sen vieressä olevaan joen rantaan ja siellä tuli päivää vietettyä muutama tunti hurttien kanssa. Yhteensä oltiin ulkona ainakin 8h.


Tuon maanantain jälkeen ei sitten sattunutkaan taas vähään aikaan mitään ihmeellistä koirien osalta, sillä minulla oli taas töitä. Eilen perjantaina 28. päivä päästiin tosin käymään lyhkänen lenkki Erikan ja Kielan kanssa, mutta silloin tosiaan vaan lenkkeiltiin. Paitsi lenkin lopussa tehtiin pienet paikkikset Kielan ja Fantan kanssa, mutta tällä kertaa en mennyt edes piiloon.

Fanta täytti tänään 1v 9kk. Tänään pitäisi saada aikaiseksi treenattua tokoa, etenkin ruutua! Töiden ja muiden hässäköiden takia ikävästi jäänyt se!
Niin ja tässä yksi päivä minä itse pääsin vihdoin ja viimein luopumaan talviturkistani! Vaikutti kyllä jälleen (viime vuoteen verraten) paljon Fantan uimiseen se, kun itsekin ui. Tuli tosi reippaasti uimaan yhtään epäröimättä ja monta kertaa!

27.6.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen luopunut talviturkistani! Uin eilen toistamiseen tänä vuonna. Lämpötila oli +18 ja vesi tuntui alkuun kylmältä, mutta uin silti :D Oli ihan hauskaakin!

    VastaaPoista
  2. Hehee, noniin! Minä olin ollut ilta kuuteen asti töissä tuona päivänä, kun päätettiin pikkusiskon kanssa mennä illalla uimaan. Ja koko sen ajan, kun olin ollut töissä, oli ollut hellettä, mutta odotapas vain kun me pääsimme viimein rannalle, niin aurinkohan meni pilveen ja tuli kylmä tuuli, mutta viihdyttiin me siellä siltikin. :D

    VastaaPoista