sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kunnon ensikosketus agiesteisiin

Tosiaan, 10. päivä menin hurttien kanssa koirakentälle kera Erikan ja Kielan. Me harjoiteltiin aluksi Fantan kanssa joitakin oppimiamme agin liikekuvioita hyppyesteellä (tosin ilman hyppyä). Sen jälkeen päästiin tutustumaan ensimmäistä kertaa kunnolla joihinkin agilityesteisiin, ja Erika toimi ohjaajanani. Otettiin Fantan kanssa aluksi putkea ja alussa Fanta vähän mietti, että mikäs tämä tämmöinen juttu on. Mutta kun jujun oivalsi, niin sehän oli ihastuminen sitten. Meni välillä ilman käskyäkin putken läpi. Sitten pidennettiin putkea, eikä ollu mitään ongelmaa. Kokeiltiin pientä mutkaa, eikä siinäkään ongelmaa. No sitten laitettiinki ihan kunnon mutka ja... ei siinäkään ongelmaa! Hienosti meni!
Putken jälkeen taidettiin kokeilla puomia (tai oikeastaan todellisuudessa otettiin vähän hajanaisesti näitä, ettei kokoajan vaan yhtä asiaa jankata). Siinäkin siis keskityttiin harjoittelemaan pääasiassa vain kontakteja. Alkukontakti Fantalta sujui jo kivasti, mutta loppukontaktissa on vielä tekemistä! No mutta ensiharjoitteluksi sekin meni hyvin.
Puomi harjoittelun jälkeen kokeiltiin niinkin eksoottista estettä kuin pöytää. Ja no, eipä näyttänyt olevan Fantalla mitään kummoisempia ongelmia tuossakaan. Paikallaan pysyi hyvin siellä.
Lisäksi otettiin vielä alustavia harjoituksia pussilla. Jompikumpi oli kokoajan pitämässä pussiosaa auki ja lähinnä otettiin tätä vain silleen, että heitin nameja Fantalle sinne. Pari kertaa taisi tehdä läpimenonkin, mutta niin, tätä ei siis tuon kummoisemmin otettu.
Kyllä Fantasta vielä hieno agikoira saadaan leivottua tulevaisuudessa!

Agittelun jälkeen yritettiin ottaa tokoa, mutta sade haittasi vähän menoa. Fantan kanssa otin jonkinpitusen piilopaikkiksen. Sitten vaihdoinki Felixiin, että olis silleki välillä jotaki tekemistä ja se oli taas maailman hassuin otus. Nousi paikkiksesta pari kertaa hups. Mut tolle ei voi ku vaan nauraa, se on nii hassu. Pikkusia seuruupätkiä taidettiin myös ottaa sekä hyppyä, ja sitten tuliki jo kyyti kentältä kylälle päin niin piti lähteä. Jatkettiin päivää vielä tarpomalla metsässä Erikan kanssa vesisateessa. Namm, mut pääasia oli, että koirat väsy!

12. päivä käytiin jälleen lenkillä Erikan ja Kielan kanssa sekä Annin ja Susun. Ja no, niin, koirilla oli taas oikein hupaisaa. Myöhemmin myös Ella ja Viivi-seropi liittyivät seuraamme. Kuvat kertokoon loput.


Ja 15. päivä tuli käytyä Tiinan ja settereiden kanssa lenkillä. Täytyy kyllä myöntää, että ne himskatin ötömötöt häiritsivät menoa. Sen vuoksi ei ole yhtä ainoata yhteiskuvaakaa koirista, koska vapaana ollessaan hurtat olivat lähinnä omissa maailmoissaan ja istumiskuva ei siis onnistunut ötököiden vuoksi. Lenkin loppupuolella huomasin, että Fantan naama oli turvonnut hurjasti! Sääsken puremista todennäköisesti johtuvaa. Viime vuonna Fantalle tuli myös patteja sääskien puremista/pistoista, mutta ei kyllä lähellekään niin pahan näköisiä kuin nyt. Onneksi tuosta ei koidu Fantalle muuta harmia kuin alun kutina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti