tiistai 2. syyskuuta 2014

Fazer 12vko ja muita juttuja

Nuo otsikot... Mutta tänään Fazerilla tuli tosiaan mittariin jo 12 viikkoa, ja huomenna on kulunut kuukausi hakumatkasta. Hurjaa! Käytiin tänään ottamassa tuolle ensimmäiset rokotukset, oli kyllä todella reipas pentu! Siinä missä Fanta aikoinaan mm. jännitti vähän eläinlääkärin kosketusta ja taisi murahtaakin eläinlääkärille piikin jälkeen, ei tää pentu ees huomannut koko juttua. Moikkasi eläinlääkäriä innoissaan ja tutkiskeli paikkoja uteliaana. Hieno penska! Täytyy muutenkin mainita, että tästä pennusta huomaa jo näin varhaisessa vaiheessa, että kyllä sillä on tasapainoisempi hermorakenne kuin Fantalla.
Mitat olivat 33cm ja paino 5,7kg. Tosin eläinlääkärissä paino oli 5,3kg, ja siellä on tarkempi vaaka, joten luultavasti se on oikeassa. Kuva © Juuso H.


Viime viikolla jouduin vahtimaan Luca-rottweileriä, joten tulipa sitä sitten raahattua mukana lenkeillä. Rajoitti vähän menemistäni, mutta kävinpä kuitenkin omien koirien kanssa koirakentällä treenaamassa yhtenä päivänä. Fantan kanssa otettiin pääasiassa tokoa, mutta myös hitusen agia lopuksi. Felixin kanssa jatkettiin koirakeilauksen opettelemista!
Fazer sai harjoitella pääasiassa hihnassa nätisti odottamista. Kyllä senkin kanssa välillä harjoiteltiin pikkujuttuja. Välillä se ei malttaisi millään odottaa hihnassa ja katsoa vain sivusta, kun muut touhuaa, joten huutoahan sillä välillä tuli. Mutta kyllä se pikkuhiljaa alkaa tajuamaan, että silloin kun on hiljaa ja nätisti, saa rauhallisia kehuja ja saattaa saada jonkun jopa käymään luona. Tokokuva © Salla O.Sunnuntaina tavattiin pitkästä aikaa Annia ja Susu-seropia koirien kanssa. Aluksi käytiin pieni lenkki Fazerin ja Susun kanssa ja sen jälkeen pitempi Fantan, Felixin ja Susun kanssa. Fazer oli Susuakin kohtaan vähän varovainen, toisaalta se oli todella kiinnostunut, mutta silti jotenkin alistuvainen. Luultavasti tällä tai ensiviikolla Fazerin pitäisi kuitenkin päästä tapailemaan muita pentuja, toivottavasti saa mukavia leikkikavereita niistä!


Mitäs muuta... No Fazerin kanssa ollaan tietty harjoiteltu arkijuttujen opettelua. Sisäsiisteys sujuu välillä tosi kivasti, mutta välillä käy vielä vahinkoja, yleensä öisin. Fazer on muuten oppinut mukavasti nyt rauhoittumaan öisin, alussahan se heräsi yön aikana monta kertaa ja sai villikohtauksia, mutta nyt jos käytän sen pihalla yön aikana laittaa se heti uudelleen nukkumaan, onneksi! Lisäksi tuli pestyä se perin pohjin pari päivää sitten. Pesutoimenpide sujui mutkitta!
Hihnakäytöksen saloja aletaan myös oppia ihan mukavaan tahtiin. Viime päivinä meillä on ollut tapana käydä ihan lyhyt hihnalenkki sen kanssa, parina päivänä olen järjestänyt koiraohituksia lenkin varrelle, aika kivasti ovat sujuneet. Hyvin ottaa kontaktia minuun, vaikka olisikin toinen koira vastassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti