sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Viikonlopun kisaputki

Fantan kanssa oli siis viikonlopun aikana edessä kolme eri koetta: kaksi tokokoetta ja BH. Tuomarina kaikissa kolmessa kokeessa oli Veijo Kinnunen.

LAUANTAI 13.9.

Koe oli aika iltapäivästä ja olimme viimeisinä vuorossa. Kehään mentäessä Fantan vire oli tosi hyvä ja se kuuntelikin minua heti alussa hyvin, joskus on tässä kohdassa ollut vähän haahuilua. Muuten tässä kokeessa alkoikin tapahtua sitten ihan ihmeellisyyksiä, eikä koira ollutkaa enään ihan niin skarppina.

Paikalla makaaminen 5
Fanta meni vihdoinkin kokeessa ensimmäisellä käskyllä maahan, mutta kun sanoin paikka, nousi se istumaan... käskin siis uudestaan maahan ja paikan. Tuomari sanoi, että oli nollan ja vitosen rajalla, mutta antoi meille vähän armoa.
Seuraaminen taluttimetta 7
Haahuilua joissakin kohdissa.
Liikkeestä istuminen 0
Jäi seisomaan, vaikken sanonut käskyä edes korkealla äänensävyllä tällä kertaa.
Luoksetulo 0
Tuli läpijuoksuna, ei pysähtynyt käsimerkistä, enkä tajunnut sitten huutaa maahan enään, kun olin niin hämmästynyt.
Ruutu 0
Tämä oli kummallista haahuilua ja säätämistä. Ei kuunnellut käskyjä, kun meni ruudulle. Meni ruudusta ohi ja meni haistelemaan jotakin. Oli lähellä mennä kehänauhan ylikin.
Hyppynouto 10
Metallinouto 9
Onneksi noudot on keksitty, ovat meille aina jonkinmoisia luottoliikkeitä Fantan kanssa. Vaikkakin metallinoudossa haki jälleen laukalla ja toi ravilla.
Tunnistusnouto 8,5
Palauttamaan tuodessa oli aluksi lähdössä vähän vinoon minusta, kunnes tajusi, että olinkin hieman toisessa suunnassa.
Kauko-ohjaus 5,5
Taisi mennä toisella istumaan maahan-istu -vaihdossa ja samaten taisi mennä toisella seisomaan  maahan-seiso -vaihdossa.
Kokonaisvaikutus 8,5

Kokonaispisteitä kertyi 150,5/320p. ja tulos siis VOI0. Sentään enemmän pisteitä kuin viime kokeessa, heh! Fanta oli ainoa koira luokassaan.

----------------

Melkein heti tokokokeen jälkeen alkoi BH-koe. Osanottajia kokeessa olikin vain kaksi.

Seuraamiset menivät ihan okei, vapaana seuraamisessa oli jossain kohdassa jotain irtaantumista, mutta muuten. Istumisliike meni okei ja samaten maahanmeno-luoksetulo liike, tosin Fantan luoksetulo oli hyvin lahnamainen. Paikkiksessa pysyi hyvin koko ajan. Tämä osio läpi.
Kaupunkiosuutta jännitin eniten koko BH:ssa ja siinä sitä kohtaa, missä autoilija tuli kysymään kellonaikaa. Tuollaisessa tilanteessa Fanta on saattanut alkaa pöhisemään. Kuitenkin koko kaupunkiosio meni aika kivasti! Pääsihän tuossa kohdassa ihan pienen pieni äännähdys, mutta ei siihen kiinnitetty huomiota. Ei välittänyt vastaantulevasta koirastakaan yhtään mitään. Tämäkin osio siis läpi.
Näin ollen Fanta siis läpäisi BH-kokeen ja sai nimensä eteen uuden tittelin!

------------------------------------------------------------------

SUNNUNTAI 14.9.

Paikalla makaaminen 9
Meni ekasta maahan ja ekasta istumaan. Makuun aikana hämmästeli vähän ympäristöä tmv.
Seuraaminen taluttimetta 9
Kivempaa kuin eilen, pysyi koira menossa mukana skarpimmin!
Istuminen seuraamisen yhteydessä 9,5
Luoksetulo 5
Hitaat pysähdykset.
Ruutu 0
Hittolainen! Meni hyvin ruutuun, mutta kun käskin maahan, valui sen verta eteenpäin, että etutassut menivät ruutunauhan yli.
Hyppynouto 10
Metallinouto 9
Sama kuin eilen.
Tunnistusnouto 9
Liikkeenohjaaja hämmästeli sitä, että toi oikean, vaikka minulla oli kynsikkäätkin käsissä.
Kauko-ohjaus 0
Ei noussut maasta istumaan, muut vaihdot hyviä.
Kokonaisvaikutus 9,5
Oli tuomarin mielestä eri koira kuin eilen, ja olen samaa mieltä. Paljon kivempaa menoa! Tuomari sanoi, että harmitti kovasti nuo nollat.

Lopputuloksena oli 204/320p. VOI3 sij. 1/1. Jäi tosi hyvä mieli tän päiväisistä kokeista! Fanta teki kivasti koko kokeen ajan, vaikka nuo nollat nyt tulivatkin. Treenataan vielä lisää maahan-istu -vaihtoa kaukoissa ja maahanmenoa kaukaa käskettynä.

Saas nähdä käydäänkö vielä kisailemassa tänä vuonna. Koitan päästä johonkin kokeeseen, mutta voi olla, että Fantalla alkaa tulla juoksutkin taas pikku hiljaa. Olisi kiva koittaa jatkaa vielä ykkösen metsästystä tälle vuodelle.

2 kommenttia:

  1. Onnea hyväksytystä käyttäytymiskokeesta! Ja menihän teillä noi tokokokeetkin kivasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja jep, varsinki toi jälkimmäinen, kyllä me se ykkönen vielä saadaan!

      Poista