lauantai 31. elokuuta 2013

Tokokoe, Kemijärvi

Noniin, elikkä toiset avoimen luokan kokeemme koittivat. Fanta oli kivasti kuulolla ennen kehään menoa verrattuna suurinpaan osaan muista kokeistamme. Onneksi myös pääsimme suorittamaan yksilöliikkeitä jo toisina kahdeksasta, niin tuo ei ehtinyt kovin väsähtää odottelussa.
Mutta mennään pisteisiin. Tuomarina Heli Kelhälä (joka oli muuten mielestäni todella mukava tuomari!).

Paikalla makaaminen 10
Hienosti pysyi plikka paikallaan!

Seuraaminen taluttimetta 9
Fanta ei pistänyt istumaan jostakin syystä ensimmäisessä pysähdyksessä. Lisäksi tuomari sanoi, että seurasi hitusen vinosti, josta johtuivat myös hieman vinot perusasennot.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Fanta meni kovin vinosti maahan.

Luoksetulo 9
En muista mikä tässä oli, hieman näpäkämpi pysäytys ilmeisemmin?

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Vähän näpäkämpi pysähtyminen.

Noutaminen 9
Vauhtia vähän lisää! Muuten oli hyvä.

Kauko-ohjaus 8
Ei noussut ensimmäisellä käskyllä istumaan, ja lisäksi päästin vahingossa sellaisen pienen äännähdyksen saadakseni sen huomion, kun katseli muualle.

Estehyppy 8
Kolahti esteeseen takaisin hypätessä sen takia, kun oli liian lähellä estettä istumassa, muuten hyvä.

Kokonaisvaikutus 9,5
Sanoi, että koira keskittyi hyvin ja työskenteli rauhallisesti, mutta sellaista säpäkkyyttä/energisyyttä olisi saanut olla enempi. Ja olen samaa mieltä, taas Fanta oli kokeessa hieman lahnempi kuin normitreeneissä. Mutta tämä oli kyllä koe, jossa se on ollut tähän mennessä eniten oma itsensä, ja olin kyllä oikein tyytyväinen.

Lopputulokseksi koitui siis AVO1 179,5p. ja sija 2/8! Aluksi meiltä laskettiin vahingossa 6 pistettä alakanttiin, mutta onneksi huomasin virheen ajoissa autossa, niin päästiin vielä korjaamaan, sijoitus pysyi silti tosiaan samana. Tuomari kyllä tokaisi samalla, että jäi sen puolipistettä vajaaksi KP:stä, harmi! Mutta onneksi olin muutoin kovin tyytyväinen kokeeseen, joten väliäkös tuolla! Seuraava koitos olisikin sitten parin viikon päästä täällä Sodankylässä samalla tuomarilla.

Fanta poseeraa kuninkaallisessa valtaistuimessaan uuden pyttynsä kanssa:


5 kommenttia:

  1. Paljon onnea :) Joko menette voittajaan seuraavaksi?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja ei ihan vielä, tänä syksynä yritetään vielä saada TK2, toivottavasti tulee tuolloin kahden viikon päästä.
    TK2:sen jälkeen alkaa sit voittajan tehotreenaus ja sen jälkeen sit koesuunnitelmia. Todennäköisesti voittajan korkkaus menee vasta ensi vuoden puolelle.

    VastaaPoista