sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Treenielämää

Tämä(kin) postaus venyy aikalailla treenipostaukseksi. Mutta minkäs teet, kun on treeni-into menossa! Eli jos ei treenilöpötykset kiinnosta, niin kannattaa selata vain suosiolla alas!

Maanantaina 2.9. pidettiin ihan omat TOKOtreenit Fantan kanssa kotioloissa. Lähinnä keskityttiin ylempien luokkien liikkeisiin, kuten ruutuun, metallinoutoon, tunnariin ja ohjattuun noutoon. Tunnarissa Fanta meinaa joskus mennä vähän sekaisin, jos on liian pitkä välimatka kapuloihin, joten siihen pitää kiinnittää huomiota. Muutoin sekin meni ihan jees! Kaikki muukin meni kivasti, ja etenkin olen iloinen siitä, että ruutu alkaa oikeasti sujua, jihuu!

Tiistaina 3.9. oli AGILITYtreenien päivä. Kerrattiin aluksi hyppyjä ja hyvin meni! Otettiin siis kahta estettä kerrallaan. Sen jälkeen otettiin putkea. Fantalla meni niin hyvin, että laitettiin siihen jo mutkaa, ja sekihän oli tuolle jo peruskauraa, kun oltiin aiemminkin treenattu. Lopuksi otettiin vielä keppejä. Alettiin treenata niitä tyylillä yksi väli kerrallaan. Saatiin kotiläksyksi siis opetella yhtä väliä koiralle korkeintaan kolmen kepin kanssa. Ja hei! Nyt oli muuten pallokin mukana, ja helpotti treenejä kummasti.
Treenit loppuivat jo tunnissa. Olin varautunut parin tunnin treeneihin, mutta eipä siinä. Tiedossa vain oli tunnin odottelu, sillä tokotreenit alkaisivat silloin. Odotellessa ei tarvinnut onneksi peukaloita pyöritellä, sillä kävimme Sinin ja Toivo-sheltin kanssa vetämässä lenkin.


Sekin odotteluaika saatiin siis kulumaan nopeasti ja TOKOtreenit alkoivat. Uusi kurssi alkoi, joten ensimmäisellä kerralla otettiin luoksepäästävyys. Jokaisen piti käydä toisten koirien luona vuorollaan. Tämän jälkeen keskityttiin vain seuraamisen eri muotoihin (käännöksiin, vauhteihin ym.). Ne olivatkin noiden treenien pääjutut. Lopuksi otettiin parin minuutin paikkis (avo koirien omistajat piiloissa tietysti), ja hyvin meni!

Keskiviikkona 4.9. päästiin HAKUtreeneihin ensimmäistä kertaa sitten koulutuksen jälkeen. Koulutuksessa olleilla on ollut tapana pitää noin kerran viikossa omat treenit, mutta aina meillä on ollut jokin este päästä niihin, paitsi nyt. Aloitimme hakuilun Fantalla. Jatkettiin tietty siitä mihin koulutuksessa jäätiin, eli ihan perus haku tuulta hyväksi käyttäen. Ja perushaulla tarkoitan tässä tapauksessa sitä, että koira vain päästetään vapaaksi, sanotaan etsintäsana samalla ja kävellään itse siihen suuntaan, josta koira saa vainun ilmasta helposti.
Fantalle laitettiin kaksi ihmistä piiloon, ja onnistuin heti hukkaamaan koirani, ups. Liian tehokas etsijä! En ehtinyt nähdä pusikon takaa mihin päin se koira ryntäsi, joten se sai olla tovin maalimiehen kanssa piilossa, kunnes maalimies huuteli perääni. Toinen maalimies löytyi myös oikein näpsäkästi, nenä tuolla kyllä toimii! Pitäisi nyt vaan saada tuolle hakuliivit (ja rulla) hankittua valmiiksi. Kuva © Jenna S.

Torstaina 5.9. oli jälleen ohjattu TOKO. Tällä kertaa ei tehty luoksepäästävyyttä, mutta keskityttiin taas seuraamiseen aluksi. Seuruusessioiden jälkeen muut tekivät kaukoja sillä välin, kun ohjaaja neuvoi erästä uudesmpaa tulokasta. Hyppyä tuli treenattua myös, avo koirat avo tyylillä tietysti. Ja lopuksi vielä se paikkis. Varsin onnistuneet treenit olivat jälleen! Hypyssä Fantalle laitettiin enemmän korkeutta kuin tavallisesti, jotta se kiinnittäisi huomiota siihen, ettei kolauta itseään esteeseen (koska kokeessa oli tosiaan kolahtanut).

Perjantaina ja lauantaina oli treenivapaat päivät ja nyt sunnuntaina 8.9. jatkettiin jälleen TOKO:n merkeissä. Mentiin Erikan ja Kielan kanssa seuramme kentälle treenaamaan. Päätin ottaa Felixinkin mukaan treenailemaan tänään.
Aloitin Fantan kanssa ja aluksi otettiin paikkista, joka meni Fantalta, jälleen, loistavasti! Ruutua otettiin ja sehän sujui kivasti! Olipas mukava huomata, että ruutu sujui heti "kylmiltään" noin hyvin vieraasta kentästä huolimatta. Tai siis eihän tuo kenttä ole vieras, mutta ruutu-treenien kannalta kyllä.
Tunnaria otettiin myös. Ensimmäisellä kerralla laitatin kapulat riviin ja Fanta toi oikean hienosti. Myöhemmin kun otettiin uudestaan ympyrämuodostelmalla, Fanta oli jo alussa vähän sekaisin ja toikin sitten väärän, sekä oli koskenut hampailla hitusen joihinkin, hmmp. Kuitenkin kun otettiin heti perään udestaan edelleen ympyrämuodostelmalla, niin johan toi hyvin taas oikean! Hassu koira.
Otin myös erilaisia noutoja. Tavallista ja metallista kerran siten, että saisin niihin kunnon vauhdit, ja onnistuinkin tavoitteessani. Kokeiltiin tahalleen myös hyppynoutoa, ja koska eräs ohjaaja heitti kapulan vähän vinoon aluksi, meinasi Fanta lähteä kiertämään estettä. Toisella kerralla osasin jopa heittää suoraan, joten koirakin tajusi mennä esteen läpi. Joka tapauksessa pitää alkaa treenimään tuota, että jos este on nokan edessä, niin sen läpi pitää aina mennä, oli kapula kuinka vinoon heitetty tahansa.

Felixin kanssa keskityttiin eniten seuraamiseen, ja siinä varsinkin käännöksiin. Koirarukka menee vähän hukkateille niissä, etenkin vasemmalle kääntymisen jälkeen se jää kauas minusta. Hmhhh. Mutta treeniä vain, normaalisti varmaan imuttaisin Felixiä käännöksissä, mutta se ei vaan onnistu tuon kanssa, koska noh, se ei imuta herkkua!
Hyppyä otettiin pari kertaa ja hyvinhän se jätkä muisti homman. Molempia jääviä otettiin myös pari kertaa ja maahanmeno sujuu jo ihan hyvin. Ainoa on vaan se, että se meinasi aluksi nousta istumaan heti kun tulin sitä kohti (en siis jättänyt koko koiraan edes mitään pitkää välimatkaa käskyn jälkeen). Toisella kerralla se ei onneksi enää yrittänyt. Seisomisessa minulla on edelleen käsiapu mukana pysähtymisessä, mutta muutoin se sujui kivasti.
Luoksetulo otettiin kerran ja olin yllättynyt tuon hurtan vauhdista! Tavallisesti se köpöttelee ihan hitaasti, mutta nyt se jopa laukkasi. Hurja koira!

----------------------------------------

Jälkeäkin pitäisi taas päästä treenaamaan. Ja edelleenkin aloittamaan se canicross. Pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja mennä tekemään Fantalle jälki tai käskeä jonkun tekemään tuolle jäljen, ja hankkia lisäksi ne vetovaljaat.
Arkielämään meille ei kuulu mitään kummempaa. Ainoastaan Felixin silmät ovat taas alkaneet rähmimään tavallista enemmän. Jotenkin kausiluontoista näyttää olevan, en osaa yhtään sanoa mistä voisi johtua. Silmätippoja on kuitenkin joutunut laittamaan. Niin ja lisäksi se on onnistunut ilmeisesti loukkaamaan toisen kannuksensa johonkin, punoittaa kovin. Oli muistaakseni viime syksynä viimeksi samanlainen, pitää olla vähän varovainen sen kanssa nyt.
Muutoin ollaankin nautittu ihanasta ruskasta ja raikkaista syyssäistä, kuten kuvista näkyy:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti