lauantai 28. syyskuuta 2013

Freedom!

Phuuh, se rentouttava tunne, kun astut pois salista kirjoitusten jälkeen ja tiedät, ettei hetkeen tarvitse ajatella niin kovasti oikein mitään. Ja että aikaa hurtille on taas niiin paljon enemmän!
Aloitinkin "vapauden" juhlistamisen menemällä pitkälle lenkille. Päätin laittaa Fantalle hankkimani hakurullan pantaan roikkumaan, jotta se tottuisi siihen. Alkulenkistä se olisikin kovasti tahtonut leikkiä sillä, mutta antoi sitten lopulta olla. Mietin tosin, että saatan väkertää tuolle jotain muuta hakurullaksi kuin tuon, sillä tuo on tuollainen patukkamainen ja Fanta ajattelee sitä ehkä liikaa leluna. Mutta ainakin menee hyvin totutteluvaiheessa!
Samaisen lenkin loppupuolella tuli vastaan porotokkakin, ehkä vähän päälle 20 poroa oli siinä. Minulla oli molemmat hurtat irti, eikä kumpikaan ollut aikeissakaan lähteä niiden perään, vaikka ne  juoksivat meidän ohitsemme ehkä 20 metrin päästä! Felixistä kyllä tiesin ettei se lähtisi, mutta Fantasta olin enemmän ylpeä. Molemmat vain katselivat. Ja jäiväthän nuo porotkin tosiaan meitä ihmettelemään toviksi siihen noin 20 metrin päähän ennen kuin säikähtivät kännykkäni ääntä ja juoksivat karkuun.
Läheinen välimatka poroihin ei oikein välity kuvasta, mutta siinä ne meitä toljottavat.
Tällä viikolla TOKO:n treenaaminen on jäänyt hitusen vähemmälle koeviikon + kirjoitusten vuoksi. Pari kertaa ollaan siitä huolimatta ehditty treenata.
Maanantaina 23.9. käytiin Erikan ja Kielan kanssa koirakentällä treenailemassa. Tai siis ainakin alunperin oli tarkoitus. Saapuessani paikalle myöhemmin Erika kertoi, että hänen treenikassinsa oli viety sillä välin, kun hän oli käynyt vähän alle tunnin lenkillä Kielan kanssa (oli siis jättänyt kassin kentän eteen odottamaan). Oli kyllä ihan älyttömän törkeää ja ihmeteltiin suuresti kuka olisi voinut tehdä moista, sillä koirakenttämme ei todellakaan ole missään keskellä kylää + kello oli vähän jälkeen 12 maanantaina. Hmmhh...
Käytiin siis lenkkeilemässä ja sen jälkeen otin Fantan kanssa kentällä vain jotain pientä. Treenailtiin noutoa ja otettiin paikkis Kielan kanssa. Kokeiltiin myös ensimmäistä kertaa ruutua kokonaisena liikkeenä kylmiltään, ja onnistuihan se hyvin kolmannella kerralla, heh (ekalla kerralla etti ruudusta vain palkkaa eikä kuunnellu seis-käskyä (mokomakin), tokalla kerralla meni ruudun vierestä, mutta meni keskelle ruutua lisäruutukäskyllä, josta palkkaus). Nyt ei sitten tehdäkään pitkään aikaan tuota kokonaisena liikkeenä, seuraavan kerran todennäköisesti vasta kokeessa, mutta paloin halusta kokeilla sitä.


Tiistaina 24.9. oli ohjatut tokotreenit. Edelleen keskityttiin paljon seuraamiseen ja Fantalla meni oikein näpsäkästi siihen asti, kunnes alkoi sataa. Se vähän häiritsi tuon menoa, kun piti siristellä silmiä, jonka takia jäi hitusen jälkeen. Hyppyä kertailtiin myös sekä luoksaria ja paikkista.
Kyseessä oli ohjattujen tokotreenien tokavika kerta, enkä mennyt torstaina viimeiselle kerralle kirjoituksiin lukemisen takia. Kuitenkin sovittiin, että pidetään pari kertaa vielä parin viikon välein ohjatut treenit.

Tiistaina ennen tokotreenejä oli tosiaan AGILITY treenit. Paikalla oli vain toinen ohjaajistamme, joten ohjelma oli sellainen, että hän otti yhden koirakon kerrallaan kanssaan harjoittelemaan ohjauskuviota, ja muut harjoittelivat itsenäisesti sillä välin rengasta, keppejä ja pussia ohjeiden mukaan.
Fantan kanssa rengas alkoi sujua jo ihan kivasti, ei yrittänyt todellakaan enää nii pahasti mennä ali ja samalla tuli huomattua, että ohjauksenikin vaikuttaa siihen niin paljon. Kepeissä keskityttiin lähinnä vain sen ensimmäisen välin vahvistamiseen. Pussia otettiin mielen virkistykseksi ihan pari kertaa, kun tuo niin tykkää siitä!
Miniradan ideana oli harjoitella valssia ja sitä tehtiin molemmin päin, vaikka kuvaan onkin numeroitu noin. Aluksi kokeiltiin ilman hyppyjä ja voi kuinka tumpelo ohjaaja voikaan olla. Joko olin liian hidas ja tulin liikaa koiran eteen tai sitten jalkani osoittivat väärään suuntaan jolloin koira olisi mennytkin ihan väärään suuntaan, jos hypyt olisivat olleet mukana. Mutta heti kun otettiin hypyt mukaan ja minä itse pääsin tekemään liikettä suoraan juoksusta tuli siitä heti paljon luontevampaa! Onnistui heti niin paljon paremmin. Loppuun kokeiltiin myös ihan pari kertaa ilman putkea vain hyppyesteiden välillä ja hyvinhän se meni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti