sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Treenipäiväkirja jatkukoon

Edelleen venyy aikalailla vain treenipostaukseksi, koska tämä syksy nyt vaan on ollut tällaista himotreeni aikaa! Mutta ainakin voi varmasti jo alkaa sanoa, että nykyisin meidän harrastuksiin Fantan kanssa kuuluu hakukin. Tarkoitus olisi päästä harrastelemaan sitä 1-2 kertaa viikossa ja katsoa, mitä tuosta kehkeytyy.

Maanantaina 16.9. pidettiin omatoimiset TOKOtreenit, joissa keskityttiin lähinnä vain tunnariin, hyppyyn ja ruutuun. Kentän ulkopuolella ollaan saatu viime kokeitten jälkeen lisämotivaatiota harjoitella kaukoja iltapalan yhteydessä. Sekä kerrata seuruun parin askeleen liikkumisia, vaikka nehän sujuvatkin tuolta jo ihan kivasti!

Tiistaina oli ohjattu AGILITY. Jälleen kertailtiin hyppyjä kahdella esteellä. Fantalla meni niin hyvin, että tehtiin sitten meidän kohdalla lähinnä takaaleikkausta. Lisäksi kertailtiin taas keppejä, ja Fantalla tapansa mukaan meni välillä hyvin ja jossakin kohtaa sitten sekoitti välejä. etenkin keppien vasen puoli on vielä hankala välillä.
Uutena juttuna näissä treeneissä tuli rengas. Renkaan reunoille oli aluksi laitettu siivekkeet siten, ettei koira mene livahtamaan välistä ja renkaan korkeus oli aluksi matala. Renkaan läpi meneminen oli Fantalle ihan lälly juttu. Toisella kiekalla Fantalle kokeiltiin korkeampaa rengasta edelleen siivekkeillä ja vasemmalta puolelta ohjattuna se meni hienosti, mutta oikealta puolelta ohjattuna se yrittikin sitten mennä renkaan ali. Saatiin lopulta menemään oikealtakin puolelta hienosti. Loppuun vielä kerrattiin Fantan lemppari juttua: pussia.

Agilityn jälkeen oli ohjattu TOKO. Näistä nyt ei tarvinne enempää kertoa, aika perus ohjatut, jotka menivät hyvin. Ainoa erilaisuus oli se, ettei otettu tällä kertaa paikkista normaaliin tapaan, vaan ringissä seisten. Haastetta elämään, mutta Fanta pysyi hyvin.

Keskiviikkona oli treenivapaapäivä koirille. Omistajan piti saada lepuutella aivojaan kirjoitusten jälkeen, puuh.

Torstaina oli jälleen ohjattu TOKO. Sama kaava kuin viime treeneissä.

Perjantaina käytiin treenailemassa Erikan ja Kielan kanssa kentällä omatoimisesti. Otin molemmat hurtat mukaan, jotta päästäisiin taas Fexunkin kanssa puuhailemaan.
Aloitettiin AGILITYllä. Kertailtiin Fantan kanssa rengasta vähän vaihtelevalla menestyksellä, välillä meni tosi hyvin, välillä meinasi mennä sivuista, jolloin laitettiin sitten siivekkeet taas. Yritettiin tehdä pientä radanpätkääkin, johon kuului vaan alun hyppy, putki ja rengas, mutta rengas piti jättää myöhemmin ihan suosiolla pois, joten otettiin vain hyppy ja putki yhdistelmää pariin kertaan. Lisäksi kokeiltiin ihan hitusen jo keinuakin, eikä Fanta onneksi ainakaan pelkää sitä. Loppuun otettiin keppikertailua.

Agin jälkeen jatkettiin Fexun kanssa TOKOn merkeissä. Eniten keskityttiin seuraamiseen. Mutta paikkista otettiin myös suhteellisen paljon, ja sen suhteen tulee olemaan paaaaljon tekemistä jos joskus haluan sen toimivaksi. Nousee seisomaan, jos joutuu olemaan liian kauan paikallaan.
Virkistettiin papparaisen mieltä myös kertaamalla hyppyä ja tekemällä luoksari, johon yritin saada mahollisimman paljon vauhtia. Ja onnistuinkin ihan jees! Jäävistä uskalsin kokeilla liikkeestä seisomista vain yhden kerran, koska tuo on mestari ennakoimaan jääviä.


Felixin jälkeen tokoiltiin Fantan kanssa. Tehtiin pari kertaa onnistuneet tunnarit ja ruutu. Yritin myös saada metallikapulan palautukseen vauhtia. Ja vielä pitäisi saada ihan hitusen lisää! Lisäksi kokeilin estenoutoa ja meni hyvin niinä kertoina kun heitin kapulan suoraan! Heitin kerran liian vinoon, jolloin Fanta lähti kiertämään estettä. Pitääkin alkaa siis harjoitella lisää sitä, että jos este on edessä, niin siitähän hypätään! Kaikki tokokuvat © Erika O. (käsittely © minä)


Lauantaina 21.9. oli tiedossa Fantan kanssa HAKUkoulutus. Kouluttajana toimi jälleen Petri Koistinen. Koulutuksesta sai kyllä paljon lisää eväitä tulevia treenejä varten ja tuli jälleen opittua paljon uutta! Vaivaiset yhdeksän tuntia tuli vietettyä koulutuksessa.
Jokaisella koirakolla oli yhteensä neljä vuoroa. Päivän aikana Fanta teki yhteensä viisi hakua, jotka menivät pääosin hyvin! Ainoastaan kerran toiseksi viimeisellä kerralla meinasi mennä maalin luona homma vähän pipariksi, kun maali syötti hoksimattaan Fantalle kaikki herkut suoraan ja Fanta sitten vähän hämmentyi, kun herkut loppuivatkin. Maali ei ilmeisemmin oikein tiennyt mitä olisi tehnyt, joten yritti houkutella koiraa ja Fanta alkoi sitten haukkua varoitushaukkuja (tämän takia tehtiin siis vielä viides haku, jotta oltaisiin saatu kokonaan onnistunut suoritus, joka kyllä saatiinkin).
Fanta kun tosiaan oli hakua aloittaessa tosi varovainen maalimiehen nähdessään, vaikka innolla oli aina hajua seurannut. Nyt koulutuspäivänä se oli ihan älyttömän reipas kaikkien maalien luona, paitsi sitten tämän yhden tapauksen kanssa namien loppumisen jälkeen, mutta olen siis oikein tyytyväinen päivään ylipäätään. Itsestäänselvää on alusta asti ollut, että Fantalle tulee ilmaisuksi rulla. Mutta maalimiesten kanssa namittelut saavat jatkua luultavasti vielä pitkään, ennen kuin yhdistetään rullaa (sitten kun se osaa sen) varsinaiseen hakuun, jotta se sitten varmasti myös käy aina maalimiehen lähellä, eikä ala tuomaan rullaa heti kun vain näkee maalimiehen.
Koko päivänä Fantan kanssa keskityttiin tekemään siis lähinnä vain pistoja. Saatiin hyviä vinkkejä siihen, miten lähdetään jatkossa harjoittelemaan rullaa erillisesti. Katsotaan millainen hakukoira me saadaan tästä leivottua. Tuskinpa kisoihin asti tähdätään, mutta haluan itse vähän tutustella vain lajiin, sillä se vaikuttaa kiinnostavalta. Ja nyt kun on kerta treeniporukkakin kasassa.

Tänään sunnuntaina oli jälleen lepopäivän paikka. Tai no, käytiinhän me pitkästä aikaa maastopyörälenkki vetämässä! Mutta tämmöistä meille tällä viikolla, on ollut kyllä melkoisen kiireinen viikko minulle, kun koeviikko ja tosiaan nuo kirjoitukset pukkasivat (ja pukkaavat edelleen...) päälle.

2 kommenttia:

  1. Varmaan se koekärpänenkin puraisee, jos haku vie oikein mennessään! :D Näin siis veikkaan, en tosiaan tiedä.

    Niin ja kukahan ottaisi meistä näin kivan värisiä tokokuvia?! :)

    VastaaPoista
  2. Voihan se hyvinkin olla! Tottis osio ja esine-etsintä ei mietitytä paljoakaan, mutta jos ihan koe tilannetta ajatellaan niin eniten jännitäisi Fantan kohdalla se luoksepäästävyys. Se kun nyt on välillä vähän tommone mimmonen on, saattaa perääntyä jos joku vieras yhtäkkiä tosta vaan tulee tunkeen iholle, riippuu niin paljon tilanteesta ja siitä ihmisestä. Toki tätäkin treenaillaan ja eiköhän tuo saa lisävarmuutta tueksi vielä iän myötä, mutta niin.

    Hahah :D Mä voin ottaa jos maksat mulle lipun sinne! x)

    VastaaPoista