lauantai 14. syyskuuta 2013

Pussieläin

Taasen on tullut paljon treeneissä pyörittyä. Ja syksy senkun vain etenee etenemistään. Tämä on juuri sitä syksyn aikaa, josta (vielä) nautin. Tulipa muuten myös tämän viikon aikana aloitettua oman pentukurssin ohjaaminen!

Tiistaina 10.9. oli AGILITYpäivä. Porukka jaettiin kahteen osaan, toiset harjoittelivat hyppyjä ja toiset keppejä sekä pussia. Me aloitimme keppipussiryhmässä, ja Fantalla meni kepit ihan kivasti jo ensimmäisellä kokeilukerralla. Tosin esteen vasemmalle puolelle mentäessä tuo meni vähän sekaisin ja tarjosi väärää väliä, mutta no! Kyllä se siitä! Toisella vuorolla rukka olikin sitten jo sekoittanut melkeinpä kaikki välit. Tarjosi molemmilta puolilta usein väärää, joten lopetettiin heti kun teki vain hyvin.
Keppien jälkeen tuli pussi eteen ohjatuissa ensimmäistä kertaa. Aluksi kokeiltiin vaan, että tajuaisiko Fanta tulla, jos menisin pitelemään pussia vähän auki ja kutsuisin. No Fantahan fiksuna kiersi. Kokeiltiin sen jälkeen niin päin, että ohjaaja menisi pussin luo ja minä lähettäisin koiran ja alkoihan se heti sujua siten! Ihan parin toiston jälkeen Fanta alkoi tarjota pussia ihan itsenäisesti ja innostui kyllä kovin moisesta esteestä! Olisi voinut varmaan mennä pussin ties kuinka monta kertaa. Hassu pussieläin siis.
Hyppypuolellakin sujui kivasti. Kahden esteen läpimeno oli tavoitteena. Kokeiltiin myös takaaleikkausta sen jälkeen kun sujui suoraan hyvin. Koirahan se kyllä osaa, mutta minulla on vielä paljon opittavaa ja muistettavaa! Tokon jäljiltä meinaan olla vähän tönkkönen ja eleetön, heh.

Agilityn jälkeen oli jälleen TOKOtreenien vuoro. Mitään maatamullistavaa ei treeneissä tapahtunut, edelleen seuraamiseen keksittymistä, liikkeestä seisomista, hyppyä ja paikkiksia.

Keskiviikkona 11.9. oltiin menossa HAKUtreeneihin, mutta sitten ilmenikin, ettei niitä ollutkaan. Höh. Fantalle kun saatiin hakuliivitkin hommattua. No mutta turhaan ei ajeltu paikan päälle ystävän kanssa, sillä passitin hänet piiloon kaksi kertaa. Eivät olleet mitään Fantan onnistuneimpia hakuja, mutta ihan hyvin se silti meni.

Torstaina 12.9. oli seuraavat TOKO:n ohjatut. Tällöinkin keskityttiin vähän samoihin juttuihin kuin viimetreeneissä, mutta lisäksi tuli kerrattua myös kaukokäskyjä ja luoksetuloa. Treenien jälkeen viikonlopun kisoihin menevät (eli minä ja eräs toinen) saimme jäädä kokeilemaan vielä paria liikettä. Itse halusin kertausta luoksetuloon ja noutoon. Nouto sujui älyttömän hyvin, mutta luoksari... Fanta alkoi ennakoimaan? Alkoi tulla luokse jo kun ohjaaja sanoi "kutsu". Joten luoksaritreenit jäivät sitten sellaisiksi, että treenattiin vain sitä, ettei Fanta tule luokse tuosta "kutsu" käskystä. Täytyy toivoa, ettei kokeessa ala ennakoimaan moista.

-----------------

Olen jopa muistanut käydä hurttien kanssa maastopyöräilemässäkin. Fanta pysyy yhä paremmin minun lähelläni tai vieressäni, eikä Felixikään jää enää ihan niin kauas kuin alussa. Tai ainakin minusta tuntuu siltä!
Tänään olinkin sitten kuvailemassa tokokokeita, ja huomenna olisi omat mittelöt tiedossa! Katsotaan napsahtaisiko se TK2 sieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti