sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Mätsinkiä ja mölleilyä

Tänään (10.6.) tuli tehtyä reissu Rovaniemelle ja käytyä siellä sekä mätsäreissä että ensimmäisissä möllitokoissamme. Nooh, tulokset eivät menneet ihan putkeen, mutta hauskaa oli kuitenkin!
Ensimmäiseksi oli mätsärit. Pentuja oli yhteensä 21 ja meidän ilmottautumislukumme oli 18. Parinamme oli jokin Fantaa pienempi valkoinen ja hyyyvin karvainen seurakoira (en nyt kyllä rodusta ollut yhtään varma). Toinen koira kulki ravatessa kyllä niin hitaasti, ettemme me Fantan kanssa päässeet kunnolla edes ravaamaan. Nooh, sinisen nauhan sitten saimmekin. Tuomari sanoi jotain, että Fantalla on huonot takakulmaukset ja että se vaikuttaisi liikkeisiin sitten jotenkin huonontavasti. En tarkalleen muista mitä hän sanoi, jotain tuon tyyppistä kuitenkin.
Pian olikin sitten jo sinisten pentujen kehän aika ja Fanta käyttäytyi jälleen mallikkaasti. Tuomari otti jokaiselta erikseen edestakasin juoksun ja lopuksi juostiin kehää pari kertaa ympäri. Hän karsi ensin neljä pois. Sitten hän karsi toiset neljä pois - joiden joukossa me olimme. Mätsäreiden lopputulos oli siis SIN-. Tuomari sijoitti lopulta neljä parasta.

© Tuomas O.

Ei kyl tuomari vaikuttanut oikein syttyneen Fantalle. Mutta omasta mielestäni oli jotenkin huvittava ajatella, että siinä missä toinen tuomari ei pidä ollenkaan tuon liikkeistä, ylistää toinen niitä (kuten viime mätsäreissämme). Mutmut, tulos ei harmita ollenkaan, Fanta käyttäyty tosi upeesti ja kaikki osallistujat saivat kuitenkin kivan "lohdutuspalkinto" pussukan. Omasta pussukastani löytyi 400g Acanan Sport & Agility ruokaa, yksi Planet Pet Societyn lihatikku, pikkuinen pussi Ziwi Peak herkkuja ja mainoksia sekä lahjakortti Jälki-liikkeeseen (joka siis oli järjestänyt nuo mätsärit).
Kello ei ollut vielä paljoakaan ja aikaa möllejen alkamiseen oli paljon. Arvelin jo ilmottautuessani siihen, että Fanta tulisi varmasti väsymään ennen niitä, mutta noh. Vaikkakin Fantan kontakti noissa mätsäreissä oli tosi hieno, se haki sitä minulta melkeinpä koko sen ajan, mitä tuolla olimme. Tuli myös siinä odotellessa käytyä moikkaamassa Janikaa ja pikku-Pihkaa. Ei ehditty kovin kauaakaan siinä jutustelemaan, kun Pihka oli niin väsynyt ja heidän täytyi lähteä.


Luvassa oli odottelua ja odottelua, kunnes möllit viieminkin alkoivat. Osallistujia oli huimat kolme. Ja noi möllit oli kyllä melkein katastrofi, Fanta oli ihan oikeasti ehtinyt todella väsähtää, enkä ihmetellyt yhtään. Lisäksi Aurinkokin alkoi juuri paistaa lämpimästi ohuiden pilvien takaa, kun möllit alkoivat. Fantalla oli siis kuuma sekä väsymys, joten siitä voi jo päätellä, etteivät möllit menneet ihan putkeen. Niin hienosti Fanta oli hakenu muhun kontaktia aijemmin, mutta loppupäivää se ei enää jaksanut. Laitanpas tähän yksitellen liikkeitä, tuloksen ja selostusta vähän tapahtuneesta:


 

 Luoksepäästävyys 10
No tämän minä arvasinkin. Hyvin toi antaa ihmisten tulla luokseen ja koskea. Vielä pitäisi päästä vain harjoittelemaan enemmän miestenkin kanssa.
Paikallaan olo 10
Koiran sai jättää joko istumaan tai maahan. Minä laitoin Fantan maahan. Lisäksi matkan koiraan sai itse päättää ja paikallaolo aika oli 1min. Se aika meni kyllä yllättävän nopeaa! Hyvin Fanta pysyi, vaikka katselikin välillä kiinnostuneena ympärilleen, mutta en kyllä epäillyt missään vaiheessa, että se lähtisi.
Seuraaminen 7
Tämä oli jotain ihan hirveää... Tässä sai valita tekeekö ilman hihnaa vai hihnan kanssa. Päätin mennä suosiolla hihnan kanssa, koska huomasin jo Fantasta kuinka väsynyt se oli, niin ilman hihnaa se olisi varmaan huuhaillut ihan missä sattuu.
Omasta mielestäni tuo seiskakin oli liian hyvä arvosana tuosta suorituksesta. Fantalla ei ollut mitään kontaktia, ei minkäänlaista! Vaikka muutoin oli kokopäivän pitänyt niin hyvää kontaktia. Täyskäännöksessäkin kääntyi ihan väärin (käännyin hämmästyksissäni vasemmalle, eikä Fanta kääntynyt siten kuin pitäisi (kiertämällä) vaan kääntyi vaan paikallaan silleen hassusti, mutta ei oikealla tavalla). Pysähdyksissä tuo ei mennyt istumaan! Se oli kyllä ihan pihalla...
Liikkeestä seis 10
Tässä sai päättää jättikö seisomaan vai maahan ja sai päättää kuinka pitkän matkan tekee jätettyään koiran paikalleen. Itse jätin Fantan maahan. Nyt Fanta oikeasti jopa seurasikin kunnolla sen pätkän ennen käskyä! Tuossa vaiheessa jo pieni toivon välkähdys heräsi.
Luoksetulo 10
Tämä sujui tosi hyvin. Eipä ole tästä mitään suurempaa kommentoitavaa.
joko Hyppy 3
tai Nouto
-
Hypyn siis valitsin. Mulla alkoi huvittaa, kun kävelin esteelle päin ja Fanta seurasi tosi hienosti, vaikken sitä siltä vaatinutkaan. Tuomarillekin naureskelin, että kylläpä sitä nyt sitten seurataan. Olin melkein varma, että tämä liike sujuisi hyvin, mutta ei! Tämäkin liike oli melkein ihan fiasko. Ensimmäisen "hyppy" käskyn jälkeen Fanta meni askeleen eteenpäin, katsoi estettä ja sitten minua ilmeellä "et oo tosissas". Toistin käskyn. Ei reaktiota. Lopulta toistin käskyn kolmannen kerran + käsimerkki ja johan meni. Sitten saimmekin liikkeen suoritettua normaalisti loppuun. Tosin, tuo olisi kyllä oikeassa kokeessa ollut pyöreä nolla, joten tuomari oli aika kiltti, kun antoi edes kolmosen.
Temppu 10
Loppuun vielä sai tehdä vapaavalintaisen tempun. Päätin valita helpon kurren.
Tokokuvista kiitos Mikael O:lle!Kertoimeen vaikutti paljon se, että palkkailiko koiraa ja että oliko koira kiinni. Mulla kertoimet olivat siis yksilöliikkeissä aika pienet, koska palkkailin aika paljon, jotta olisin saanut edes jotain eloa tohon koiraan. Se sit tiputti aika paljon meidän pisteitä ja lopputulos olikin sitten 110 pistettä ja sijoitus 3/3. Ihan kivat palkinnot kuitenkin saatiin. Harmittaa vain paljon, kun tiedän, että Fanta olisi tehnyt niiiin paljon paremmin, jos ei olisi ollut niin väsynyt. Ainakin opin, etten osallistu enää mölleihin, jos ne ovat vasta mätsäreitten jälkeen. Mutta hei, pohjasta on suunta vain ylöspäin! Haluun päästä heti kokeilemaan uudestaan möllejä! Lisäksi olin Fantasta tosi ylpeä nähden siihen, että jaksoi edes noin hyvin, vaikka se oli oikeasti ihan rättiväsynyt.

Möllitokon palkinnot

---------------------------------------------------------

Aijempina päivinä arki on ollut sitten sitä, että minä olen ollut töissä ja Fanta on ollut siellä mukana leikkimässä Laten ja Kaapon kanssa. Lauantaina ei oikeastaan tehty mitään erikoista.
Felixin kanssa käytiin tänään myös jälleen pyöräilemässä. Tämmöistä siis tällä kertaa! Seuraavalla viikolla mulla työt jatkuu, mutten pääse luultavasti Fantaa ottamaan silloin mukaan, sillä töissä alkaa silloin maalaus, enkä halua tuosta valkoista koiraa. Felixin kastrointi on toivottavasti myös joskus seuraavalla viikolla.

3 kommenttia:

 1. Fantalla... huonot... takakulmaukset? Sokeako se tuomari oli?!? :'DDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, varmaan :,D Eihän Fantalla tieten mitkään ihan parhaat takakulmaukset ole, muttei kyllä mitkään ihan huonotkaan.
   Ja täytyy kyl sanoo, että välillä se tuomari anto punasia nauhoja semmosille koirille, joille itse olisin antanut sinisen. Ja sijoittikin välillä koiria, jotka eivät välttis ihan niin hyvin käyttäytyneet, mutta, mutta! Makunsa kullakin ja mätsärithän noi vaan :)

   Poista
 2. Teillä kävi seuraamisessa samalla tavalla kun meille Rillan kanssa yhdissä tokomölleissä. Ei kunnollista katsekontaktia ja jäi jopa haistelemaan maata. Tosin meidän tuloksen huonous johtui siitä, kun jännitin itse niin pirusti koko tilannetta ja pilasin samalla koko suorituksen. Mulle sitten sanottiin siitä jännitämisestä niin johan alkoi seuraaminen toimia jäävissä ja koko loppuliikkeissä. :D

  VastaaPoista