tiistai 5. kesäkuuta 2012

Tästä kesä voi alkaa!

Kesäloma on alkanut! Tai alkoi jo oikeastaan keskiviikkona (30.5.). Normaalisti se olisi alkanut perjantaina (1.6.), muttaa, kun kuumeeseen satuin tulemaan torstai aamuna, niin se alkoi minulla jo siis aiemmin. Tosin, eipä mulla olis koulua muutenkaan torstaina edes ollu. Vain perjantaina muutama tunti. Mutta mutta, tärkeintä on siis, että kesäloma alkoi! Aijon touhuta koirien kanssa paljon. Luvassa on pitkiä lenkkejä, paljon treenausta, paimennusta, uimista, vaeltamista, reissailua, koirakavereita... Lista on rajaton! En ole vieläkään oikein sisäistänyt, että nyt tosiaan on loma ja olen hetkeksi vapaa! Mahtava tunne, kun tietää ettei tarvitsekaan tehdä mitään. Paitsi noh, kesätyöt, mutta nekin on mulla aika rennot tänävuonna, kun olen ystävän luona maalaamassa heidän perheensä varastorakennusta.

28.5.2012

Maanantaina oli ohjattujen treenien aika! Jälleen otettiin aikalailla niitä samoja juttuja mitä aiemminkin: seuraamista, paikkista, liikkeestä maahanmenoa, sivulle menoa, luoksetulon eteentulon paikan harjoittelua ja hyppyä. Uutena juttuna tuli pieni ohitusharjoitus. Kaikki menivät melko tiiviiseen rinkiin ja siitä sitten pujoteltiin toisten ohi kontaktissa. Sää oli kyllä melko mielenkiintoinen. Alussa taisi Aurinko paistaa mukavasti, sitten tulikin pilviä ja kiva tuuli ja loppua kohden rakeitakin satoi. Treenit kuitenkin menivät ihan kivasti! Taas meinasi Fanta tosin seurata liian laiskasti, koska otettiin jälleen ihan älyttömän pitkiä seuruupätkiä..

29.5.2012

Fanta meni ja täytti tasan 8kk! Hurjan nopeasti on aika mennyt tuon kanssa! Painoa oli 13,6kg ja korkeutta noin 48cm. Ei tarvitsisi minun puolestani kasvaa enää yhtään, sopivan kokoinen tuollaisena.


31.5.2012

Torstai iltana päästiin tapaamaan hurttien kanssa pitkästä aikaa koirakamuja! Kyllä, olin torstai aamulla vielä kuumeessa. Illalla päätin kuitenkin käydä Iidan ja Akemin kanssa lenkillä, sillä oli mahdollisuus nähdä heitä pitkästä aikaa + en pääsisi näkemään heitä todennäköisesti pitkään aikaan tapaamisen jälkeen. Lisäksi olonikin oli jo illalla vähän parempi.
Mutta mutta, lähdin koirien kanssa kävelemään heitä vastaan ja tavattuamme heidät lähdettiin kävelemään rauhallisempaa paikkaa kohti, jossa pystyimme päästämään koirat vapaiksi. Fanta oli jo hihnassa ihan innoissaan Akemin nähdessään, olisi halunnut heti päästä riehumaan! Felix oli vain kiinnostunut alussa, muutoin se olikin sitten neutraali. Ja voi kun Akemi oli kasvanut siitä kun sen viimeksi näin! Kirppu ei enää ollutkaan ihan niin kirppu.
Tultuamme sopivalle paikalle, päästimme heti koirat irti ja voi sitä riehumisen määrää! Fanta ja Akemi alkoivat oitis leikkimään! Felix oli vain tylsä ja meni omissa oloissaan siellätäällä. Oli hankala saada Akemia ja Fantaa kuvattua kun meno oli niin villiä. Tosiaan, Fanta ei ollut päässyt pitkään aikaan riehumaan koirakaverin kanssa, niin huomasi kyllä, että otti kaiken ilon irti tästä tapaamisesta. Hyvän yhteiskuvankin saaminen tästä poppoosta oli melkoista säätämistä, kun Akemia ei huvittanut pysyä hetkeäkään paikoillaan. Onnistuttiin kuitenkin lopulta! Hauska lenkki kyllä oli kyllä kaikenkaikkiaan.3.6.2012

Nyt sunnuntaina ollaan touhuttu koirien kanssa mukavasti! Mentiin päivällä ruohoaukealle lenkille ja siellä sitten heittelin Fantalle vähän frisbeetä ja lelua. Myöhemmin Fanta kävi joen rannalla vähän uimassakin. Riekuttiin siellä kunnolla ja Felix sai olla rauhassa omissa hajumaailmoissaan. Pitää joku päivä muistaa ottaa kamera mukaan ja yrittää kuvailla Fantan frisbeennoutoa.
Tuli myös pestyä molemmat koirat. Fantan pesu nyt meni ihan tavallisesti, helppo koira. Fexun pesua varten minun piti kuitenkin pyytää siskoni avuksi, sillä noh, Felix ei pidä lainkaan pesemisestä. Yllättävän hyvin tuo kuitenkin meni verrattuna siihen, kuinka Felix yritti riekkua viimevuonna poestäessä. Nyt se oli oikeastaan todella nätisti, paitsi silloin jos vettä suihkutettiin liian lähelle päätä.
Felix saa nukkua myös sisällä pitkästä aikaa. Hyvin meni yö! Viiden aikoihin aamulla jouduin heräämään, kun tuo pyöri ympäri huonetta etsien mukavaa nukkumapaikkaa, mutta muuten siis tosi hyvin meni.
Seuraavalla viikolla Felixillä olisi todennäköisesti kastrointi edessä, joten harjoitellaan taas vähän sisälläoloa ennen sitä. Onhan minulla toki mielessä jospa Fexustakin sisäkoiran saisi, mutta isä ei välttämättä ihan samaa mieltä ole.


4.6.2012

Maanantaina oli jälleen ohjattujen treenien aika. Tällä kerralla ei ollut paikalla se kouluttaja, joka meillä normaalisti on, mutta ei kyllä haitannut. Tykkään tuosta kouluttajasta enemmän, joka oli tällä kertaa.
Kouluttaja otti ensiksi kaikkien kanssa (joita oli tällä kertaa yhteensä 6 meidän ryhmässä) luoksepäästävyydet. Sen jälkeen harjoiteltiin lisää luoksepäästävyyttä siten, että kaksi ohjaajaa laittoi koirat sivuun hetkeksi ja kävi neljän muun koiran luona. Sitten kun he olivat käyneet läpi koirat, jättivät seuraavat kaksi henkilöä koirat jne. Omasta mielestäni oli hyvä, että luoksepäästävyyttäkin päästiin harjoittelemaan nyt ensimmäistä kertaa kunnolla!
Seuraavaksi tehtiin ohitusharjoituksia ringissä niin, että piti pujotella muiden ohi koiran ollessa kontaktissa. Sen jälkeen harjoiteltiin seuraamisen käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Sitten otettiin luoksetulot siten, että muut koirat käskettiin paikalleen maahan ja yksi koira jätettiin sitten istumaan paikalleen ja omistaja meni kauaksi koirasta ja kutsui sen luokseen. Muut koirat eivät saaneet liikahtaa.
Lopulta otettiin sitten vielä muutaman kerran hyppyä. Me Fantan kanssa teimme ekaa kertaa treeneissä kokeenomaisen hypyn (paitsi etten käskenyt lopussa istumaan, enkä aijo pyytääkään ennenkuin vasta kokeessa).
Illalla käytiin jälleen ruohoaukealla heittelemässä Fantan kanssa frisbeetä ja Felix sai taas olla ihanissa hajumaailmoissaan rauhassa. Tosin, kyllähän sitä tuli Fexunkin kanssa temppuiltua siellä ja molempia kuvailtua.
Tänäkin yönä Felix sai nukkua sisällä ja nukkuu myös sit seuraavana yönä ja ehkä sitä seuraavanakin yönä (hehhehee). Hyvin meni tämäkin yö, tosin, jossakin vaiheessa Felix ja Fanta meinasivat alkaa leikkimään, mutta sainpas pistettyä mokomat ruotuun.

5.6.2012

Tiistaina kymmeneltä aamulla minulla alkoikin sitten kesätyöt. Fantan sain ottaa mukaan, sillä ystäväni perheellä on aidattu piha ja heidän koiransa Late ja Kaapo molemmat tulevat sen kanssa toimeen. Felix ei siis saanut sen takia tulla mukaan, sillä Late ja se eivät vielä tule tarpeeksi hyvin toimeen keskenään.
Kuusi tuntia saivat koirat pihalla peuhata ja leikkiä. Välillä sitä leikittiin jahtausleikkiä, välillä painittiin ja vaellettiin ympäri pihaa ja välillä sitten vain loikoiltiin ja mutustettiin luuta. Laten kanssahan Fanta leikki aina ja Kaapo yritti vain pysyä perässä.
Yhdessä välissä käytiin myös sisällä tekemässä meille työläisille (minulle ja ystävälleni siis) ruokaa ja Fanta sai tulla käymään sisällä. Fanta eksyi sitten olohuoneeseen, jossa oli Rölli kani häkissä ja kun Fanta meni liian lähelle häkkiä, meni kani suorastaan hulluksi. Alkoi kirjaimellisesti loikkia ympäri häkkiä peloissaan. Kyllähän se Fantakin siinä häkin ryminässä sitten säikähti. Pidettiin sitten huoli, ettei Fanta mene olohuoneeseen toista kertaa, ettei kani saa sydäriä.
Päivän päätteeksi minun odottaessa kyytiä temppuilin Fantan kanssa namipalojen kera. Late oli myös vieressä kerjäämässä ja Fanta käyttäytyi melko kummasti. Se oli tosi omistushaluinen namipaloista, eikä halunnut Latea ollenkaan niiden lähelle. Meinasi alkaa ärhentelemäänkin Latelle niiden takia. Sai kyllä tyttö muistutuksen, etten siedä tuollaista käytöstä. Ihmettelin kyllä. Eipä Fanta ole ollut tuollainen esim. Felixin kanssa. En sitten tiedä mikä siinä Latessa oli vikana, kun piti nameja niin omia.
Mutta kyllähän se Fanta olikin väsynyt kotiin tullessa. Huomenna Fanta pääsee uudestaan töihin mukaan leikkimään Laten ja Kaapon kanssa.
Illalla kävin sitten pyöräilemässä Felixin kanssa yli 5km. Oli mukava käydä pyöräilemässä pitkästä aikaa koiran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti