torstai 14. kesäkuuta 2012

Yksi toipilas täällä

Maanantaina (11.6.) piti käydä Fantan kanssa ohjatuissa tokotreeneissä, mutta minä unohdin! Liian myöhään muistin treenit, mutta noh, ensi kerralla täytyy sitten muistaa!

Meidän toipilas täällä on siis Felix, joka kastroitiin tiistaina (12.6.). Pääsyyhän leikkauttamiseen oli siis Fanta, mutta eipä tuo koira muutenkaan noita pallejansa mihinkään tarvitse. Tarkoitushan oli tosiaan jo viime kesänä kastroida, mutta isä ei saanut aikaiseksi varattua aikaa. Nyt tuli kuitenkin sitten viimein tämäkin tehtyä!
Aamulla mentiin leikkauttamaan ja leikkaus sujui melko nopeasti, noin puolessa tunnissa oli valmista. Koko aamun ja iltapäivän tuo koira oli ihan sekaisin ja hyvin, hyvin väsynyt! Ei tarpeitakaan pystynyt heti tekemään, kun jos meinasi koipea alkaa nostamaan, olisikin tehnyt mieli nuolla haavaa. Tötteröstä tuo ei ainakaan lainkaan pitänyt. Pää matalana se vain aluksi seisoskeli, eikä uskaltanut liikkua mihinkään. Ensimmäistä yötäkään tuo ei nukkunut ollenkaan, kun oli tötterö päässä. Yöllä Felix myöskin ulisi vähän ja saikin sitten kipulääkettä.


Seuraavana päivänä (13.6.) tötterö ei onneksi ollut enää ihan niin kamala, kun oli jo vähän tottunut. Samalla itse koirakin oli jo vähän virkeämpi ja iloisempi oma itsensä. Lyhyellä ja rauhallisella aamulenkilläkin päästiin käymään, jotta Felix kakkaisi. Pelkästään tuossa pihapiirissä käyttäessä ei kyllä meinaa kakkoja tehdä, niin pitää lähteä kävelemään jonkin verran aina sen takia. Kaikki lääkkeet onneksi pystyy syömään normaalisti tuosta vain, ettei onneksi tarvitse niiden kanssa alkaa mitään ihmeempiä säätämään.
Päivällä oli kyllä hassua ja outoa käydä kunnon lenkillä vain Fantan kanssa! Illalla kuitenkin Felix pääsi taas lyhyelle iltalenkille. Tuona yönä Felix jopa nukkuikin tötteröstä huolimatta!
Tämä päivä (14.6.) on sujunut ihan normaaleissa merkeissä tähän asti. Felix ottaa rauhallisesti ja Fantan kanssa sitten touhutaan enempi.

-------------------------------------------

Samana päivänä, jona Felix kastroitiin (eli siis tiistaina 12.6.), käytiin me Fantan kanssa illasta Tiinan ja Jekun kanssa ulkoilemassa kera koirien. Käytettiin noita sellaisella rannalla, jossa saivat temuta kunnolla. Jekku oli ihan innoissaan kun pääsi uimaan! Fantakin kävi pulahtamassa, kun herkkuja sille veteen heittelin. Melkein parisen tuntia taidettiin siellä rannalla olla ja koirat saivat leikkiä mukavasti. Sää oli kyllä melko mielenkiintoinen, välillä näytti siltä että alkaisi sataa, mutta ei kuitenkaan. Välillä ukkonenkin jyrisi ja sateenkaarikin tuli bongattua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti